Stoomschip SS Rotterdam

Maak een reis terug in de tijd op het stoomschip SS Rotterdam

Stoomschip SS Rotterdam is een bekend begrip in Rotterdam. Een schip dat jarenlang de grote oceanen overstak en nu al sinds 2013 in de wateren van Rotterdam. Benieuwd naar de activiteiten op de SS Rotterdam? Lees dan snel verder.

Dit is Stoomschip SS Rotterdam

In 1959 maakte stoomschip SS Rotterdam zijn eerst oversteek van Rotterdam naar New York. Het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika lijn heeft 254 kamers en suites waar reizigers uit verschillende klassen de oversteek van de grote oceanen maakte. Tegenwoordig vaart het schip niet meer, maar dient het als evenementen, locatie, hotel, museum, restaurant en escaperoom. 

SS Rotterdam

Enige cruiseschip

De kans is groot dat de SS Rotterdam het enige cruiseschip is, waarover is geschreven staat op Homemade Adventures. Ik ben namelijk erg tegen cruiseschepen omdat deze drijvende steden erg vervuilend zijn. Zo was de SS Rotterdam dat ooit ook. Maar omdat het schip nu stil licht en een aanzienlijke lagere uitstoot heeft, vond ik dat dit bijzonder plekje in Rotterdam toch een podium op Homemade Adventures verdient. 

-> Leestip: uitjes in Rotterdam weg van de toeristen.

Uitzicht vanaf SS Rotterdam

Dit zijn alle activiteiten op de SS Rotterdam

SS Rotterdam is tegenwoordig een museum en evenementenlocatie waar je van alles kunt doen, zien en beleven. 

Rondleiding SS Rotterdam

Op de SS Rotterdam kun je een audiotour volgen. Een gids, oud bemanningsleden en reizigers nemen je mee over het schip. Ze vertellen over hun ervaringen, de ruimtes en de reis. Naast alle informatie van de audio tour zijn er ook oud-werknemers van de SS Rotterdam die tegenwoordig als vrijwilligers op het schip werken en vol lof vertellen over hun tijd aan boord. Zo hebben wij de kapitein gesproken en heeft hij vol enthousiasme verteld over zijn tijd op het schip. 

Veel van de ruimtes zoals de balzaal en het café worden tegenwoordig verhuurd voor privé-evenementen. Als deze ruimtes niet afgehuurd zijn dan heb je de mogelijkheid om deze te bekijken. Ik ben helemaal verliefd op dit schip. De meubels die er staan vind ik echt helemaal geweldig. 

SS Rotterdam audiotour
activiteiten aan boord

Escaperoom SS Rotterdam

Opgesloten in een van de donkere kamers van het schip ga je op zoek naar oplossingen voor de puzzels en raadsels probeer je binnen 60 minuten te ontsnappen uit een van de Escaperooms op de SS Rotterdam. Lukt het jou?

Eten op het schip

Er zijn twee verschillende restaurants op de SS Rotterdam. Bij de Lido grill kun je terecht voor de lekkerste gerechten uit de houtskooloven. Lido grill restaurant vind je op het Promenade Deck met uitzicht over de skyline van Rotterdam. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Liever een vier of vijfgangendiner? Dat kan tussen woensdag en zondag in de clubroom. Laat je verrassen door het geheim van de chef. 

Ook voor een kop koffie en een gebakje of een borrel kun je terecht op het schip.

balzaal

Overnachten op de SS Rotterdam

Wil je uniek overnachten op een cruiseschip in Rotterdam? Dat doe je door te slapen op de SS Rotterdam. Slaap in één van de hutten aan boord van de SS Rotterdam, volledig met 4-sterren ervaring en al.

Kijk hier voor de kamers en beschikbaarheid. 

Overnachten op SS Rotterdam

Kun je gratis op de SS Rotterdam?

Ben je benieuwd naar de SS Rotterdam? Goed nieuws, het schip is gratis te bezoeken. Je betaalt alleen voor een audiotour, overnachting, maaltijd of kop koffie. Wil je dus alleen een rondje lopen, geen probleem! Al raad ik je echt aan om een audiotour te doen en het schip te ontdekken. 

Waar kun je parkeren?

Voor het schip vind je een grote parkeerplaats waar je voor 3 euro per uur en maximaal 15 euro per dag kunt parkeren. Met een dagkaart kan je onbeperkt in en uitrijden. Handig als je op de SS Rotterdam blijft slapen. 

Met de watertaxi naar de SS Rotterdam

Een van de manieren om rond te reizen in Rotterdam is door gebruik te maken van de watertaxi. Aan boord van de SS Rotterdam vind je een halte voor de watertaxi. Het is wel belangrijk dat je van tevoren even telefonisch reserveert.

Watertaxi SS Rotterdam

Weekend op de SS Rotterdam

Wordt jou volgende weekendje weg een weekendje op de SS Rotterdam?

Goed voorbereid op reis? Boek hier je overnachting op de SS Rotterdam.

Dit artikel bevat een samenwerking en / of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacy verklaring.

Foto van AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoeken
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten