de Veluwe

Weekendje naar de Veluwe, slapen in een Boshut

De Veluwe is een locatie die ik wel kende maar waar ik eigenlijk nog nooit was geweest. Zelfs vroeger tijdens een van de vele kampeer tripjes met mijn ouders binnen Nederland niet. Tot dat het coronavirus kwam en we toch een weekendje weg wilde. Het doel was om te genieten van de natuur en te ontspannen. De Veluwe was dan ook een makkelijke keuze. Het werd een Weekendje naar de Veluwe.

De zon schijnt en de temperatuur was prima, we hebben het getroffen met het weer. In de hoop om wilde dieren te spotten staan we in alle vroegte op om aan onze wandeling te beginnen. Nog voor we het nationaal park inlopen komen we al een hert tegen. Op wat konijntjes en veel vogels na blijft het bij dit ene hert. Heerlijk kilometers wandelen door de bossen en over de heide van de Veluwe, onderweg komen we een kudde schapen en hun herder tegen. Wat is dit een fijne plek om tot rust te komen na alle drukte van het dagelijks leven.

Ondanks dat de Veluwe vol zit met wilde dieren hebben wij er maar weinig gezien, dikke pech zou ik zeggen. Nog steeds vind ik het echt een aanrader om bij zonsopkomst een rondje te wandelen. De ochtenddauw, de rust en de kans op wilde dieren maken het zeker de moeite waard om rond 5 uur in de ochtend voor op te staan.

–> Lees ook: Wandelen met respect voor de natuur en mindful wandelen in de Veluwe.

de Veluwe

Het verscholen dorp

In de buurt van Nunspeet vind je in het bos ‘het verscholen dorp’, dit is tegenwoordig een monument ter nagedachtenis van de ongeveer honderd Joden, verzetsmensen en geallieerden die hier tussen 1943 en 1944 ondergedoken zaten. Er waren 9 hutjes deel boven de grond en deels onder de grond midden tussen een dichtbegroeid jongen dennenbos gebouwd. Hierdoor waren de hutjes niet te zien. Helaas is het kamp toch ontdekt en hebben 8 van de mensen het niet overleefd. De andere bewoners hebben op tijd kunnen vluchten.

Het is best indrukwekkend om te zien hoe deze mensen 1,5 jaar lang hebben moeten leven. Ik had ook niet verwacht dat we z’n stukje geschiedenis midden in de Veluwe tegen zouden komen.

de Veluwe

Slapen in een boshut

We slapen in de buiten gewone boshut, een tiny huisje in Epe,  en verkennen daarom het meest noordelijke stukje van de Veluwe. Een klein huisje midden in het bos. Het huisje heeft een grote veranda, een hangmat en een hout gestookte hottub om helemaal tot rust te komen, wat een heerlijke plek is dit. Wij moeten wel nog even leren hoe je die op de perfecte temperatuur krijgt. ;-p De eerste avond was hij wel warm, maar toch ook net niet warm genoeg, de tweede avond begonnen we tijdens het eten dus al flink te stoken om hem dit keer wel warm genoeg te krijgen, warm was hij zeker. Zelfs zo warm dat we er echt niet in konden. De volgende morgen was hij genoeg afgekoeld en konden we toch eindelijk genieten van de hottub op de juiste tempratuur. Wij hebben nog heel wat te leren ;-p

Boerderij buitengewoon beschikt over meerdere kleine huisjes en een aantal safari tenten waar je kunt overnachten. Het is bovendien een zorgboerderij, je kan er met de dieren knuffelen en ze hebben een winkeltje met lokale producten. Een leuke bestemming voor als jij een weekendje naar de Veluwe gaat.

–> Controleer hier de prijzen en beschikbaarheid.

Wil je via Airbnb een overnachting boeken maar heb je nog geen account? Neem dan contact met mij op, dan stuur ik je een link met een kortingscode.

–> Genieten van nog meer natuur? Ga dan wandelen in Brabant. Dit zijn de leukste routes.

Wandelen in de Veluwe met kinderen

Ook met kinderen kun je prima in deze boshut verblijven. Kinderen zullen de dieren op het terrein geweldig vinden. Dit zijn kindvriendelijke wandelroutes in de Veluwe.

Slapen in een tiny huis op de Veluwe

Foto van AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoeken
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten