duurzame reisproducten

8 super handige en duurzame reisproducten

Dat reizen geweldig is staat vast, dat de aarde het zwaar heeft staat ook vast. Gelukkig zijn er een aantal duurzame reisproducten die onze impact tijdens het reizen maar ook in het dagelijks leven kunnen verkleinen. Zelf ben Ik groot voorstander van minimalisme en probeer zo min mogelijk spullen te kopen. Toch zijn er een aantal spullen waar ik thuis maar ook op reis niet zonder kan om mijn reizen te verduurzamen. Duurzamer reizen kan en moet eigenlijk ook wel. Met deze reisproducten wordt dat een stukje makkelijker.

Welke duurzame reisproducten wil je mee op reis?

Tijdens het reizen heb ik een klein lijstje aan reisproducten die ik altijd bij me heb. Denk je dat één van de producten die ik hieronder benoem ook jouw reis kan verduurzamen? Kijk dan eerst of je deze tweedehands kunt scoren, scheelt weer een nieuw product kopen. 

1. Herbruikbare waterfles

Wist je dat er wereldwijd per minuut meer dan 1 miljoen waterflesjes worden verkocht? Moet ik nog meer zeggen? Daar wil jij natuurlijk niet aan bijdragen. Door een herbruikbare waterfles mee te nemen koop je al snel drie tot vier plasticflesjes per dag minder. Volgens mij de makkelijkste stap om jouw impact op de wereld te verkleinen. 

2. Steripen of waterfilters

Een eigen waterfles meenemen naar een land waar je geen kraanwater kunt drinken is leuk, maar hoe vul je die eigenlijk? Door water te zuiveren kun je bijna overal drinkwater gevonden krijgen. Zelf neem ik deze waterfilter mee de bergen in om water uit een rivier te kunnen filteren. Als ik naar een bestemming ga waar kraanwater niet gedronken kan worden neem ik mijn steripen mee. De uv verlichting van een steripen dood de virussen in het water waardoor je het kraanwater overal ter wereld veilig kunt drinken.

3. Herbruikbare koffiebeker

Ik kan niet zonder koffie ook op reis niet. Daarom heb ik een opvouwbare en herbruikbare koffiebeker gekocht. Het opvouwbare deel is super handig, neemt hij minder ruimte in beslag als hij in mijn backpack zit. Het herbruikbare is super voor het milieu, het scheelt voor mij toch zeker twee á drie koffiebekers per dag.

4. Duurzame zonnebrand

In veel flessen zonnebrand zitten chemische middelen die slecht zijn voor jou en de natuur. Gelukkig komen er steeds meer natuurvriendelijke zonnebrand merken op de markt. Beter voor jezelf en het koraal. Lees dit artikel om precies te weten waar je op moet letten bij het kopen van duurzame zonnebrand.

5. Duurzaam wasmiddel

Op reis zul je toch echt een keer moeten wassen. Ik ben tegenwoordig helemaal van wasmiddel bladeren. Ze zijn ecologisch, zonder al te veel chemische middelen en ze bevatten geen microplastics. Als ik in Duitsland ben koop ik bij de DM altijd een grote voorraad. Hier zijn ze veel goedkoper dan in Nederland.

Deze was bladeren zijn super handig in gebruik. Een velletje in de wasmachine en gaan. Op reis vind ik het super handig dat er niks kan gaan lekken en je kunt ze ook makkelijk voor een handwas gebruiken. 

6. Een plastic vrije toilettas

In een toilettas maar ook thuis in de badkamer zie je vaak veel plastic verpakkingen. Door de juiste producten te kopen kun je met een plastic vrije toilettas op reis. De kans is groot dat je al een toilettas hebt, koop dan ook geen nieuwe en gebruik lekker degene die je al hebt. De inhoud van je toilet tas kun je wel makkelijk plastic vrij maken. Maak gebruik van shampoobars, tandpasta tabletten en een bamboetandenborstel. 

7. Herbruikbare zakjes

Ik gebruik bijna overal herbruikbare zakjes voor. Handig om onderweg een lunch mee te nemen, ik heb een herbruikbare zak met reisspellen erin en mijn opladers en kabeltjes bewaar ik netjes geordend in een herbruikbare zak. 

8. Opvouwbare boodschappentas

Als laatste heb ik altijd een opvouwbare tas of een katoenen tas bij me. Zo hoef ik nooit meer een plastic tasje mee te nemen. Super handig als je toch even langs de supermarkt gaat of die ene leuke souvenir koopt. Wederom een kleine moeite maar een groot gebaar. 

Duurzame reisproducten

Met de reisproducten die ik hierboven heb genoemd maak je jouw reizen weer een stukje duurzamer. Wat is jouw favoriete reisproduct?

Dit artikel bevat een samenwerking en / of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacy verklaring.

AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.  

Download tijdelijk uitgeschakeld. Kom later terug.
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten