Reisspellen

21 leukste reisspellen voor op vakantie

Ik, Jeroen en ook onze vrienden zijn allemaal gek op spellen. We zijn dan ook gerust heel de dag spelletjes aan het spelen en worden steeds fanatieker, niemand wil er natuurlijk verliezen. Eigenlijk kopen we bijna nooit dezelfde spelletjes, waardoor we ondertussen een hele verzameling hebben. Daarom besloot ik om thuis en bij vrienden hun kasten leeg te trekken en de leukste reisspellen bij elkaar te verzamelen. De lijst is zelfs langer dan gepland. ;-p

1. Dos

2-4 spelers | vanaf 7 jaar | 30 minuten

Net als bij Uno moet je ervoor zorgen dat je dezelfde kleur of hetzelfde getal speelt. Wat extra actiekaarten maken het nog spannender om al je kaarten kwijt te spelen. Vergeet je geen Dos te roepen? Dos spelen?

Reisspellen, dos

2. Op de vlucht

2-4 spelers | vanaf 12 jaar | 25 minuten

Op de vlucht is een spel waarbij je begint zonder de regels te kennen. Super leuk, maar voor ons nu ook heel frustrerend, wij komen niet verder dan ronde 3. Ben jij die spellen held die hem wel uitgespeeld krijgt, dan wil ik graag een keertje met jou meespelen. Overtuigd dat jij hem kunt uitspelen?

Op de vlucht, reisspel

3. Qwirkle cards

2-4 spelers | vanaf 8 jaar | 20 minuten

Ben je fan van Rummikub? Dan weet ik bijna zeker dat je dit spel ook heel leuk vind. Je hebt 6 kleuren en 6 vormen, daarmee probeer je een complete set te maken. Je mag schuiven, ruilen, aanleggen bij je eigen kaarten, maar ook aanleggen bij kaarten van je medespelers. Wie uiteindelijk de meeste setjes compleet maakt wint. Qwirkle spelen?

Qwirkle cards, reisspellen

4. Ticket to ride Europe

2-5 spelers | vanaf 8 jaar | 30 tot 60 minuten

Bij ticket to ride Europe verzamel je de juiste kleuren en bouw je de juiste treinverbindingen voordat je tegenspelers jouw routes kapen en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk routekaartjes behaalt. Dit spel is geen klein doosje, maar wel een hele leuk reisspel. Ticket to ride Europe spelen?

Ticket to ride Europe, reisspellen

5. Saboteur het duel

1-2 spelers | vanaf 8 jaar | 30 minuten

Twee dwergen strijden om het goud. Denk vooruit en plan je routes. Ga je als team een route bouwen en saboteer je elkaar later of kies je ervoor om helemaal alleen een weg naar het goud te graven? Je hebt 3 rondes de tijd om je tegenstander te slim af te zijn en het meeste goud te verzamelen. Ben jij de saboteur?

Saboteur het duel, reisspellen

6. Qwixx

2-5 spelers | vanaf 8 jaar | 15 minuten

Qwixx is een dobbelspel waarbij je niet op je beurt hoeft te wachten. Je tegenstander gooit de dobbelstenen en jij kan ook punten scoren. Hoe meer kruisjes je zet, hoe meer punten je hebt. Maar let op, start niet te fanatiek, kun je geen kruisjes meer zetten, dan krijg je net zo makkelijk min punten. Qwixx proberen?

Qwixx, reisspel

7. Piraten bridge

2-6 spelers | vanaf 8 jaar | 30 minuten

YO-HO-HO Als een echte piraat begin je aan dit spel. Zorg ervoor dat je na iedere ronden het juiste aantal geraden kaarten bezit, dit doe je door kaarten onder de neus van je medespeler weg te pakken. Helaas voor jullie heb ik tegenwoordig een uniek spel in mijn bezit. Piraten bridge word niet meer gemaakt, maar niet getreurd. De Engelse variant Skull King in nog wel verkrijgbaar. Als je het mij vraagt is dit een van mijn favoriete reisspellen.

Piraten bridge, vakantie spel

8. Dobbelland

2-4 spelers | vanaf 12 jaar | 20 minuten

Dobbelland is een super simpel spel, precies wat je wilt als je op vakantie bent. Dobbel de juiste kleuren en kruis zo snel mogelijk 9 sterren aan. Wil jij ook dobbelland spelen?

Dobbelland, vakantiespel

9. Lost cities

2 spelers | vanaf 10 jaar | 30 minuten

Bouw met de verschillende kleuren verschillende routes naar de verloren steden. Zorg dat je je routes zo compleet mogelijk krijgt om de meeste punten te verzamelen. Maar let op, haal je niet de juiste punten dan kun je zomaar kei harde min punten krijgen. Wil jij ook verdwalen door de stad?

Lost cities, vakantie spellen

10. Valse Motten

3-5 spelers | vanaf 7 jaar | 15 – 25 minuten

Valse Motten is anders dan alle andere spellen. Om dit spel te kunnen winnen moet je juist zo goed mogelijk valsspelen. Het doel is om zo snel mogelijk al je kaarten kwijt te raken. Hoe je dat doet, maakt eigenlijk niet uit bijna alles mag met dit spel. Ben jij de beste in valsspelen?

Valse motten, reisspellen

11. Stok kaarten

Ik vind dat een stok kaarten altijd thuis hoort in jouw spelletjes assortiment. Alleen al met dat kleine doosje kun je veel verschillende spellen spelen. Denk eens aan jokeren, pesten, liegen of rikken. Een stok kaarten is dus het perfecte spel voor mee op reis. Wil jij ook kaarten?

Stok kaarten, vakantie spellen

12. Bears vs Babies

2-5 spelers | vanaf 10 jaar | 20 minuten

Bears vs Baby’s zou ik persoonlijk alleen al kopen vanwege de doos, lekker fluffy. Nu hebben we één geluk, niet alleen de doos is leuk, het spel zelf ook. Het doel is om een leger van beren te verbouwen om zo de baby’s te kunnen verslaan. Degene met de meeste baby’s aan het einde wint het spel. Bears vs Babies spelen?

Bears vs Babies, spel

13. Clever

1-4 spelers | vanaf 6 jaar | 30 minuten

Bij Clever dobbel je met de gekleurde dobbelstenen, door tactisch je kruisjes te zetten kun je extra kruisjes verdienen die je uiteindelijk weer bonuspunten opleveren. Benieuwd naar Clever?

Clever reisspel

14. Exploding kittens

2-5 spelers | vanaf 18 jaar | 15 minuten

Bij exploding kittens doe je precies wat er op jouw kaarten staat. Het doel? Zorgen dat je geen exploding kitten pakt. Wil jij ook exploding kittens spelen?

Exploding kittens spel

15. Koehandel master

2-4 spelers | vanaf 10 jaar | 60 minuten

Ben jij een goede handelaar? Weet jij slim met je geld om te gaan, je tegenstanders af te zetten en alsnog de meeste dieren te verzamelen? Dan is koehandel master jouw ding!

koehandel master, reisspel

16. Konijnen hokken

2-7 spelers | vanaf 6 jaar | 25 minuten

Konijnenhokken is een zenuwslopend spel waarbij je zowel konijnen als hokken moet dobbelen om de meeste punten te verzamelen. Wil jij konijnenhokken spelen? Wit je dat je konijnen hokken ook in een tiny tin kunt kopen? Een spelletje ik een klein blikje, extra handig voor op vakantie.

Konijnen hokken, vakantie spellen

17. Regenwormen

2-7 spelers | vanaf 12 jaar | 25 minuten

Regenwormen is een super simpel spel, dobbel het juiste aantal en verzamel daarmee zoveel mogelijk regenwormen. Ligt jouw gedobbelde getal niet meer op tafel, probeer dan de regenwormen van je tegenstanders te stelen. Regenwormen heb je in een normale variant, maar ook in een tiny tin, extra handig om mee op vakantie te nemen.

regen wormen, tiny tin

18. Rummikub

2-4 spelers | vanaf 6 jaar | 60 minuten

Rummikub is een spel dat iedereen ooit wel eens heeft gespeeld denk ik. Leg logische cijferreeksen en zorg ervoor dat jouw bordje als eerste leeg is. Rummikub spelen?

Rummikub reisspellen

19. Saboteur

3-10 spelers | vanaf 8 jaar | 30 minuten

Graaf jij als eerlijke dwerg een weg naar het goud of ben jij de saboteur en weerhoud je de dwergen ervan om bij het goud te komen? Wil jij ook saboteur spelen?

Saboteur reisspellen

20. Yathzee

Vanaf 2 spelers | vanaf 6 jaar | 20 minuten

Zorg ervoor dat je al de juiste dobbel combinaties maakt en tegelijkertijd de meeste punten verzameld. Wil jij dit old school spelletje spelen?

21. Point salad

2-6 spelers | vanaf 12 jaar | 30 minuten

Weet jij op de markt de juiste groenten te verzamelen om een lekkere salade te maken? Let er wel op dat je geen verkeerde groentes verzameld anders krijg je min punten. Wil jij point salad spelen?

Point salad, reisspellen

Meer reisspellen

Wil je nog veel meer inspiratie voor leuke reisspellen? Kijk dan eens op de Instagram van Anne, een goede vriendin. Zij verzamelt nog veel meer leuke spellen voor jou.


Wist je trouwens dat ze bij de kringloop winkel vaak ook leuke spellen verkopen, beter voor het milieu en je houd weer geld over om een ijsje op vakantie te kunnen kopen. 🙂

Heb jij nog een tip voor een leuk reisspel? Laat het me dan zeker even weten.

Dit artikel bevat affiliate links: Als je via een van de links een spelletje besteld krijg ik daar een kleine commissie over zonder dat het jouw iets extra’s kost. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de disclaimer.

AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.  

Download tijdelijk uitgeschakeld. Kom later terug.
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

4 reacties

  1. Wat een ontzettend leuke website, ben net aan het rondkijken geweest en dus ook bij de reisspelletjes. Staan nog een aantal goeie tips tussen. Qwixx net zelf ook aangeschaft.

  2. Super leuk! Regenwormen vind ik echt leuk. Wist niet dat ze het in een tiny tin verkopen! had ik moeten weten dan had ik het mee genomen op mijn reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten