Duurzame cadeau

Vijf duurzame cadeau tips voor de feestdagen.

Deze keer niet echt een artikel over duurzaam reizen maar over duurzame cadeau tips voor de feestdagen. In mijn ogen is dit net zo belangrijk als duurzaam reizen. Cadeautjes kopen voor de feestdagen is voor mij ieder jaar weer een leuke uitdaging. Ik wil cadeautjes kopen die iedereen ook daadwerkelijk kan gebruiken, iets dat niet meteen de kast in verdwijnt.

Een plant

Geef planten cadeau en dan het liefst eentje die je zelf gestekt hebt. Stekken is het vermeerderen van een plant, per plant verschilt de manier van stekken. Haal een leuke pot bij de kringloopwinkel en je hebt een compleet cadeautje wat als het goed is jaren mee gaat. Het voordeel van planten is dat ze sfeer in huis brengen en planten in huis is ook nog eens goed voor de gezondheid. Enkele planten die je zelf makkelijke kunt stekken zijn de pannenkoekenplant, bananenplant of de epipremnum aureum. Voor mij geld dat mensen ondertussen weten dat ik van planten hou daarom krijg ik regelmatig planten cadeau.

Duurzame cadeau

Een ervaring

In plaats van nog meer spullen kopen kun je ook een ervaring cadeau geven. Ga lekker samen lunchen, een middagje naar de sauna of ga eens een potje glow in the dark golven. Je kan het ook ietsjes groter aanpakken en ga een lekker weekendje weg, kies er dit keer eens voor om in de buurt van huis te blijven, daar is waarschijnlijk nog zo veel moois te ontdekken.

Kringloopwinkel

Haal je cadeautjes bij de kringloopwinkel of koop ze via marktplaats. Vaak kun je daar leuke bordspellen, goede boeken of iets leuks voor in huis halen. Via Vinted kun je vaak leuke 2e hands kleding kopen.

Eten of drinken

Geef eens duurzame producten cadeau. Ik word er altijd helemaal vrolijk van als ik weer een zakje losse thee krijg. Summer night van Sostrene Grene is mijn favoriet! Een goede fles wijn of andere drank doet het ook altijd goed. Of wat dacht je van een reep Tony Chocolonely, wie word daar nou niet vrolijk van? Als je een reep Tony Chocolonely cadeau geeft, heb je ook nog eens het meest duurzame merk van Nederland te pakken.

-> 16 cadeaus voor de duurzame reiziger.

Toilet artikelen

Geef iets lekkers voor in de badkamer. Uiteraard kies je dan een plastic vrije variant. Lush is een leuke winkel waar ze allerlei verschillende producten verkopen om eens goed voor jezelf te zorgen en om heerlijk eventjes te kunnen ontspannen.

Géén cadeau

Doe eens gek en sla dit jaar de cadeautjes over. Met de feestdagen is samen zijn met familie en vrienden tenslotte het belangrijkste. Haal lekker eten in huis, geniet van de avond en sla de cadeautjes eens lekker over. Houd je meteen weer wat geld over voor in je reispotje, win-win ;-p

Nu heb je die leuke duurzame cadeautjes gevonden en dan moet je het natuurlijk nog inpakken ook. Iets wat ik altijd heel leuk vind om te doen, maar het voelt ook wel meteen als materiaal verspilling. Het inpakpapier zal binnen enkele minuten helemaal kapot worden gescheurd. Heb je er ooit aan gedacht om je cadeautjes met oude kranten in te pakken? Met een stukje touw en bijvoorbeeld een dennentakje kun je er vervolgens nog een kunstwerk van maken ook.

-> Hier vind je nog meer inspiratie voor vegan en diervriendelijke kerstcadeaus.

Duurzame cadeau
Gratis groene paklijst

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.  

Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk

Eén reactie

  1. Hey Amy,

    Leuk geschreven! Ik word blij van spelletjes maar een plant is ook altijd goed. Ook iets wat je zelf maakt kan leuk zijn om te geven als je handig bent met hout, klei of als je goed kan tekenen.
    Je ziet ook vaak 10 vragen of activiteiten op briefjes geschreven in een pot (bijvoorbeeld een pot waar groente in heeft gezeten).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten