Uitjes in Rotterdam

25 uitjes in Rotterdam, weg van de massa

Tijdens een stedentrip blijf je vaak in het centrum van de stad. Zonde eigenlijk. Er zijn naast de markthal, Kubuswoningen, Euromast en de Erasmusbrug nog zoveel meer uitjes in Rotterdam. Geen hordes toeristen, je bent omgeven door de Rotterdammers, Mensen die al heel hun leven in Rotterdam wonen, maar ook mensen die net als ik naar Rotterdam verhuisd zijn. Dit zijn precies de ervaringen die je wilt hebben tijdens een stedentrip naar Rotterdam.

Uitjes in Rotterdam

Rotterdam staat voor veel mensen nog niet boven aan het lijstje voor een stedentrip. Eeuwig zonde! Rotterdam is een super leuke stad, waar veel activiteiten zijn die nog niet ontdekt zijn bij de toeristen. Daarom heb ik een lijst met unieke uitjes in Rotterdam gemaakt.

In het centrum van Rotterdam vind bijna geen oude historische gebouwen. De reden hiervoor is dat op 14 mei 1940 de Duitsers het centrum van Rotterdam hebben gebombardeerd. Het centrum van de stad werd volledig verwoest door een communicatie fout.

De Duitsers vonden de strijd om de brug over de Nieuwe Maas te lang duren. Daarom besloten ze het verzet te breken met bombardementen. Wat ze niet mee hadden gekregen was dat Rotterdam zich al over had gegeven. Was dit wel op tijd gecommuniceerd dan had het Rotterdam van nu er heel anders uitgezien.

Gelukkig zijn de Rotterdammers al snel aan de slag gegaan om de stad weer op te bouwen. Wat heeft gezorgd voor een mix tussen oud en nieuw, van historische panden aan de rand van het centrum wandel je zo af op de nieuwe stad met een mix van verschillende soorten moderne architectuur en een aantal iconische gebouwen.

Dit wil je doen tijdens een stedentrip in Rotterdam

Hieronder vind je leuke uitjes in Rotterdam die nog niet ontdekt zijn bij de massa’s toeristen. Restaurants, kunsthallen, natuur en nog veel meer.

1. Fenix loods

De Fenix loods is een versmarkt in combinatie met een groot terras waar je lokale gerechten en lokale biertjes kunt drinken. Je vind de Fenixloods op Katendrecht in een toffe industriële omgeving.

2. Oogstmarkt

Iedere zaterdag kun je van 10.00 tot 17.00 een bezoek brengen aan de oogstmarkt. De oogstmarkt is een boerenmarkt waar je het best met een lege maag en je eigen boodschappentassen naar toe kunt gaan. Je vind er de lekkerste internationale gerechten, verse broden, groenten, fruit en planten voor in jouw moestuin. Op de Oogstmarkt aan het Noordplein hangt een gezellige sfeer.

3. Floating farm

De floating farm is de eerste drijvende boerderij van Europa. De prioriteiten van de floating farm liggen bij het dierenwelzijn, circulariteit, duurzaamheid en innovatie. Gezond voedsel produceren in een stedelijk gebied. Het voedsel voor de dieren wordt uit de stad gehaald. Zo eten ze gras van de voetbalvelden, Zemelen van de Schiedamse molen en bierborstel van een aantal Rotterdamse brouwerijen. De producten, die koop je op de Gustoweg 10.

4. Botanische tuinen in Trompenburg

Aan de rand van het centrum tegen de wijk Kralingen aan vind je de botanische tuinen Trompen burg. In deze Engelse stijl tuinen vind je rust, kun je heerlijk wandelen en genieten van de natuur.

5. Voedselbos

Ik de botanische tuinen van Trompenburg vind je ook een voedselbos in aanleg. Een bezoek aan dit voedselbos mag je zeker niet overslaan. Naast het voedselbos vind je ook een woestijnkas.

6. De Groene Passage

Ga duurzaam winkelen in de Groene Passage. Doe je verpakkingsvrije boodschappen bij Gimsel, haal leuke spullen voor je interieur bij van Binnen en ga voor een massage bij Aditi. Naast zero waste boodschappen doen kun jij ook zero waste op reis!

7. Het park

Een fijn park net buiten het centrum om te genieten van de natuur. Aan de voet van de Euromast vind je dit park waar je kunt genieten van het mooie weer. Vergeet niet om een taartje bij Dudok te gaan eten als je in het Park bent.

8. Markt in het centrum

Iedere dinsdag en zaterdag vind je in het centrum van Rotterdam de weekmarkt. Met ruim 300 kramen is dit de grootste markt van de stad. Je vind hier alles wat je maar kunt bedenken.

9. Street art route

Niet één maar zeven verschillende street art routes vind je in Rotterdam. Iedere wijk heeft zijn eigen route waar je het werk van een heleboel creatieve geesten kunt zien.

10. Wandelen over de Maasboulevaard

Wandel rond zonsondergang over de Maasboulevaard en geniet van een prachtig uitzicht. Ik rijd een paar keer per week hierlangs om naar huis te rijden en ik geniet iedere keer weer van de skyline van Rotterdam.

11. Oude haven

Als je het mij vraagt een van de gezelligste spots in Rotterdam. De oude haven vol met antieke schepen, de eerste wolkenkrabber van Rotterdam en een boel gezellige terrassen. Een mooi decor voor een gezellig avondje uit.

Uitjes in Rotterdam

12. Noordereiland

Het Noordereiland is een eiland in de Maas met een rijke geschiedenis. Het eiland is ontzien tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog omdat er veel Duitsers zich schuilhielden. Daarna werd het de plek waar schippers aan land kwamen als ze klaar waren met varen. Vanaf het Noordereiland heb je een mooi uitzicht over de skyline van Rotterdam, over de Erasmusbrug en een wandeling door ons park mag niet ontbreken.

13. Luchtsingel

De luchtsingel is een houten voetgangersbrug van 390 meter die Rotterdam centrum met Rotterdam noord verbind. De luchtbrug is gebouwd op een vergeten plek. De fel gele wandelbrug valt erg op als je door de stad wandelt.

14. Heemtuin, Kralingse bos

Het Kralingsebos is een bos langs de Kralingse plassen. In dit bos vind je ook de Heemtuin. Een vlonderpad die je meeneemt door moerasgebied en over het water.

15. Balkon van Europa

Daar waar de zeeschepen de haven binnenvaren kun jij een kijkje gaan nemen. Op drie kwartier rijden vanaf het centrum van Rotterdam vind je een frietkot die nog net op Rotterdamse bodem staat. Naast een lekkere friet met een snack kijk je hier ook uit over het punt waar grote schepen na een lange reis de havens van Rotterdam binnen varen. Die schepen zijn misschien niet duurzaam maar het is wel leuk om een keer gezien te hebben.

Adres: Maasmond 10. Vanaf Rotterdam neem je je fiets mee op de waterbus. Je stapt uit bij Futureland vanaf daar is het nog 14 kilometer fietsen.

16. Brouwerij Noordt

Brouwerij Noordt is een Rotterdamse bierbrouwerij waar je iedere vrijdag, zaterdag of zondag een rondleiding kunt krijgen en deze echte Rotterdamse biertjes kunt proeven.

Heb jij al zin in een stedentrip naar Rotterdam? Deze uitjes in Rotterdam weg van de massa mag je absoluut niet missen.

17. Molen de speelman

Op woensdag en zaterdag kun je tussen tien en drie uur langs de speelman molen om daar je granen te kopen. Combineer en bezoek aan de speelman molen met een wandeling door park Zestienhoven.

18. Zes molens op Noord (fietsroute)

Deze fietsroute van bijna 28 kilometer lang neemt je mee langs de zes molens in Rotterdam-Noord. Tijdens deze fietstocht kom je niet alleen langs de zes molens van Rotterdam-Noord. Ook kom je nog langs een aantal bekende iconen van Rotterdam. Kijk hier voor de volledige route.

19. Dakakker

De grootste openlucht dakboerderij van Nederland vind je in Rotterdam. Een boerderij van 1000m2 maar dan op het dak van het Schieblock. Er worden bijen gehouden, groenten, fruit en eetbare bloemen gekweekt. In het paveljoen kun jij meteen al deze gerechten proeven.

20. Outdoor Valley

Ga rotsklimmen, survivallen of kanoën in het bos bij Outdoor Valley. Outdoor Valley ligt net buiten Rotterdam maar je voelt jezelf net alsof je in het buitenland bent met al deze outdoor activiteiten.

21. Pluktuin natuurtalent

Deze pluktuin is een de achtertuin van Rotterdam. Je kunt hier terecht voor het plukken van je eigen bloemen, kruiden, vruchten en groenten. Daarnaast is het ook een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt samen komen en verschillende activiteiten ondernemen.

22. Remastered

Tijdens deze zestig minuten durende ervaring wandel je door kunstwerken van de grote Nederlandse schilders, vaar door de wolken en stap binnen door een waterval. Deze ervaring in de digitale wereld is een echte aanrader en meteen een mooi uitje als het slecht weer is.

23. Recycle park

De naam verklapt al meteen wat het is. Een park gemaakt van gerecycled afval uit de Nieuwe Maas. Dit drijvende park is zeker een bezoekje waard.

24. Eten in Rotterdam

Een goed restaurant vinden is helemaal niet moeilijk in Rotterdam. Met honderden leuke plekjes vind je voor iedereen een leuk plekje om te eten. Ik zette de leukste restaurants in Rotterdam op een rijtje.

25. Slapen in Rotterdam

Betaalbaar duurzaam overnachten in Rotterdam doe je bij Stay Okay dit duurzame hostel vind je in de iconische kubuswoningen.

Slaap je liever in een hotel? Boek dan jouw verblijf via het eerlijke boekingsplatform Moonback. Leuke hotels in Rotterdam zijn:
Hotel New York: Dit hotel ligt op de locatie waar vroeger de schepen naar New York vertrokken. Vanuit het hotel heb je uitzicht over het water van Rotterdam.
Un plugged: Een hightech hotel in het centrum van Rotterdam waar de gast centraal staat.
The James Hotel: The james hotel in Rotterdam is een designhotel in het centrum van Rotterdam.

26. Rotterdam met kinderen

Rotterdam is een leuke stad voor jong en oud, niet alleen volwassenen kunnen een leuke stedentrip in Rotterdam maken. Rotterdam met kinderen is ook superleuk. Denk bijvoorbeeld eens aan het Maritiem Museum en Futureland een educatief centrum over de havens van Rotterdam.

Welke uitjes in Rotterdam zijn jouw favoriete?

Welke uitjes in Rotterdam heb jij op jouw to do list gezet voor een stedentrip naar Rotterdam?

MEER NEDERLAND TIPS VAN HOMEMADE ADVENTURES

Dit artikel bevat een samenwerking en / of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacy verklaring.

AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.  

Download tijdelijk uitgeschakeld. Kom later terug.
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten