Met de trein naar Luxemburg

Deze mooie treinreis mag je niet missen: met de trein naar Luxemburg stad

Met de trein naar Luxemburg stad, beeld het je even in: groene weilanden vol sloten en koeien, hier en daar en molen schieten aan je voorbij terwijl je door het raam naar buiten staart. Je bent net op de trein gestapt en reist binnen slechts een paar uur het Nederlandse landschap alweer uit om je weg te maken naar Luxemburg. Kies jij deze vakantie voor de trein naar Luxemburg om daar ontspannen aan te komen?

Met de trein naar Luxemburg

De trein naar Luxemburg is niet alleen een ontspannen manier van reizen, het is ook een manier om jouw CO₂-uitstoot op reis aanzienlijk te verlagen. Even een vergelijking. Reis je met twee personen met de auto naar Luxemburg stad, dan stoot je 140 kilo CO₂ uit. Reis je vervolgens met de trein naar Luxemburg stad, dan stoot je slechts 20 kilo CO₂ uit. Wat een verschil! En last but not least. Wist je dat treinreizen in Luxemburg helemaal gratis is?

Hoe kom je dan met de trein in Luxemburg?

Om met de trein naar Luxemburg te reizen kun je eigenlijk voor twee routes kiezen. De eerste route gaat via Antwerpen en Brussel. De tweede route gaat via Maastricht en Luik. De plek van vertrek zal hierin bepalend zijn voor wat de snelste route is. Woon je wat noordelijker in het land, ga er dan van uit dat je ongeveer zes uur onderweg bent. Mensen in het zuiden van Nederland zullen slechts drie tot vier uurtjes onderweg zijn.

-> Kijk hier voor actuele vertrektijden

Wil je de reis nog avontuurlijker en korter maken. Kies er dan voor om een stedentrip naar Maastricht, Luik, Brussel of Antwerpen te maken. Door je treinreis in delen te splitsen heb je nog sneller een vakantiegevoel. 

-> Lees hier hoe andere reizigers hun treinreizen leuk maken. 

Volgens Trouw is de trein tussen Luik en Luxemburg stad zelfs de mooiste treinreis in de Benelux, dat wil je toch niet missen?

trein naar Luxemburg

Helemaal gratis

Ik noemde het net al kort eventjes. Maar sinds 2020 is het openbaar-vervoer in Luxemburg dus helemaal gratis. Geen gedoe meer met kopen van bus, trein of tram tickets. Geen excuus meer dat de auto goedkoper is als je met een gezin reist en geen gedoe meer met het vinden van een parkeerplekje. Door het openbaar vervoer in Luxemburg volledig gratis te maken hoopt de overheid erop dat mensen de auto makkelijker laten staan. Zo blijven de wegen minder druk en blijft de uitstoot aanzienlijk lager. 

Wat kost de trein naar Luxemburg?

Een treinkaartje naar Luxemburg heb je al voor slechts € 27,50 per enkele reis. Om een zo goedkoop mogelijk treinkaartje te kopen boek je het liefst drie maanden van tevoren. Hier vind je meer tips voor het vinden van goedkope treintickets

-> Kijk hier voor actuele ticketprijzen. 

Waar koop je je treintickets?

Treinkaartjes kopen hoef je deze vakantie dus niet zo heel veel te doen. Treinkaarten vanuit Nederland naar Luxemburg koop je via NS internationaal. Voor treintijden in Luxemburg zelf kijk je het beste op deze website

Waar kun je met de trein allemaal naartoe?

Helaas kun je in Luxemburg nog niet overal met de trein komen. Maar zodra je de trein combineert met de bus, heb je alle vrijheid en kom je overal waar je maar wilt. 

-> Leestip: Met de trein naar de natuur

Luxemburg stad

Met de trein naar Luxemburg stad

De bekendste bestemming en de makkelijkste bestemming om met de trein naar toe te reizen is toch wel Luxemburg stad. Vanuit Nederland reis je dus heel makkelijk met alleen de trein naar Luxemburg stad. Kom je vanuit een klein dorpje in Luxemburg dan is de kans groot dat je eerst nog even met de bus moet reizen. 

Met het openbaar vervoer naar het Mullerthal

In het Mullerthal vind je helaas geen treinstation. Gelukkig rijden er wel veel bussen en kun je verschillende treinstations op treinlijn 1 tussen Diekirch en Luxemburg stad als vertrekstation voor de bus gebruiken. Eenmaal aangekomen in het Mullerthal dan wil je daar natuurlijk heerlijk gaan wandelen. 

Reis jij de volgende vakantie met de trein naar Luxemburg?

Heb ik jou ervan overtuigd dat een treinreis naar Luxemburg een echte aanrader is?

Goed voorbereid op reis? Vergeet dan deze handige reisgids niet.

Dit artikel bevat een samenwerking en / of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacy verklaring.

Foto van AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoeken
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten