Kerstmarkten Duitsland

De 10 leukste kerstmarkten in Duitsland, reis met de trein

Duizenden lampjes, de geur van kaneel en een glas warme Glühwein, Ik vind de kerstperiode echt de gezelligste tijd van het jaar. Het is voor ons dan ook een traditie geworden om met de trein naar een van de kerstmarkten in Duitsland te reizen.

Met de trein naar de kerstmarkten in Duitsland

Stap in de trein en reis naar een van de vele kerstmarkten in Duitsland. Duitsland is het land waar er overal een kerstmarkt is, met ruim tweeduizend kerstmarkten vind je in iedere stad wel een kerstmarkt. In november en december worden de lege marktpleinen omgetoverd tot volle markten met houten huisjes, kerstbomen en muziek. Ik ben op zoek gegaan naar de leukste kerstmarkten en naar degene die het makkelijkste met de trein te bereiken zijn.

Kerstmarkt in München

In München vind je ongeveer twintig kerstmarkten, het zijn stuk voor stuk leuke kerstmarkten waar jij je kerstinkopen kunt doen en kunt genieten van een beker warme chocolademelk. Naast de kerstmarkten vind je in München ook het Tollwood Winterfestival. Je kan dit vergelijken met een bierfeest maar dan in kerstsferen. Je vind er verschillende activiteiten, zoals livemuziek, marktkramen en een acrobaten show.

Binnen zeven uur reis je met de trein naar de kerstmarkt in München. Koop hier je treinkaartje naar de kerstmarkt.

-> Leestip: de leukste bezienswaardigheden voor een stedentrip naar München.

Kerstmarkt Keulen

Keulen heeft zes kerstmarkten waarvan er vijf binnen wandelafstand van elkaar in het centrum liggen. Heb je geen zin om te wandelen neem dan de tram die tussen de verschillende kerstmarkten rijd. Een bezoek aan de kerstmarkten in Keulen is niet compleet zonder een klim naar de top van de Dom. Vanaf hier heb je uitzicht over alle kerstmarkten in Keulen.

Je treinkaart naar de kerstmarkt in Keulen koop je makkelijk via NS International, de reis duurt tussen de vier en zes uur.

Kerstmarkt Düsseldorf

Düsseldorf is een heerlijke stad met acht kerstmarkten, allemaal op wandelafstand van elkaar. De ene kerstmarkt is leuker dan de andere. Eerder schreef ik al een artikel over mijn ervaringen bij de kerstmarkt in Düsseldorf.

Binnen ongeveer drie uur reis je met de trein naar de kerstmarkt in Düsseldorf.

Kerstmarkten in Duitsland

Kerstmarkt Berlijn

In de hoofdstad van Duitsland vind je tal van kerstmarkten, naast alle kerstmarkten in Berlijn is Berlijn ook een super leuke stad voor een stedentrip. Mijn advies, neem zeker 5 dagen de tijd voor een bezoek aan de kerstmarkten en andere bezienswaardigheden in Berlijn.

Naar de kerstmarkt in Berlijn ben je iets langer onderweg. Je doet er zes tot acht uur over om in Berlijn te komen. Treinkaarten koop je heel makkelijk hier.

Kerstmarkt in Dresen

Wist je dat je in Dresden de oudste kerstmarkt van Duitsland vind. Je vind de oudste kerstmarkt van Duitsland op de Neuemarkt. Op de kerstmarkt in Dresden mag een stuk Dresdner stollen niet ontbreken. Wat dat is? Ga zelf maar kijken. Om bij de kerstmarkt in Dresden te komen is de kans groot dat je via Berlijn reist. Mooi om deze twee met elkaar te combineren.

Je doet er zeker tien uur over en treinkaarten koop je via NS International.

Kerstmarkt Cochem

Een leuke kleine kerstmarkt aan de Moezel. Het hele jaar door ben ik al fan van dit kleine stadje met leuke vakwerkhuizen. Met de kerstmarkt erbij kan het alleen maar gezelliger worden.

Ook bij deze kleine kerstmarkt kun je met de trein komen. In vijf uur reis je naar deze gezellige kerstmarkt. Je treinkaart koop je hier.

-> Stedentrip naar Cochem, dit wil je zien.

Kerstmarkt in Frankfurt

Naast Dresden heeft ook Frankfurt een aantal hele oude kerstmarkten. Sommige hiervan komen al sinds het 1400 ieder jaar weer terug. Traditionele wintermarkten vol liederen, festiviteiten en kerstklokken is de beste manier om de kerstmarkt in Frankfurt te omschrijven.

In slechts vijf uur sta je met de trein in Frankfurt, treinkaarten koop je het beste via NS International.

Kerstmarkten in Duitsland

Kerstmarkt Oberhausen

Met slechts twee kerstmarkten is de Kerstmarkt in Oberhausen aan de kleine kant. Dit mag de pret niet drukken. De kerstsfeer is er zeker en voor je kerstinkopen ben je in Dresden ook op de juiste plek. Één van de kerstmarkten vind je namelijk recht voor een van de grootste winkelcentra in Europa.

De kerstmarkt in Oberhausen is er eentje die super makkelijk te bereiken is. Binnen slechts twee á drie uur sta je in het centrum van de stad. Je treinkaart naar Oberhausen koop je hier.

Kerstmarkt in Münster

In Münster vind je ongeveer 300 marktkramen verdeeld over zes verschillende kerstmarkten. Bijzonder aan de kerstperiode in Münster is de bijzondere wandeling die je in de avond door de Christmas garden Münster in de dierentuin van de stad kunt maken.

Binnen drie tot vier uur sta je in met de trein in Münster. Treinkaarten koop je via NS International.

Kerstmarkt in Bremen

De kerstmarkt in Bremen staat bekend om Schlachte-Zaube de maritieme kerstmarkt. Met 180 kramen worden er in november en december veel toeristen verwacht.

De kerstmarkt in Bremen bereik je binnen zes uur met de trein. Ook voor Bremen koop je je kaart makkelijk via NS International.

Kerstmarkten in Duitsland

Heb jij al zin om met de trein naar één van de vele kerstmarkten in Duitsland te reizen? Voor mij staat dit jaar de kerstmarkt van Berlijn op de planning. Waar ga jij naar toe?

MEER KERSTMARKT TIPS VAN HOMEMADE ADVENTURES

Dit artikel bevat affiliate links: Als je via een van de links iets boekt of besteld krijg ik daar een kleine commissie over zonder dat het jouw iets extra’s kost. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de disclaimer.

AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Gratis groene paklijst

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.  

Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten