Geierlay hangbrug

Geierlay hangbrug: Het hoogtepunt van Duitsland

Wanneer je in de Eifel bent, is de imposante Geierlay hangbrug echt een bezoekje waard. Zelf kom ik graag in Duitsland, en voor mij is de Geierlay hangbrug een leuke dagtrip wanneer ik in de omgeving ben. Het is een toeristische attractie, dus ik kies ervoor om aan de randen van de dag over de Geierlay hangbrug te gaan. In dit artikel vertel ik meer over een bezoek aan de imposante Geierlay hangbrug.

Dit is waarom de Geierlay hangbrug een bezoek waard is

De Geierlay hangbrug is echt een bezoek waard, vanwege de lengte van de hangbrug en hoe hoog de brug boven de grond zweeft. De natuurlijke omgeving in de Eifel is sowieso erg mooi. Je kunt prachtig wandelen en fietsen in de Eifel. De Geierlay hangbrug geeft voor mij een hike in de pure natuur nog net wat meer karakter. Voor de technisch onderlegden (mijn man) is het bijzonder om de bouwconstructie te zien, wat is afgekeken van Nepalese hangbruggen. Voor de dromers is het juist mogelijk hier mooie beelden in je eigen hoofd bij te maken.

Wat details: de lengte en de hoogte van de Geierlay hangbrug

De Geierlay hangburg is 360 meter lang, en de brug hangt honderd meter boven de grond. De hangbrug hangt aan stalen kabels en beweegt iets mee wanneer er mensen overheen lopen. De brug is met 85 centimeter breed erg smal, dus bij het passeren van andere mensen is het een goed idee om rustig te blijven staan. De brug is overigens niet de langste hangbrug van Europa of zelfs van Duitsland. In 2017 is de Titan RT in de Harz geopend, deze brug mag met 483 meter lengte de naam van langste hangburg van Duitsland dragen. Dit maakt een bezoek aan de imposante Geierlay hangbrug niet minder spectaculair.

Toffe wandelroute: de Geierlayschleife

Zelf houd ik enorm van wandelen, en zeker in de prachtige omgeving van de Eifel. Ter plaatste staat de Geierlayschleife goed aangegeven. Deze wandeling is 6,4 kilometer lang en duurt ongeveer twee en een half uur. Zelf loop ik deze route graag in omgekeerde volgorde, waarbij de Geierlay hangbrug meer aan het einde van de wandelroute komt.

Om deze route te nemen, lopen we vanaf het Geierlay bezoekerscentrum over de Kastellauner Straße richting de Pohlstraße. Deze volgen we tot we de straat ‘Auf der Lex’ bereiken. Bij het transformatorhuisje kun je de vallei inlopen en wordt de verharde weg een bospad. Vanaf hier staat de hike verder goed aangeduid.

Het fijne aan de omgekeerde route, is dat je in relatieve rust loopt zonder al te veel andere wandelaars. In de bossen is het direct een stukje koeler, en je bent volledig omgeven door hoge dennenbomen. De route start met een kleine afdaling, waardoor je in het dal komt en er ook de mogelijkheid om wat verder weg te kijken. In de verte is al goed te zien hoe de hangbrug over de vallei hangt. Langzaam wordt de brug meer zichtbaar, net als de beweging van alle mensen op de hangbrug. Vanaf onderen ervaar ik pas goed hoe hoog de brug hangt, en hoe lang de oversteek is.

Geierlay_Felix
Geierlay_hangbrug

Eenmaal onder de hangbrug doorgelopen, vervolgt het pad door de bossen langzaam omhoog. Er zijn stukken dat je de beek volgt, dat je over boomwortels stapt en soms zijn er bruggetjes om de beek over te steken. Onderweg zijn er bankjes te vinden om even te pauzeren, net als omgevallen boomstronken. Al met al is de wandelroute gemakkelijk en goed te doen.

Eenmaal bij de brug heb ik al even kunnen wennen aan de lengte en de hoogte. Ook heb ik al een goede indruk gekregen van de constructie met de staalkabels. Al is het een smalle brug, ik heb er vertrouwen in en loop er met gemak overheen. Je voelt de brug wel flink bewegen, door alle andere mensen die ook over de brug lopen. Mijn echtgenoot Mark is minder van de hoogtes, en nog minder van een brug die beweegt. De reling vasthouden en niet te veel naar beneden kijken, helpt dan enorm.

Wil je meer mooie wandelingen in de Eifel maken? Je kunt leuk wandelen bij de Teufelsschlucht.

Honden zonder hoogtevrees kun je er prima bij hebben

Mijn vriendin Maike waarmee ik graag op pad ben in de Eifel, had jarenlang een trouwe metgezel genaamd Felix. Felix was (is helaas overleden) een hele lieve hond die graag mee ging wandelen. Een hond als Felix vindt het heerlijk om onderweg in de beek te springen. Echter was de Geierlay hangbrug niets voor Felix, met geen poot raakte hij die brug aan. Maike en ik hebben afwisselend de vijftien kilo zware hond getild tot aan de overkant van de hangbrug. Je kunt een hond dus prima meenemen, mits deze geen last heeft van hoogtevrees ;-).

Het bezoekerscentrum in Mörsdorf en de openingstijden Geierlay brug

De Geierlay hangbrug zelf is gratis toegankelijk en het hele jaar door geopend. De brug ligt op anderhalve kilometer lopen van Mörsdorf, en dicht bij de hangbrug zijn verder niet zoveel faciliteiten.  Er is veel informatie te vinden in het Geierlay bezoekerscentrum in Mörsdorf. Mörsdorf is een fijne uitvalsbasis voorafgaand en na afloop van de Geierlay hangbrug. Hier kun je goed terecht voor een hapje, drankje en toiletbezoek. Zelf stop ik na afloop meestal bij Restauration Geierlay, een plek direct naast het bezoekerscentrum. Hier kun je lekker zitten, net als overigens bij het Museumcafé Mörsdorf.

Geierlay_bossen
Geierlay_hangbrug_Duitsland

Waan kun je parkeren voor de Geierlay hangbrug?

Sinds de komst van de Geierlay hangburg heeft het rustige dorpje Mörsdorf met zijn zeshonderd inwoners een grote verandering ondergaan. Het dorp is meer ingericht op de toeristenstroom die op de hangbrug afkomt. In Mörsdorf zijn vier grotere parkeerterreinen en overal is het betaald parkeren. Zoals voor meer dingen in Duitsland is het ook hier slim om voldoende cash mee te nemen om onder andere de parkeerkosten te betalen.

Kun je met het openbaar vervoer naar de Geierlay hangbrug?

Mörsdorf is met de bus te bereiken, dus de reiziger zonder auto wordt ook goed geholpen. Buslijnen 630 – 631 – 632 – 742 stoppen in Mörsdorf. Via deze website zijn de actuele vertrektijden te vinden, ook vanaf grotere steden in de omgeving. Om in de steden rondom Mörsdorf te komen neem je het beste de trein. Hier vind je de actuele treintijden en ticketprijzen.

Overnachten dicht bij de Geierlay hangbrug

Er zijn talloze plekken in Mörsdorf om te overnachten, zo kun je heerlijk slapen bij dit gezellige pension. Een bezoek aan de Geierlay hangbrug is echter ook goed te combineren met een bezoek aan Cochem. Vanaf Cochem is het een half uur rijden. Mijn favoriete natuurcamping in de Eifel blijft de Strötzbüscher Mühle, met ‘de oude blokhut’ als little hideaway.

Wandel jij deze vakantie over de Geierlay hangbrug?

Durf jij het aan of overwint jouw hoogtevrees het? Ik ben benieuwd wat jij van de Geierlay hangbrug vind. Laat je het even weten?

Goed voorbereid gaan wandelen? Dat doe je met deze fijne wandelsokken.

Dit artikel bevat een samenwerking en / of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacy verklaring.

Picture of MARA GOORTS

MARA GOORTS

Mara plaatst slow travel en het lokale leven leren kennen boven het afstrepen van zoveel mogelijk bestemmingen. Ze heeft ondertussen al in Spanje, Australië, Verenigd Koninkrijk en Argentinië gewoond. Je hoeft niet ver te reizen voor een avontuurlijk leven. Volgens Mara is avontuurlijk leven is een mindset. Om jou deze mindset te laten ervaren organiseert ze groepsreizen via www.sustainableadventurer.com
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten