Venetie on a budget

Venetië on a budget! 9 betaalbare uitjes.

Venetië heeft nooit boven aan mijn bucketlist gestaan, het leek me wel een leuke stad maar ik had niet het gevoel ‘daar moet ik naar toe’. Afgelopen roadtrip ben ik toch in Venetië geweest omdat mijn vriend daar graag naar toe wilde. Zelfs door Venetië on a budget te doen en niet overal naar binnen te gaan heeft deze stad mij absoluut verrast.

Venetië is natuurlijk super toeristische waardoor het ook heel prijzig word. Ons doel was Venetië on a budget en dat is gelukt! Door Venetië on a budget te doen konden we uiteraard niet overal naar binnen maar hebben we ook zeker niet het gevoel dat we iets gemist hebben.

9 betaalbare uitjes in Venetië

1. Markten in Venetië
In Venetië vinden doordeweeks tal van leuke marktjes plaats. Struin tussen de kraampjes door, koop er je groentes, een lekker visje en een goede fles rode wijn zodat je in de avond een heerlijke maaltijd kan bereiden.

Mercato di Rialto
Een van de oudste markten van Venetië is de Mercato di Rialto deze dateert uit de 11e eeuw na christus. Van dinsdag t/m zaterdag tussen half 8 en 12 uur kun je hier terecht voor je verse vis, groentes en kruiden. De producten die ze hier verkopen zijn kwaliteitsproducten. Je ziet dan ook veel lokale ondernemer in alle vroegte hier hun inkopen doen. Na het doen van hun inkopen lopen ze met een steekwagentje vol naar hun boot en gaan zo weer weg. Net even iets anders dan met de fiets zoals wij dat gewend zijn. :-p Zorg dat je op vroeg gaat om de meest verse producten te krijgen.
Adres: Campiello de la Pescaria, 30122 Venetië

Venetië boeren markt
Bij de Venetië boeren markt verkopen verschillende boeren uit de omgeving lokaal gemaakte producten. Dit varieert van biologische groenten en fruit, lokaal gemaakte kazen tot overheerlijke wijnen. De markt is op maandag van 10.00 tot 19.00 uur. Adres: Santa Marta, Calle Longhi, Venetië

Venetië organic & fair trade markt
Deze markt is maandag en donderdag van 8 tot half 3, je vind hier grote variatie van organische en fair trade producten. Adres: Rio tera dei Pensieri, Venetië

De markten hebben gratis toegang omdat ze overal lekkere producten verkopen heb je natuurlijk wel het risico dat je alsnog veel geld uitgeeft. ;-p

Venetië

Markt in Venetië

2. Rialto brug
De Rialto brug is de oudste brug van Venetië en was voor lange tijd de enige manier om het Grand canal te voet over te steken. De Rialto brug is vol gebouwd met kleine souvenirs winkels.
Kosten: Gratis.

3. Bezoek verschillende kerken
Als je naar Venetië gaat heb je misschien al wel gelezen dat je een kerkenkaart kunt kopen. Hiermee kun je met korting verschillende kerken in Venetië bezoeken. Als je een rondje door de stad aan het wandelen bent kom je ook genoeg kerken tegen waarbij je geen entree hoeft te betalen. De Chiesa di S. Martino Vescovo is er hier een van. Deze kerk is een van de oudste in Venetië tot op de dag van vandaag zijn ze nog niet zeker over de periode dat de kerk gebouwd is.

Stedentrip Venetië

4. San Giorgio Maggiore
San Giorgio Maggiore is een van de eilanden van Venetië. Op dit eiland staat de kerk van San Giorgio Maggiore dit is een kerk die ontworpen is door Paladio, een van de beroemdste kunstenaars die Italië rijks is. Vanuit de kerk heb je toegang tot de klokkentoren. Met een lift sta je binnen enkele seconden op de top van de klokkentoren. Vanaf hier heb je een geweldig panorama uitzicht over heel Venetië. Je kan vanaf hier zelfs het horror eiland Poveglia zien.

Het voordeel van het bezoeken van deze kerktoren in plaats van die op het San Marco plein is dat deze iets goedkoper is en een stuk minder populair, je staat dus een stuk minder lang in de rij. Wij hebben in totaal denk 3 minuten moeten wachten. De entree van de kerk is gratis, het bezoeken van de toren kost €6,00 voor volwassenen en €4,- euro voor studenten.

Om op het eiland te komen ga je met boot 2 vanaf het platform B bij het San Marco plein.

5. Dwaal door de smalle steegjes van de stad
Doe dit niet alleen rondom het centrum maar neem ook eens de tijd om een stukje verder weg te lopen. Zo kwamen wij dus uit aan de andere kant van het eiland, en zagen wij daar de lokale ambulance en nee dat was geen geel busje maar je raad het al, een gele boot.

–> Wist je dat Rovinj in Kroatië het Venetië van Kroatië word genoemd?

6. Giardini Della Bienalle
Vul je rugzak met een heerlijke lunch en ga rond het middag uur richting Giardini Della Bienalle. Dit is een park vol met rustgevende tuinen, kunst tentoonstellingen en paviljoens gebouwd door bekende ontwerpers. Wandel hier rond en geniet van een zelf meegenomen picknick.

7. Arsenal van Venetië
Het Arsenaal van Venetië is in 1104 gebouwd en diende als de scheepswerf van Venetië. Dit Arsenaal was lange tijd verantwoordelijk voor de zeemachten van republiek of Venetië. Vandaag de dag word een deel van het gebouw gebruikt als tentoonstellings ruimte voor de Biennale Venezia en is enkele maanden per jaar geopend. Kijk hier voor actuele openingstijden. Entree tickets zijn niet goedkoop, het is het echter al meer dan waard om een rondje langs het Arsenal te lopen. Wat een imposant gebouw is dit.

Stedentrip Venetië

8. Wandel over het San Marco plein
Kijk hier vooral naar alles wat er om je heen gebeurt. Wie weet staat het plein wel onderwater en hebben ze een verhoogd voetpad gebouwd waar je overheen kunt lopen.

9. Via Giuseppe Garibaldi
Wandel naar de Via Giuseppe Garibaldi een hippe winkelstraat op 10 minuten lopen van het San Marco plein. Omdat deze winkelstraat net op een ander eiland ligt, is alles hier een stuk goedkoper. Ook de vele gezellige terrasjes hier zijn een stuk betaalbaarder. Vanuit hier heb je ook toegang tot het Giardini Della Bienalle.

Eten

Eten in Venetië kun je zo duur maken als je zelf wilt. Ga je 3 keer per dag op het terras zitten dan word het zeker een dure aan gelegenheid. Kook je iedere keer in je hostel of Airbnb dan word het een stuk goedkoper. Wij wilden een keer pizza gaan eten en plofte daarbij neer op een schattig terras. Pizza’s rond de € 10,- stond er op de menukaart. Prima deal dachten we. Twee pizza’s en 2 fris bestelde we. Nadat we heerlijk hadden gegeten schrok ik toch wel even toen er € 36,- op de rekening stond. We waren even vergeten dat je in Italië ook serverkosten betaald. Wil je Venetië op een budget doen houd het dan zoveel mogelijk bij thuis eten, of bestel een snelle lunch bij een van de kraampjes of bakkers die de stad rijk is.

Venetië on a budget

Slapen

Wil je goedkoop overnacht zoek dan een locatie net buiten het centrum, de prijzen kunnen hier een stuk goedkoper zijn. Zo sliepen wij in een heerlijk appartement midden in de Via Giuseppe Garibaldi.

–> Kijk hier voor pijzen en beschikbaarheid.

Parkeren in Venetië

Parkeren in Venetië kun je het beste doen bij de greenparking Venice, hier betaal je €6,- per dag en word de parkeerplaats 24 uur per dag bewaakt. Vanuit hier ben je met de bus binnen 10 minuten in Venetië. Je kan bijna iedere bus nemen die bij de halte stopt.

Getting around

In Venetië zul je veel lopen of met de Vaporetti mee gaan. Een Vaporetti is een boot die dient als bus. Per ritje ben je €7,50 kwijt. Wil je vaker met de boot dan kun je beter een kortingskaart kopen. Ben je onder de 29 kun je het beste eerst een Rolling Venice card kopen €6,- en daarna de public transportation card voor 72 uur voor €22,-.  Met de Rolling Venice card krijg je ook nog kortingen bij verschillende attracties. Ben je ouder dan 29 dan betaal je €40,- voor een 72 uur kaart. Voor je gaat zou ik dus eerst even kijken of het waard is om z’n kaart te kopen of dat je beter losse kaartjes kunt kopen. Wij zijn in totaal 4 keer met de boot mee geweest en hebben het er net uitgehaald.

Wij hebben bewezen dat je een leuke tijd in Venetië kunt hebben zonder er veel geld aan uit te geven. Venetië on a budget, het is dus mogelijk!

Gratis groene paklijst

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.  

Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk

2 reacties

  1. Hey Amy,

    Venetië is een plaats die je niet mag overslaan in Italië, maar als je er 1x een weekend bent geweest heb je het voor een groot deel al gezien.
    Prachtige bouwen en als je er tijd voor hebt is het ook de moeite om de omliggende eilandjes in Venetië te bezoeken.
    Het eiland Murano is bekend om glaswerk je ziet hier hoe ze het glasblazen. En Burano om de kleurrijke huizen.

    Mooi dat je de optie van budget reizen laat zien. Als je op iets bespaard kan je het aan iets wat voor jou belangrijker is uitgeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten