Heuvel land Limburg

Vijf bezienswaardigheden in Zuid-Limburg die je niet mag missen.

Dat we de komende tijd nog niet naar het buitenland kunnen reizen is ondertussen wel bekend. Maar niet getreurd, Nederland heeft nog heel veel mooie plekjes om te ontdekken. Zo is Zuid-Limburg een van mijn favoriete plekken met genoeg bezienswaardigheden om je hier een tijdje te vermaken. Ik ben hier vroeger als kind vaak geweest en kom er nog steeds graag. Of het nou is om lekker te winkelen in Maastricht of heerlijk wandelen door het heuvelland.

Hieronder 5 Bezienswaardigheden in Zuid-Limburg waar je een keertje geweest moet zijn.

Valkenburg

Tussen de groene heuvels van Zuid-Limburg vind je de stad Valkenburg. Dit stadje is een echt toeristische trekpleister. Je kan hier van alles doen, wandel door een van de grotten met een ervaren gids, maak een ritje met het treintje, plof neer op een van de vele terrasjes in het centrum van Valkenburg of breng een bezoekje aan de kasteel ruïnes.

Wandelen/fietsen

Het heuvelland van Zuid-Limburg is uitermate geschikt om dagen lang te wandelen. Wandelroutes staan overal aangegeven en variëren van makkelijk tot moeilijk, van lang tot kort. Soms loop je door de bossen, de andere keer weer door de uitgestrekte velden. Neem een kijkje op de website van visit Zuid-Limburg voor uitgebreide wandel routes. Niet alleen om te wandelen, er staan ook genoeg fiets en mountainbike routes op hun website. Of ga naar de plaatselijke VVV voor een wandelkaart.

Wil je meer leuke wandelingen in Limburg maken, Cindy van Backbackfever schreef een leuk artikel over wandelen in de Boshuizerbergen.

Zuid-Limburg

Vaalserberg

Breng een bezoekje aan het 3 landenpunt. Je kan het hier voor elkaar krijgen om tegelijkertijd in Nederland, Duitsland en België te zijn, moet je wel even de paal knuffelen ;-p. Een leuk feitje over het drie landen punt is dat het z’n honderdjaar geleden nog het vier landen punt was. Neutraal Moresnet bestond toen nog en had zijn grens ook boven op de Vaalserberg. Boven op de Vaalserberg vind je met 327,5 meter ook het hoogste punt van Nederland en een leuk labyrint om in te verdwalen.

Maastricht

Als je in Zuid-Limburg bent kan een dagje winkelen in Maastricht natuurlijk niet ontbreken. Voordat je het centrum in wandelt is de kans groot dat je de vestigingswerken passeert. Met de bouw van deze stadsmuren zijn ze in de 13 eeuw na christus al begonnen. Het centrum van de stad is een mooie combinatie van oude gebouwen en nieuwe winkelcentra. Je vind er zelfs een gotische kerk die is omgebouwd tot de gigantische boekhandel Dominicanen, zeker een bezoekje waard. Buiten winkelen heeft de stad nog veel meer te bieden, verlaat het centrum en breng een bezoek aan het Bonnenfanten museum, verken Maastricht underground of ga chillen aan de Maas.

Maastricht

Amerikaanse begraafplaats

Op deze Amerikaanse begraafplaats liggen ruim 8000 militairen begraven, de meesten van hen zijn omgekomen tijdens de opmars door Duitsland en tijdens de bevrijding van het zuidoosten van Nederland tijdens de tweede wereldoorlog. Ik vind dat een bezoek aan deze begraafplaats zeker niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan Zuid-Limburg. Een stuk geschiedenis dat we niet mogen vergeten.

Margraten

Overnachten

In Zuid-Limburg vind je volop leuke bed&breakfast, leuke mini campings of bijvoorbeeld deze kerk waar je kunt overnachten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Mijn favorieten
vakantie huisjes
Ontdek
instagram