Sparen voor wereldreis

11 tips om sneller geld te sparen voor een wereldreis

Sparen voor een wereldreis: Je wilt op reis, een wereldreis of een lange backpack reis maken, daar is natuurlijk geld voor nodig. Je hebt een druk dagelijks leven en besteed graag geld aan leuke activiteiten of leuke spullen. Het sparen gaat nu niet zo hard. Daarom heb ik een paar tips voor je op een rijtje gezet. Sparen voor een wereldreis of backpack reis word met deze 11 tips een makkie.

Hoe spaar je voor een wereldreis?

Sparen voor een wereldreis of een lange backpack reis hoeft niet heel moeilijk te zijn. Hoeveel je moet sparen voor een wereldreis is wel heel erg afhankelijk van de bestemmingen die je bezoekt, wat voor type reiziger je bent. Ga je naar goedkope landen en slaap je graag in hostels dan hoef je minder te sparen dan wanneer je dure landen bezoekt en graag in luxe hotels slaap.

Ongeacht hoelang en waar je naar toe gaat. Kun je met onderstaande tips sparen voor jouw wereldreis of lange backpack reis.

Sparen voor een wereldreis tip:

1. Stel jezelf een doel

Voordat je begint met sparen is het belangrijk om een doel te stellen. Bekijk je maandelijkse inkomsten en uitgaven, ga na hoeveel je verwacht nodig te hebben voor jouw reis en bedenkt wanneer je wilt vertrekken. Zo kun je uitrekenen wat je ongeveer per maand moet sparen om je doel te bereiken.

2. Maak spaarpotjes

Bij veel banken kun je via internetbankieren op je spaarrekening digitale spaarpotjes maken, maak er eentje aan voor je reis. Koop ook een spaarpot die je in de kast kunt zetten. Ik heb een spaarpot die je met een blikopener open moet maken, dan weet ik zeker dat ik er door het jaar heen niks uit kan halen. ;-p Stiekem gaat sparen in een spaarpot bij mij best hard.

Als ik voor een reis aan het sparen ben, betaal ik vaak contant. Dit doe ik zodat ik met regelmaat klein geld krijg. Dit wisselgeld stop ik dan in mijn spaarpot, naast wisselgeld verdwijnt ook het geld van statiegeld bonnetjes in mijn spaarpot.

Sparen voor een wereldreis

3. Stel prioriteiten

Koop niet meer alles wat je ziet, denk eerst 3 keer na of je het wel echt nodig hebt en vaak gaat gebruiken. Is er iets wat je echt nodig hebt kijk dan eens op marktplaats of ga langs de kringloop winkel. Hier hebben ze vaak hele leuke dingen voor weinig geld. Tweede hands kopen is nog eens beter voor het milieu ook. Een win-win!

4. Blijf thuis

Nodig je vrienden thuis uit, organiseer een diner night en laat iedereen een gang koken en geniet heel de avond van de lekkerste gerechten. Haal hapjes en drankjes in huis en zet een bordspel op tafel. Wist je dat ze bij de kringloopwinkel vaak ook leuke spellen verkopen. Organiseer een filmavond, wel thuis in plaats van in de bioscoop. Haal een grote bak popcorn en een zak M&M’s voor een paar euro heb je een hele leuke avond.

5. Eet of drink niet buitenshuis

Ga je een dagje op stap, neem dan je eigen flesje drinken mee en iets lekkers voor onderweg of haal lekkere hapjes en een drankje, ga hiermee picknicken in het park. Neem een koffie to go vanuit huis mee of neem juist alleen een to go beker mee, hiermee krijg je op veel plaatsen korting op je koffie, stop het geld van de korting dan weer in je spaarpot. Een eigen to go beker is nog eens beter voor het milieu ook.

6. Ruim thuis eens op

Ruim je kast eens een keertje goed op, spullen die je niet meer gebruikt kun je verkopen via marktplaats of via de Vinted app.

7. Verjaardagsgeld

Ben je bijna jarig, vraag dan geld in plaats van cadeautjes of vraag juist iets wat je nog voor je reis moet kopen.

8. Verminder je vaste lasten

Zet de verwarming een graden lager en trek een trui aan, zeg onnodige abonnementen op, laat de auto een keertje vaker staan en houd iedere week een restjes dag waarbij je alle restjes van die week eet.

9. Leg alle extraatjes aan de kant

Krijg je belasting geld terug, krijg je fooi of een eindejaarsuitkering, zet dit geld dan meteen op je spaarrekening.

Sparen voor een wereldreis

10. Ga extra werken

Ga een paar uur extra per week bij je werkgever werken of zoek een bijbaantje, ook al is het maar voor een paar uurtjes per week. Met extra inkomsten gaat het sparen altijd een stukje sneller.

11. Spaar onderweg

Ook tijdens het reizen kun je soms makkelijk iets extra’s verdienen of juist geld besparen. Koop grote flessen water of neem juist een waterfilter mee zodat je gewoon kraanwater kunt drinken of kook eens een avondje in het hostel. Ga werken voor kost en inwoning. Zo heb ik een week Engelse les gegeven in een klein dorpje in het midden van Mongolië, in deze week heb ik alleen de kosten voor de bus van en naar dat dorpje hoeven betalen. Kost en inwoning kreeg ik van de lerares van de school waar ik vrijwilligerswerk heb gedaan.

Heb jij nog tips om geld te sparen voor een wereldreis? Stuur me dan zeker even een berichtje.

Ook op reis geld besparen? Neem dan je eigen herbruikbare waterfles mee. Het voelt misschien niet zo maar door dit te doen bespaar je al snel enkele tientallen tot honderden euro’s.

Gratis groene paklijst

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.  

Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten