Kasteel de Keverberg

Kasteel de Keverberg: oudste én nieuwste kasteel van Nederland

Een van de oudste kastelen in Nederland vind je in het kloppend hart van het Limburgse dorp Kessel. Langs de oever van de Maas vind je Kasteel de Keverberg. Dit oude kasteel met een modern jasje is zeker een bezoekje waard. Ga al wandelend of fietsend terug in de tijd.

Kasteel de Keverberg 

Deze meer dan duizend jaar oude burcht is een paar jaar geleden door een grote groep vrijwilligers volledig gerenoveerd. De ruïne hebben ze weer volledig opgebouwd tot bruikbaar kasteel. Dit hebben ze op een bijzondere manier gedaan waar oud en nieuw elkaar tegenkomen. Naast het renoveren van de oude burcht hebben ze een volledig vrijstaande moderne constructie gebouwd om het kasteel weer volledig bruikbaar te maken. 

Tegenwoordig vind je een lunchroom in het kasteel, vinden er evenementen plaats en kun je een rondleiding volgen. Je kunt zelf rondlopen maar ook een interactieve speurtocht doen waarbij je op zoek gaat naar ‘het Geheim van de Baron’. Ik vond voornamelijk de film over de bouw van het kasteel op de bovenste verdieping erg interessant.

Kasteel in Nederland

De omgeving van Kasteel de Keverberg

Baron Frits

Baron Frits is een restaurant naast kasteel en gelegen aan de Maas. Op het terras heb je een prachtig uitzicht over de Maas en het natuurgebied aan de overkant van het water. 

Poppenmuseum ‘t Oude Nest

Annie verzamelt al sinds jaar en dag oude poppen. In haar museum vertelt ze maar al te graag over haar poppenverzameling. Vergeet niet om van tevoren even een afspraak te maken. 

Wandelen in en rondom Kessel

Vanaf de VVV-winkel in Kessel starten veel wandelroutes. Je kunt wandelen door de natuurgebieden zoals de Peel en Maas, wandel de Maasoeverroute of maak een dorpswandeling door Kessel. Voor iedere wandelaar is er wel een leuke activiteit te vinden. 

Wandelen aan langs de Maas

Geocaching

Ik vind Geocaching altijd een leuke manier om een nieuw gebied te ontdekken. Via een Geocaching app ga je aan de hand van GPS-coördinaten op zoek naar schatten. In Kessel liggen verschillende schatten verstopt. De leukste is toch wel ‘De schat van Keverberg’. Tijdens de herbouw van Kasteel de Keverberg zijn er veel resten van Baron Frits gevonden. Maar zijn schat is nooit gevonden. Lukt het jou om deze wel te vinden?

Entree Kasteel de Keverberg

Op de website van Kasteel de Keverberg lees ik dat je entree moet betalen, dit is € 8,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen tussen de vijf en twaalf jaar. Zelf konden we gewoon doorlopen zonder entree te betalen. We hebben ook nergens gezien waar dit kon. Hoe dit precies zit weet ik niet. Mocht jij het wel weten, laat je het eventjes weten?

Openingstijden Kasteel de Keverberg

Dagelijks kun je Kasteel de Keverberg tussen 09:30 en 17:00 uur bezoeken. Het restaurant is op deze tijden ook geopend. Houd er rekening mee dat de openingstijden op feestdagen aangepast zijn.

Kasteel in Limburg

Parkeren bij Kasteel de Keverberg

Rondom het kasteel vind je verschillende kleine parkeerplaatsen. Zeker op een zondag kan het hier behoorlijk druk worden. Zorg dat je er op tijd bij bent of dat je lekker op de fiets komt.

Overnachten in Kessel

Wil jij overnachten met uitzicht op het kasteel? Slaap dan in een van de luxe kamers van Baron Frits. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Kasteel de Keverberg en over de Maas.

-> Kijk hier voor prijzen en beschikbaarheid.

Breng jij een bezoek aan Kasteel de Keverberg?

Breng jij een bezoek aan Kasteel de Keverberg tijdens jouw vakantie in Limburg? Een bezoek aan Kasteel de Keverberg in Kessel combineer je heel makkelijk met deze bezienswaardigheden in Limburg.

Dit artikel bevat een samenwerking en / of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacy verklaring.

Foto van AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoeken
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten