Leukste Campspace Nederland

12 Leukste Campspace plekjes in Nederland

Ga je deze zomer weer lekker met je tent, caravan of camper op pad en zoek je nog een leuke Campspace in Nederland? Een Campspace kan een leuke natuurcamping zijn, maar ook in iemands achtertuin of een knusse glamping. Benieuwd naar de leukste Campspace in Nederland? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.  

Dit is Campspace

Campspace is een kampeerplatform die zich inzetten op kamperen dichter bij huis, verduurzamen en connectie met de mensen om je heen. Bij Campspace vind je GEEN, grote campings met zwemparken, minidisco en frietkar, nee je vindt kleinschalige natuurcampings, bijzondere accommodaties zoals boomhutten en brandweerwagens, maar bovenal kampeer je bij iemand in de achtertuin en ga je back-to-basic. Soms kan dit een tuin midden in de grote stad zijn, maar vaak is dit bij iemand die een stukje land ter beschikking stelt. Waarbij je het gevoel alleen-op-de-wereld krijgt zoals ze dat zelf omschrijven. Ben jij klaar voor deze mooie kampeerplekken? 

1. Kamperen in de boomgaard

Wil jij heerlijk tot rust komen? Dan is deze boomgaard van Dick en Yvonne een echte aanrader. Je overnacht tussen de fruitbomen met het geluid van de geitjes op de achtergrond. Als je wilt, zorgen Dick en Yvonne er ook nog voor dat de hottub heerlijk warm is, zodat jullie nog eens extra kunnen genieten.

2. Eco camping in de buurt van Sneek

Wil jij kamperen bij de boer, maar toch vlak bij de stad? Genieten van de geluiden van kikkers, vogels en bijen met een vrij uitzicht en een plek om een vuurtje te maken? Dan is deze eco camping van Herma de place to be. Je kan hier niet alleen met je eigen kampeermiddel komen, ze hebben ook leuke ingerichte tenten te huur. 

3. Kampeerplek op Texel

Wil je kamperen op Texel en toch weg van de toeristen. Ga dan naar deze kampeerplek op Texel waarbij je je camper of caravan in de tuin van Marleen staat geparkeerd én aan de rand van de duinen staat. Meer heb je toch niet nodig. 

-> Leestip: Ga nog duurzamer op reis met deze duurzame kampeertips

Campspace in Boomgaard

4. Camping op kampeereiland

Heb jij altijd als eens naar een camping op het kampeereiland in Mandjeswaard willen gaan? In de buurt van Hanzenstad kampen vind je deze kleine camping met slechts zes kampeerplekken. 

Kijk hier voor de beschikbaarheid

5. Kamperen aan een zwemvijver

Vanuit je tent plons je zo de zwemvijver in voor de nodige dosis verfrissing. In het buitengebied van Riethoven vind je deze leuke Campspace van Esther en Jeroen voor de nodige ontspanning en de mogelijkheid om je tentje helemaal alleen neer te zetten. 

6. Overnachten op een circulaire minicamping

Wil jij overnachten in een creatief en circulair huisje of je tent opzetten op deze minicamping vlak bij de duinen? Op dit landgoed vind je naast de minicamping, een boomgaard, wijntuin, restaurant met gerechten recht van het land. De locatie voor een duurzame overnachting!

Kijk hier voor de beschikbaarheid van de huisjes en camping

7. Overnachten in een Boomhut

Wil jij slapen in een Boomhut? Dan is het Roderijk de place to be! Met uitzicht over het weiland en een knisperend haardvuurtje is deze boomhut een prima plek voor een weekendje weg. Sta je liever met beide benen op de grond? Overnacht dan in de pipo wagen die er staat. 

-> Leestip: Ga kamperen bij Campspace tijdens Duurzame roadtrip door Nederland

Leukste camping Nederland
Foto: Tim Hinkelmans

8. Slapen in een Yurt

In Mongolië heb ik twee weken lang in een yurt geslapen. Wat een heerlijke ervaring was dat. Nu snap ik helemaal dat je niet voor een weekendje in het vliegtuig stapt om in een Mongoolse yurt te slapen. Precies dat maakt deze Yurt van Frida zo leuk! Hij staat namelijk gewoon in de buurt van Zwolle!

9. Kamperen in de Achterhoek

Ben je in de achterhoek, zet je tent, camper of caravan dan tussen deze fruitbomen in Toldijk. Deze moderne hippie camping is de plek om midden in de natuur tot rust te komen. 

10. Kamperen bij een natuurboerderij

Wil je knuffelen met dieren, helpen in de moestuin en opwarmen bij het kampvuur? Of gewoon genieten van de rust om je heen? Ga dan kamperen bij deze natuurboerderij, als je wilt, kun je iedere ochtend een vers ontbijtje bij de tent krijgen. 

11. Een camping in het bos

Een camping in het bos, een niet zomaar een camping, bij deze Campspace heb je je eigen camping in je eigen bos. Perfect als je even helemaal terug wilt kruipen in je eigen bubbel en wilt genieten van de rust om je heen. 

12. Campspace met uitzicht over het Reestdal

Ga kamperen in de achtertuin van Jonathan. Je kan je tent opzetten in hun voedselbos in aanleg. Vanaf je tent heb je uitzicht over het Reestdal. Als extra opties kun je hier genieten van een maaltijd uit eigen moestuin of een lekker vers ontbijtje. 

Kijk hier voor de beschikbaarheid

Dit zijn de leukste Campspace plekjes in Nederland

Heb ik jou overtuigd met deze mooie kampeerplekken in Nederland? Op welke van deze leuke Campspace zet jij de volgende keer je tentje op?

Goed voorbereid op reis? Vergeet dan deze leuke reisspellen niet!

Dit artikel bevat een samenwerking en / of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacy verklaring.

Omslag foto: Diana Vriends

Foto van AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoeken
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten