Vakantie Lauterbrunnen

7x dit wil je doen in Lauterbrunnen

Lauterbrunnen is een gezellig dorpje in het Lauterbrunnen dal. Het is de perfecte basis voor een vakantie in de Jungfrau regio. Je vind er leuke winkels, lekkere restaurants en een veel openbaar vervoer mogelijkheden, zowel de bergen op als terug naar de stad.

Trein naar Lauterbrunnen

Lauterbrunnen heeft een treinstation met verbindingen in de richting van Interlaken en Wengen. Om met de trein in Lauterbrunnen te komen zul je in Interlaken moeten overstappen.

Vanuit Lauterbrunnen gaan er nog bussen verder het Lauterbrunnen dal in en op verschillende plaatsen in het Lauterbrunnen dal kun je met de kabelbaan of trein de bergen op.

–> Leestip: Zo vind je goedkope treinkaarten.

1. Breng een bezoek aan de kerk van Lauterbrunnen

Een klein en eenvoudig kerkje aan de rand van het dorp die zeker een bezoekje waard is.

Lauterbrunnen

2. Trümmelbach waterval

De Trümmelbach waterval is een imposante waterval die deels in de rotsen zit. Via tien platformen kun je de waterval bewonderen. Vergeet niet om je regenjas mee te nemen. Je gaat geheid nat worden. In het hoogseizoen stopt de bus voor de waterval, wandel je liever door het Lauterbrunnen dal, wat echt een aanrader is. Dan wandel je binnen 40 minuten vanaf Lauterbrunnen naar de waterval.

Entree CHF14 voor volwassenen en CHF6 voor kinderen.

Lauterbrunnen Trümmelbach waterval

3. Schilthorn

Schilthorn is een platform op boven in de bergen. Het platform word ook wel het Jamesbond platform genoemd. Vanaf dit platform heb je een geweldig uitzicht over alle bergtoppen in de regio. Je kunt vanaf Lauterbrunnen of vanuit Stechelberg kun je de kabelbaan naar boven nemen.

–> Leestip: Wandelen in de Jungfrau regio

4. Picknicken van vending machines

Maak een wandeling door het Lauterbrunnen dal en wandel langs de verschillende vendingmachines, met kaas, worst, verse melk, fruit, jam en verzamel een heerlijke picknick om te genieten van een heerlijke lunch met een geweldig uitzicht.

Lauterbrunnen

5. Watervallen spotten in Lauterbrunnen

Wist je dat Lauterbrunnen 72 watervallen heeft, ga jij ze allemaal spotten? Ik ben fanatiek begonnen met het tellen van de watervallen, maar uiteindelijk ben ik de tel kwijt geraakt.

–> Leestip: De leukste bezienswaardigheden in Interlaken.

6. Eten in Lauterbrunnen

Bakkerij Stefan van Almen

Een leuke bakkerij waar je heerlijk kunt ontbijten. Een tip om het dure Zwitserland iets betaalbaarder te houden. Deze bakkerij staat ook op to good to go.

Hotel Oberland

Voor een echte Zwitserse kaasfondue moet je hier zijn. Tijdens je vakantie in Zwitserland moet je tenminste één keer een kaasfondue hebben gegeten.

Camping Jungfrau

Naast een super groene camping kun je in het restaurant van Camping Jungfrau ook terecht voor de lekkerste Zwitserse gerechten

Horner pub

De Horner pub is een Englisch pub, de perfecte plek voor een biertje naar een dag in de bergen of een lekkere snelle maaltijd.

7. Jungfrau camping

Slapen doe je op de Jungfrau camping. Een hele fijne camping in het Lauterbrunnen dal. Wat ik zo tof aan deze camping vind, is dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Niet alleen duurzaamheid voor de natuur maar ook voor de lokale bevolking. Tijdens onze vakantie kwam er een basisschool klas om een dieren hotel te bouwen. Het dieren hotel werd een insectenhotel waar ook plaats is voor vogels, egels en konijntjes.

Naast dit dierenhotel zijn ze ook bewust bezig met alles wat ze doen. Zo zijn de porties in het restaurant kleiner geworden om voedsel verspilling tegen te gaan, de menukaart is minder groot hierdoor gaan ze ook voedselverspilling tegen. In het winkeltje verkopen ze voornamelijk lokale producten.

Daarnaast recyclen ze, hebben ze waterbesparende kranen en zijn ze druk bezig met warmtepompen en zonnepanelen niet alleen voor de camping maar ook voor de bewoners in het dorp.

Kom je met je backpack en heb je alleen je tentje bij. Op de Jungfrau camping vind je een gezamenlijke keuken en een lounge waar je gebruik van kunt maken. Potten, pannen, servies, een koelkast alles is er aanwezig.

Naast je tent, caravan of camper kun je ook verschillende hutjes huren, hebben ze een paar hotel kamers en een hostel kamer.

Een hele fijne plek om jouw vakantie in het Lauterbrunnen dal door te brengen dus.

Camping Jungfrau Lauterbrunnen
Camping Jungfrau Lauterbrunnen
Picture of AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten