schapen op de Veluwe

Weekendje naar de Veluwe, slapen in een Boshut

De Veluwe is een locatie die ik wel kende maar waar ik eigenlijk nog nooit was geweest. Zelfs vroeger tijdens een van de vele kampeer tripjes met mijn ouders binnen Nederland niet. Tot dat het coronavirus kwam en we toch een weekendje weg wilde. Het doel was om te genieten van de natuur en te ontspannen. De Veluwe was dan ook een makkelijke keuze. Het werd een Weekendje naar de Veluwe.

De zon schijnt en de temperatuur was prima, we hebben het getroffen met het weer. In de hoop om wilde dieren te spotten staan we in alle vroegte op om aan onze wandeling te beginnen. Nog voor we het nationaal park inlopen komen we al een hert tegen. Op wat konijntjes en veel vogels na blijft het bij dit ene hert. Heerlijk kilometers wandelen door de bossen en over de heide van de Veluwe, onderweg komen we een kudde schapen en hun herder tegen. Wat is dit een fijne plek om tot rust te komen na alle drukte van het dagelijks leven.

Ondanks dat de Veluwe vol zit met wilde dieren hebben wij er maar weinig gezien, dikke pech zou ik zeggen. Nog steeds vind ik het echt een aanrader om bij zonsopkomst een rondje te wandelen. De ochtenddauw, de rust en de kans op wilde dieren maken het zeker de moeite waard om rond 5 uur in de ochtend voor op te staan.

Veluwe

Het verscholen dorp

In de buurt van Nunspeet vind je in het bos ‘het verscholen dorp’, dit is tegenwoordig een monument ter nagedachtenis van de ongeveer honderd Joden, verzetsmensen en geallieerden die hier tussen 1943 en 1944 ondergedoken zaten. Er waren 9 hutjes deel boven de grond en deels onder de grond midden tussen een dichtbegroeid jongen dennenbos gebouwd. Hierdoor waren de hutjes niet te zien. Helaas is het kamp toch ontdekt en hebben 8 van de mensen het niet overleefd. De andere bewoners hebben op tijd kunnen vluchten.

Het is best indrukwekkend om te zien hoe deze mensen 1,5 jaar lang hebben moeten leven. Ik had ook niet verwacht dat we z’n stukje geschiedenis midden in de Veluwe tegen zouden komen.

Het verscholen dorp Veluwe

Slapen in een boshut

We slapen in de buiten gewone boshut, een tiny huisje in Epe,  en verkennen daarom het meest noordelijke stukje van de Veluwe. Een klein huisje midden in het bos. Het huisje heeft een grote veranda, een hangmat en een hout gestookte hottub om helemaal tot rust te komen, wat een heerlijke plek is dit. Wij moeten wel nog even leren hoe je die op de perfecte temperatuur krijgt. ;-p De eerste avond was hij wel warm, maar toch ook net niet warm genoeg, de tweede avond begonnen we tijdens het eten dus al flink te stoken om hem dit keer wel warm genoeg te krijgen, warm was hij zeker. Zelfs zo warm dat we er echt niet in konden. De volgende morgen was hij genoeg afgekoeld en konden we toch eindelijk genieten van de hottub op de juiste tempratuur. Wij hebben nog heel wat te leren ;-p

Boerderij buitengewoon beschikt over meerdere kleine huisjes en een aantal safari tenten waar je kunt overnachten. Het is bovendien een zorgboerderij, je kan er met de dieren knuffelen en ze hebben een winkeltje met lokale producten. Een leuke bestemming voor als jij een weekendje naar de Veluwe gaat.

–> Controleer hier de prijzen en beschikbaarheid.

Wil je via Airbnb een overnachting boeken maar heb je nog geen account? Neem dan contact met mij op, dan stuur ik je een link met een kortingscode.

Buitengewone boshut op de Veluwe

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Mijn favorieten
vakantie huisjes
Ontdek
instagram