Tolmin kloof, Slovenië

De Tolmin kloof: Een bijzondere plek in Slovenië

De Tolmin kloof in Triglav nationaal park is een van de highlights van onze vakantie naar Slovenië. Al zat onze roadtrip door Slovenië alleen maar vol met highlights. Slovenië het kleine land in Midden-Europa, vol met bergen en bossen is de perfecte locatie als je een echte outdoor liefhebber bent.

Wandelen door de Tolmin kloof

De wandeling door de Tolmin kloof is slechts 2 kilometer lang. Ondanks deze korte afstand ben je al snel 1,5 uur onderweg. Niet omdat de wandeling zo zwaar is maar omdat het er zo mooi is en je constant zal stoppen om te genieten van de uitzichten en om foto’s te maken. Onderweg loop je door grotten, beklim je trappen en wandel je over leuke bruggetjes. De route staat goed aangegeven en samen met de kaart die je bij de entree krijgt is het onmogelijk om te verdwalen. De route is een rondwandeling dus je komt bovendien weer terug bij de auto.

Tolmin kloof, Slovenië

Breng een bezoek aan de Tolmin kloof

De Tolmin kloof ligt in het noord-westen van Slovenië en ligt aan de rand van het Triglav nationale park. Je kunt er prima auto komen, ondanks de korte afstanden kan het wel zo zijn dat je een tijdje onderweg bent, dit omdat er in Slovenië vrij weinig snelwegen zijn en heel veel bergweggetjes. Je word wel beloond door de mooiste uitzichten tijdens een ritje door Slovenië. Ook worden er tours vanuit Lubljana naar de Tolmin kloof georganiseerd.

Er is niet echt een beste periode om naar de kloof te reizen. Wel kan het in de zomer erg druk worden, terwijl je de kloof juist voor jezelf wilt hebben. Ik raad je daarom aan om altijd vroeg in de ochtend te gaan. Dan zal het er ook in het hoogseizoen nog erg rustig zijn.

Op foto’s zie je vaak helder blauw water door de kloof stromen. Meestal is dit ook het geval, maar na een hevige regenbui veranderd het helderblauwe water in een bruine modderstroom. Laat je hier niet door weerhouden het is er dan nog steeds erg mooi om te wandelen.

Wandelen in de Tolmin kloof, Slovenië

Waar kun je overnachten?

In het dorpje Tolmin vlak bij de kloof heb je een aantal leuke hotelletjes en guesthouses. Ga je liever kamperen dan is camp-Gabrje een leuke camping aan het water.

Wat is er in de omgeving van de Tolmin kloof te doen?

In de omgeving van de Tolmin kloof kun je nog veel andere leuke dingen doen. Ga bijvoorbeeld kanoën of raften op de Soca rivier. Dit zou je kunnen regelen via de Maya team. Ze hebben ook een restaurant waar je heel lekker kunt eten.

Breng een bezoekje aan de Napoleon brug en de Kozajak waterval in Kobarid en bezoek de ruïnes van het Kozlov rob kasteel.

Wandelen in de Tolminkloof, Slovenië

Tickets & openingstijden

De Tolmin kloof is van april t/m oktober te bezoeken. Voor de actuele openingstijden kun je hier kijken. Je kunt betaald parkeren op P1 bij de ingang van de kloof of parkeer de auto gratis op P2 en wandel binnen 20 minuten naar de ingang van de Kloof.

In maart, april, oktober en november betaal je € 6,00. In mei, juni en september betaal je € 8,00 en in juli en augustus betaal je € 10,00 als je voor 16.00 uur naar binnen gaat en € 8,00 als je na 16.00 de kloof bezoekt. Een ticket voor kinderen kost de helft van een volwassen ticket.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Mijn favorieten
vakantie huisjes
Ontdek
instagram