Reisboek: 500 wereld roadtrips

Boekentip: National Geographic – 500 wereld roadtrips

Een paar dagen geleden lag er een boek op de deurmat: 500 wereld roadtrips van National Geographic. De mooiste routes op aarde zoals ze het zelf omschrijven. Een reisboek vol met foto’s om bij weg te dromen, van besneeuwde bergen met op de voorgrond een kerkje langs een rivier tot een skyline met hoge gebouwen, veel lichtjes en palmbomen op de voorgrond.

Reisboek: 500 wereld roadtrips

Dit koffietafel boek van National Geographic is een reisboek gevuld met de 500 mooiste roadtrip routes op aarde. Het boek is onderverdeeld in soorten landschappen. Zo vind je onder andere het hoofdstuk Aan zee en kust, heuvels en bergen, routes voor fijnproevers en nog veel meer.

Ik moet toegeven, de eerste keer dat ik dit zag, vond ik het een beetje verwarrend. Ik zoek toch veel liever een leuke roadtrip voor het land waar ik naar toe ga. Maar nu ik het boek een aantal keren heb doorgebladerd vind ik het eigenlijk wel fijn. Wil je toch een route in een specifiek land vinden dan kun je het register achter in het boek gebruiken.

koffietafel boek 500 wereld roadtrips

De routes

De koninklijke weg in Jordanië, de Gibb river road in Australië of de vallei van de Dordogne in Frankrijk. Stuk voor stuk staan er unieke routes in het boek. Iedere route staat omschreven in een verhaal vorm met leuke feitjes over de regio, je vind full color foto’s van de route, een kaartje in kleur waar de route op staat aangegeven.

Daarnaast vind je per route een lijstje met hoogtepunten voor onderweg en de praktische tips die je nodig hebt om de route te kunnen rijden. Zo vind je de afstand, de wegen nummers die je moet volgen en de beste reistijd. Kortom alles wat je nodig hebt om een avontuurlijke roadtrip te maken.

In dit reisboek vind je ook top 10 lijstjes. Zo heb je een lijst met de 10 spectaculairste bruggen, 10 charmantste dorpen en de 10 fraaiste kastelen. Een leuke aanvulling op de roadtrip routes als je het mij vraagt.

reisboek: 500 wereld roadtrips

Wanneer wil je 500 wereld roadtrips lezen?

  • Als je fan bent van roadtrips mag dit reisboek niet op je boekenplank ontbreken.
  • Als je op zoek bent naar inspiratie voor je volgende vakantie bestemming.
  • Als je nieuwe en bijzondere plekken wilt ontdekken.

Het reisboek 500 wereld roadtrips

Zie jij jezelf al wegdromen bij de routes in dit geweldige koffietafel boek? Je besteld 500 wereld roadtrips heel gemakkelijk via deze link. Laat jij me daarna even weten welke route jij graag gaat rijden?

-> Leestip: de leukste spellen voor op reis.

Dit artikel bevat affiliate links: Als je via een van de links iets boekt of besteld krijg ik daar een kleine commissie over zonder dat het jouw iets extra’s kost. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de disclaimer.

Picture of AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten