Vakantie Albanië

Albanië

Albanië is een land gelegen in de Balkan. Het land is uitermate geschikt voor een roadtrip, een wandel vakantie door de Albanese alpen of juist een strandvakantie aan de Albanese riviera. Je vind er hoge bergen, veel ruïnes en kastelen, de meest blauwe zeeën met witte stranden.

Door het communistische verleden van het land is het nog niet heel populair onder de toeristen. Aan de ene kant is dat jammer omdat Albanië zoveel moois te bieden heeft. Aan de andere kant vind ik het juist heerlijk om niet tussen de hordes toeristen te lopen. 

Omdat het land nog niet heel populair is bij de westerse toeristen zal je hier nog regelmatig het land voor jezelf hebben. Op deze manier kom je makkelijker in contact met de super vriendelijke lokale bevolking en leer je het land echt kennen.

Praktische info

Hoofdstad: Tirana
Afstand vanaf Utrecht: 2.466 km
Tijdverschil: – 

Valuta: Albanese Lek
Taal: Albanees
Beste Reistijd: Mei, juni, september

Reizen door Albanië

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoeken
Plan jouw reis
Dit wil je hebben

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen!
Een groene mindset ook op reis
Ontdek
instagram