Wandelen eiland van Brienenoord

Wandelen op het eiland van Brienenoord, de natuur midden in Rotterdam

Een natuurgebied midden in dé havenstad van Nederland, dat verwacht je niet. Naast de moderne architectuur en indrukwekkende skyline vind je dus verschillende plekken waar de natuur volledig haar gang kan gaan. Een van deze plekken is het Brienenoord Eiland, een groen eiland midden op de Maas, waar een wandeling je meeneemt door verschillende soorten natuur, langs de skyline van Rotterdam en onder de bekendste brug van Rotterdam door. Dit is hoe je wandelen op het eiland van Brienenoord gaat ervaren. 

Wandelen op het eiland van Brienenoord: chaotisch en rust?

Een wandeling over een eiland onder de rook van Rotterdam, wandel langs de skyline van de stad en onder de snelweg A16 door. Dit klinkt als onwijs veel drukte en dat is het ook. Maar naast al deze drukte kun je op het eiland Brienenoord ook prima ontspannen, genieten van de stilte en de rust op het eiland. Ik werk bij outdoorwinkel Bever, naast het eiland en ben met mooi weer in mijn pauze dan ook op het eiland te vinden. Een fijne plek om even aan de drukte van de winkel te ontsnappen met een lekkere picknick. 

-> Op zoek naar een hotel in Rotterdam? Hier vind je de leukste hotels.

Natuur in Rotterdam

Wandelen over het Brienenoord eiland

Het Brienenoord eiland bestaat grofweg uit drie delen. Op het ene deel, net onder de Brienenoordbrug, nemen de wandelpaden je mee door het grasland en langs een getijdengebied waar je vogels als fazanten en torenvalken tegenkomt. Dit broedgebied voor vogels is een oase van rust. Met deze handige zakgids herken jij alle vogels die je onderweg tegenkomt. 

De kronkelende wandelpaden nemen je van het grasland mee naar het meer bosrijke gebied vol hoge bomen en misschien kom je zelfs de Schotse hooglanders tegen die in dit gebied wonen. Uiteindelijk wandel je door het bosrijke gebied, langs volkstuintjes naar een park met aangelegde vijver en uitzicht over de skyline van Rotterdam. Deze variatie in natuur op dit kleine eiland maakt het een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Er gaat slechts één wandeling van drie kilometer over het eiland. Wandel vooral niet te snel, maar neem de natuur volledig in je op. Als je op je gemak het eiland ontdekt ben je ongeveer drie kwartier onderweg. 

Wandelen Rotterdam

De Rotterdamse Skyline

Midden vanuit de natuur kijk je over de oppervlakte van de Maas met in de verte uitzicht over de knalrode Willemsbrug en de wolkenkrabbers die Rotterdam rijk is. Het meest magische moment is om hier rond zonsondergang te wandelen wanneer de oranje gloed van de zon langzaam achter de stad verdwijnt. Nergens anders bevind je je midden in de natuur én zo dicht bij de stad dan op het eiland van Brienenoord. 

-> Deze uitjes in Rotterdam wil je ook doen.

De Brienenoordbrug

De eerste keer dat ik van het Brienenoord eiland had gehoord was ik een beetje huiverig. Een natuurgebied recht onder de snelweg dat kan geen rust geven toch? Het Brienenoord eiland ligt namelijk recht onder de Brienenoordbrug waar de A16 overheen raast. Vanaf het eiland kijk je uit op dit meesterwerk dat over de Maas uitstrekt. Wat een uniek beeld geeft tijdens jouw wandeling door de Rotterdamse natuur.

eiland van Brienenoord
eiland van Brienenoord Rotterdam

Hoe kom je op het Brienenoord Eiland?

Het eiland is heel makkelijk met het ov te bereiken. Je neemt tram 23 richting Beverwaard en stapt uit bij het Feyenoord-stadion. Daar steek je de weg over en binnen een paar minuten sta je op het eiland. Als je deze route neemt kom je langs de Bever waar ik werk, kom je even gedag zeggen?

Ook als je met de auto komt sta je binnen no-time midden op het eiland. Neem vanaf de A16 afslag Feyenoord en bij de eerste stoplichten sla je rechtsaf. Daar vind je meteen een parkeerplaats. 

Of ga voor de Rotterdamse ervaring en neem de watertaxi naar aanlegsteiger 10 Stadion Feyenoord

-> Na je wandeling over het Brienenoord eiland wil je eten bij deze leuke restaurants in Rotterdam.

Brienenoord eiland Rotterdam

Unieke wandeling midden in Rotterdam

Zie jij deze wandeling over het Brienenoord eiland al helemaal zitten? Combineer natuur met de highlights van Rotterdam in deze wandeling van slechts drie kilometer.

Goed voorbereid op reis? Vergeet dan deze handige reisgids niet.

Dit artikel bevat een samenwerking en / of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacy verklaring.

Picture of AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten