Slot Neuschwanstein

Breng een bezoek aan Slot Neuschwanstein

Kastelen bezoeken staat altijd wel op mijn to-do lijstje tijdens een vakantie. Dit keer was het sprookjesachtige slot Neuschwanstein aan de beurt. Ik vind het een leuke manier om de geschiedenis van een bepaalde regio te leren kennen. Ik sta er iedere keer weer van te kijken hoe ze vroeger zulke indrukwekkende gebouwen konden maken. En ik vind het al helemaal knap dat ze deze indrukwekkende kastelen boven op een berg bouwen.

Geschiedenis van Slot Neuschwanstein

In 1869 zijn ze begonnen met de bouw van slot Neuschwanstein, koning Ludwig II van Beieren heeft hier de opdracht voor gegeven. Het ontwerp is onder andere geïnspireerd door het kasteel van Versailles. Het slot is echter nooit helemaal afgebouwd. Meteen na de dood van Koning Ludwig II zijn ze gestopt met de bouw. Ludwig heeft slechts 172 dagen in zijn kasteel gewoond. Zes weken na zijn overlijden is het slot al open gesteld voor publiek en tot op de dag van vandaag is slot Neuschwanstein met 1,3 miljoen bezoekers per jaar een van de meest populaire attracties van Duitsland.

Slot Neuschwanstein

Een bezoek

Omdat een bezoekje aan beieren last minute besloten was, dit omdat Slowakije haar grenzen sloot i.v.m. Corona. Waren wij te laat met het kopen van tickets. Mocht je geen ticket hebben net als ons, dan is het nog steeds de moeite waard om een bezoekje te brengen. Over de binnenkant van het slot kan ik je helaas niks vertellen. Wel heb ik op verschillende plaatsen gelezen dat het de moeite waard om naar binnen te gaan.

Wij zijn vanaf de parkeerplaats naar boven gewandeld, ongeveer 5 minuten voordat je het slot bereikt is een terras waar je onder het genot van een heerlijke apfelstrudel kunt genieten van een mooi uitzicht over het dal. Net voor je het slot bereikt heb je nog een souvenirs winkel en uiteindelijk kom je dan bij het slot Neuschwanstein, wat groot en imposant kasteel is het!

Slot Neuschwanstein bezoeken

Wandel rond het slot en geniet van de uitzichten. Voor het beste uitzicht wandel je naar de Marienbrücke. De wandeling vanaf slot Neuschwanstein naar de brug duurt ongeveer 15 minuten en is een stuk relaxter dan de tocht naar boven.

Bereid je voor op heel veel toeristen. Voor de brug is de kans groot dat er een lange wachtrij staat. Ik geef eerlijk toe, dat was een grote verassing voor ons. I.v.m. corona mogen er steeds maar 30 personen op de brug, dit word streng gehandhaafd. Na het lange wachten waren we eindelijk aan de beurt en mochten we de brug op. Het prachtige uitzicht op dit sprookjesachtige kasteel maakte al het wachten goed, geloof me het is het wachten meer dan waard!

De Marienbrücke werd al in 1850 door koning Maximiliaan II van Beieren gebouwd.

Slot Neuschwanstein bezoeken

Tickets

Wil je slot Neuschwanstein ook graag van binnen zien, zorg er dan voor dat je op tijd je tickets koopt. Door de populariteit van het slot is de kans aanwezig dat er geen tickets meer beschikbaar zijn voor de dag dat je wilt gaan.

Tickets kosten €15,50 voor volwassen en kinderen onder 18 vergezeld door hun ouders zijn gratis. Je kunt de tickets online kopen dit kan je lange wachttijden besparen. Koop je liever je tickets op locatie dat kan ook. De ticket office vind je aan de Alpenseestrasse 12 in Hohenschwangau. (controleer wel even de laatste update omtrent corona, het kan zomaar zijn dat de ticketoffice weer gesloten is)

Voor de actuele openingstijden neem een hier een kijkje.

Slot Neuschwanstein

Hoe kom je er?

Kasteel Neuschwanstein ligt in het Beierse dorp Hohenschwangau. Je kunt hier op verschillende manieren komen,

Met de auto: Slot Neuschwanstein ligt aan het einde van de romantische straße en ligt op net geen 2 uur rijden vanaf München. Als je met de auto komt moet je beneden in het dorp Hohenschwangau parkeren dit kost €8,-

Met de trein: Als je met de trein naar Slot Neuschwanstein wilt reizen reis je eerst met de trein naar het nabij gelegen stadje Fussen vanaf daar neem je de bus nar Hohenschwangau. En stap je uit bij de halte Neuschwanstein.

Een tour: Vanaf München worden er verschillende dagtours naar Slot Neuschwanstein georganiseerd. Hierbij word alles voor je geregeld, je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je op de juiste tijd op de afgesproken locatie moet zijn.

Het is vanaf de parkeerplaats en bushalte dan nog een pittige 20 minuten berg op lopen. Je kan er ook voor kiezen om met paard-en-wagen de berg op te gaan dit kost je € 6,-. Ook rijd er een shuttle bus die je bij de Marienbrücke afzet. Vanaf daar is het nog een minuut of 10 lopen deze wandeling is veel minder zwaar dan vanaf de parkeerplaats naar boven en geeft je al een mooi zicht op het slot.

Wist je dat je vanaf slot Neuschwanstein in minder dan één uur rijden bij de hoogste berg van Duitsland bent. Combineer slot Neuschwanstein daarom eens met de Zugspitze en wist je dat je vanaf de Olympische toren in München op een heldere dag kasteel Neuschwanstein kunt zien liggen?

AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.  

Download tijdelijk uitgeschakeld. Kom later terug.
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten