Backpack kopen

Backpack kopen? Zo vind je de juiste backpack!

Het is zover, je hebt besloten om op reis te gaan. Om al je spullen mee te kunnen nemen heb je natuurlijk een goede backpack nodig. Een goede backpack kopen, waar moet je allemaal op letten? Ik ga het je vertellen. Hoe groot moet een backpack zijn, hoe moet hij zitten en waar let je allemaal nog meer op? Een goede backpack die aansluit bij jouw reis is erg belangrijk voor een comfortabele reis.

Hoe groot moet een backpack zijn?

Er zijn grofweg drie verschillende formaten backpack met ieder hun eigen kwaliteiten. Na het lezen van dit artikel weet je al een stuk beter waar je naar op zoek bent.

35 tot 50 liter backpack

In de kleinste categorie vallen de 35 tot 50 liter backpacken. Deze gebruik je voornamelijk als je gaat backpacken in warme landen. Over het algemeen heb je in een backpack van dit formaat alleen kleding en toiletartikelen zitten. Als je een 30 tot 50 liter backpack hebt gevuld zal deze ongeveer 10-15 kg wegen.

50 tot 65 liter backpack

Ga je naar een koudere bestemming of ga je wat langer backpacken dan zou je beter een 50 tot 65 liter backpack mee kunnen nemen. Ook als je naar een warmere bestemming gaat maar bijvoorbeeld wel een slaapzak meeneemt wil je een wat grotere backpack. Als deze gevuld is zal deze tussen de 15 en 20 kg wegen.

65 tot 90 liter backpack

Ga je langer backpacken in een koude bestemming of ga je rondtrekken met al je kampeerspullen dan wil je graag een backpack van 65 tot 90 liter meenemen. Een goed gevulde backpack van dit formaat zal 20 kg of meer wegen. Ga je met een dit formaat backpack op pad dan zijn een goede conditie en goede wandelschoenen wel aan te raden.

Backpack kopen

Wat zoek je in een backpack?

Voordat je een backpack koopt is het belangrijk om jezelf af te vragen wat je in een backpack zoekt. Waar ga je de backpack voor gebruiken? Ga je een lange trektochten maken of ga je al backpackend van hostel naar hostel in Maleisië?

Wil je de backpack via de voorkant kunnen openen of vind je het niet erg dat je er alleen via de bovenkant ik kunt. Wil je één groot vak ik je rugzak of heb je liever allemaal verschillende vakken? Houd hier ook weer rekening mee, hoe meer ritsen hoe zwaarder de rugzak wordt. Wil je dus een lichtgewicht backpack, kies er dan eentje zonder al te veel tierelantijntjes.

Hoe moet een backpack zitten?

Voordat je je backpack om doet wil je ervoor zorgen dat je alle bandjes wat losser doet. Als je dit gedaan hebt wil je als eerst de heupband vastmaken. De heupband wil je over je heupbot dragen zodat je het gewicht van de backpack op je heupen draagt en niet op je schouder. Vervolgens wil je de schouderbanden afstellen. Nu zou de backpack lekker moeten zitten. Je kunt het beste naar een outdoorwinkel gaan waar ze je persoonlijk advies kunnen geven.

Goedkoop is duurkoop

Een goede backpack kost behoorlijk wat geld. Het kan lastig zijn om zoveel geld ineens uit te geven. Maar houd er rekening mee dat met goed gebruik en goed onderhoud je backpack jaren mee kan gaan. De kans is groot dat een goedkope backpack op de duur gaat slijten.

Onderhoud van je backpack

Je backpack krijgt heel wat te verduren. Hij draagt het gewicht van heel je hebben en houwen. Je gooit hem op de grond als je voor de zoveelste keer op de bus moet wachten. Duurt het wachten erg lang gebruik je hem waarschijnlijk nog als stoel ook. Hij wordt weer in het ruim van het vliegtuig gegooid en je loopt door de zoveelste regenbui. Onderhoud van je backpack is daarom altijd heel belangrijk. Probeer hem niet op de grond te laten vallen, maar leg hem rustig weg. Til je backpack altijd op aan de daarvoor bestemde lus en niet aan de schouderbanden.

Backpack schoonmaken

Na een lange reis is de kans groot dat je backpack behoorlijk vies is geworden. Je maakt hem het beste schoon met een borstel en wat water. Of als je een bad hebt, laat hem daar dan in weken. Dit kun je doen met een technisch wasmiddel zoals deze Tech Wash.

Dagrugzak

Naast je backpack heb je vaak ook nog een kleinere rugzak bij je. Deze gebruik je als je een stad gaat bezichtigen of om wat eten en drinken mee te nemen tijdens die daghike. Ook de beste daypack vind je door alle boven genoemde tips toe te passen.

Backpack inpakken

Om ervoor te zorgen dat je backpack zo comfortabel mogelijk zit wil je deze op de juiste manier inpakken. Je wilt ervoor zorgen dat alle zware spullen dicht tegen je rug aan zitten. Zo draag je het gewicht het beste op je heupen. In onderstaande afbeeldingen heb je een goed beeld van het inpakken van je backpack.

Backpack kopen

Bijbehoren voor je rugzak

Nu weet je alles wat nodig is om een backpack te kopen. Naast het kopen van je backpack zijn er nog een aantal dingen die handig zijn om mee te nemen. Deze spullen zorgen ervoor dat je backpack veiliger is en je hem handiger kunt inpakken.

Regenhoes

Vaak zit een regenhoes al bij je backpack, zit deze er nog niet bij, dan wil je die zeker nog eventjes bijkopen. Niks is vervelender dan aankomen in je hostel en alleen maar natte spullen uitpakken.

Flightbag

Je backpack heeft natuurlijk overal bandjes en ritjes zitten, de kans is groot dat deze tijdens een vlucht ergens vast komen te zitten. Het personeel op het vliegveld gaat dan niet altijd even voorzichtig met je backpack om. Daarom is het aan te raden om je backpack in een flightbag te doen. Dit is als het ware een tas die je om je backpack heen doet. Naast dat het je backpack tegen schade beschermt zitten er ook altijd 2 oogjes op waar een slot door kan en heb je extra ruimte voor souvenirs mee naar huis te nemen.

Cable lock

Met een kabelslot kun je je backpack makkelijk ergens aan vastleggen. Hoef je in een hostel of de trein niet bang te zijn dat iemand ermee vandoor gaat als je er even niet bent.

Packing cubes

Packing cubes zijn losse hoezen waarin je je kleding en andere spullen georganiseerd kunt inpakken. Persoonlijk vind ik dit veel handiger dan alles los onder in mijn tas te gooien. De packing cubes van eagle creek zijn super fijn.

Dit artikel bevat een samenwerking of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacy verklaring.

AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.  

Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Search
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten