Outdoor spullen

Gearshare.nl het platform om outdoor spullen te delen

Ken je dat, iedere vakantie heb je weer andere spullen nodig. Afgelopen jaar toen we naar met de trein naar Zwitserland gingen had ik graag een licht gewicht tentje gehad. Toch kochten we deze niet omdat we al twee prima tenten hebben. Het gevolg, een veel te zware tent in onze backpack. Gelukkig kun je sinds een tijdje outdoor spullen lenen of uitlenen via GearShare.nl, geen zware tenten meer in mijn backpack dus.

Outdoor spullen lenen

Outdoor spullen lenen is een duurzame manier om aan een passende outdoor uitrusting te komen. Eerder schreef ik al een artikel over duurzame kampeerspullen en duurzame wintersport spullen verzamelen. Het deelplatform GearShare.nl mag zeker niet ontbreken in mijn rijtje duurzame spullen voor op reis.

Wat is GearShare.nl?

GearShare.nl is het deelplatform voor outdoor uitrusting. Je kunt hier heel makkelijk je outdoor spullen verhuren of uitlenen aan gelijkgestemde avonturiers. Door te verhuren via GearShare.nl hoeft een ander niet alles nieuw te kopen, doen je spullen waar ze voor gemaakt zijn, en hou je er zelf ook nog iets aan over. Win-win voor planeet en portemonnee.

Outdoor spullen

Duurzame missie

De productie van spullen heeft een enorme impact op de wereld om ons heen. (Het boek, de verborgen impact van Babette Porcelijn geeft je een goede kijk in deze impact.) Outdoor kleding en spullen zijn hier helaas geen uitzondering. Hoe duurzaam bepaalde spullen ook zijn, massa consumptie blijft een lastig onderwerp. Gerjan, de oprichter van GearShare.nl, was helemaal klaar met massa consumptie en ging op zoek naar een alternatief. Na lang brainstormen is het platform GearShare.nl ontstaan. GearShare.nl geeft ons een andere manier om met spullen om te gaan. Door Outdoor spullen te delen zijn er minder nieuwe spullen nodig zonder in te leveren op waar het uiteindelijk omgaat, avonturen beleven! Het motto is dan ook simpel: Minder Spullen, Meer Avonturen.

Hoe werkt GearShare.nl?

Op gearshare.nl kun je heel makkelijk een outdoor uitrusting huren en verhuren. Om outdoor spullen te kunnen lenen en uitlenen maak je een account aan op GearShare.nl Beide is super simpel. Mijn belangrijkste tip, ga met respect om met de spullen van een ander.

Outdoor spullen huren

Je gaat op zoek naar spullen die jij graag wilt lenen, vult de datum in dat je de spullen nodig hebt en je betaald deze. Je betaling wordt pas doorgevoerd als de huurperiode is geaccepteerd voor de verhuurder. Als laatst heb je nog de keuze om de outdoor spullen op te halen of te laten verzenden. Het duurzaamste is natuurlijk als je spullen bij jouw in de buurt gaat ophalen. Kun je lekker op de fiets gaan. De spullen die jij hebt gehuurd stuur of breng je altijd schoon, droog en compleet terug naar de verhuurder.

Outdoor uitrusting verhuren

Outdoor spullen verhuren is ook heel eenvoudig. Je plaatst items op je account en geeft aan in welke periode deze beschikbaar zijn. Je accepteert een huurverzoek zodra deze binnenkomt. De spullen stuur je schoon, droog en compleet naar de huurder.

Outdoor spullen

Outdoor spullen delen is goedkoper

Huren kan met outdoor spullen goedkoper zijn dan kopen. Door te huren kun je A-kwaliteit producten gebruiken voor een betaalbare prijs. Op GearShare.nl vind je bijvoorbeeld de MSR Hubba Hubba NX 2-persoons. Een pareltje onder de lichtgewicht tenten. Nieuw kost deze, inclusief grondzeil: € 550 bij Bever. Een behoorlijke investering die lang niet iedereen kan doen. Daar komt bij dat het de vraag is of je bepaalde spullen ook echt regelmatig gaat gebruiken.

De Hubba Hubba wordt op GearShare.nl aangeboden voor 8 euro per dag. Dat betekent dat je 68 dagen met deze tent op pad zou kunnen voordat je aan de nieuwprijs komt. Dit staat gelijk aan:

– Twee weken per jaar op vakantie, 5 jaar lang
– 2,5 keer het Pieterpad (26 etappes) lopen
– Of ruim 13 keer het Twentepad (5 etappes)

Even terugkomend op mijn vakantie naar Zwitserland. Wij hadden dus voor €80,- een veel te zware backpack kunnen voorkomen en kunnen uitzoeken of deze tent echt iets voor ons is.

Daarnaast heeft het nog een aantal andere voordelen. Met huren heb je geen gedoe met onderhoud en opslag. En misschien nog wel belangrijker, als het niet bevalt huur je de volgende keer wat anders.

Outdoor spullen delen is leuk!

Spullen delen is ook gewoon leuk! Door te delen deel je niet alleen elkaars spullen, maar ook elkaars avonturen. Wat is er nou mooier dan een ander op pad helpen met de spullen waar je zelf ook al fantastische herinneringen aan hebt.

En ook als je zelf alles al denkt te hebben, zeg nou eerlijk: nieuwe dingen proberen is toch altijd leuk. Toch eindelijk eens gaan winterkamperen? Huur een keer een tipi met kachel. Liever een keer niet hiken maar biken? Huur wat tassen en probeer het uit. Twijfel je over wat je zoekt in een tent voor een groots avontuur? Test er een paar in de praktijk. GearShare.nl is het nieuwe deelplatform voor een groenere vakantie.

Gerjan: “Verleg je grenzen, met spullen die voor jou nieuw zijn. Op naar het volgende avontuur!”

MEER DUURZAME OUTDOOR TIPS VAN HOMEMADE ADVENTURES

Dit artikel bevat een samenwerking en / of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacy verklaring.

Picture of AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten