Second Tent Event Doorns Gat

Second Tent Event: zie, ruik en koop hier jouw tweedehands tent

Heb jij al vaker een poging gedaan om jouw tent online te verkopen, lukt dat niet? Zo zonde dat jouw tent hierdoor in de schuur blijft liggen! Dat vinden Eva van Meerten en Petra Knoth ook. Daarom kwamen zij met een oplossing: Het Second Tent Event. Op deze een-daagse camping zet jij jouw tent op zodat de koper hem kan zien, voelen, ruiken en ervaren.

Waarom moet jij naar het Second Tent Event?

Dat kamperen een van de duurzaamste manieren van reizen is hoef ik je ondertussen niet meer te vertellen. Tijdens een kampeervakantie stoot je veel minder CO₂ uit dan tijdens een vliegvakantie of een vakantie waarbij je overnacht in een hotel. Kies je dan ook nog eens voor een tweedehands tent? Dan ben je nog beter bezig.

-> Leestip: Dit zijn mijn duurzame kampeertips

Maar hoe weet je dat jouw tweedehands tent nu een goede koop is? Petra kwam erachter dat het online best moeilijk was om een goede tweedehands tent te kopen. Ze zag vaak vage kampeerfoto’s, matige omschrijving en ze wilde vooral de tent even opgezet zien en dat was niet altijd mogelijk. In welke staat verkeert de tent en hoe ruikt het:-) allemaal vragen die online lastig te beantwoorden zijn.

Of je nu op zoek bent naar die gezellige retro familie tent, dat ene lichtgewicht tentje voor jouw wandelvakantie of die leuke vouwwagen. Je vindt het allemaal bij het Second Tent Event.

Waar let je op bij het kopen van een tweedehands tent?

Bij het kopen van een tweedehands tent is het belangrijk om te letten op de algehele conditie van de tent, zoals eventuele gaatjes, de staat van de tentstokken en de waterdichtheid van het materiaal. En natuurlijk handig om te controleren of alle onderdelen compleet zijn. Petra vindt het zelf altijd leuk om een tent met een verhaal te kopen (waar heeft de tent gestaan, wat was de samenstelling van de kampeerders) en let altijd op het enthousiasme van de verkopers. Maar dat is Petra;-) Al sluit ik mezelf daar graag bij aan!

Eendaagse camping vol inspiratie

Op 21 april 2024 vindt alweer de tweede editie van het Second Tent Event in het Doornse gat in Doorn plaats. Het terrein van het Second Tent Event, wordt omgetoverd tot minifestival terrein waarbij je naast tenten en vouwwagens ook andere tweedehands kampeerspullen kunt kopen. Er worden mini-workshops gegeven en je vindt er foodtrucks en livemuziek. Als koper ben je heel de dag gratis welkom. Als verkoper betaal je 19,50 voor een plekje. Je kunt je aanmelden via www.secondtentevent.nl

Second Tent Event

Nog even over de 1e editie van Second Tent Event

Natuurlijk was ik ook erg benieuwd naar het verloop van de eerste editie van het Second Tent Event. Dat heb ik uiteraard even nagevraagd. In 2023 zijn maar liefst 85% van de tenten die aanwezig waren verkocht. Dat zijn toch cijfers om blij van te worden. Zoveel tenten die een nieuw leven hebben gekregen en niet meer jaar in jaar uit in de schuur liggen te verstoffen.

organisatie Second Tent Event

Wat zijn eigenlijk de favoriete campings van Eva en Petra?

Dan hebben we op het Second Tent Event die leuke tweedehands tent gekocht. Dan willen we natuurlijk nog wel weten waar we gaan kamperen. Dit zijn de tips van Eva en Petra.

De favoriete camping van Eva is camping Stortemelk op Vlieland. Je loopt daar zo van de camping het strand op. Ze heeft daar vooral goede herinneringen aan het jaarlijkse festival Into The Great Wide Open, maar de camping is perfect om de rest van het jaar en met je gezin heen te gaan. Het avontuur begint eigenlijk al als je boot opstapt naar het eiland toe. Ook met slecht weer kun je je er vermaken met cultuurpodium de Bolder met vaak goede muziek, theater en bioscoop. Kortom, goede sfeer, mooie plek en genoeg te doen voor iedereen.

De favoriete camping van Petra is camping Lolotte een kindernatuurcamping in Neede, vooral toen de kinderen klein waren en ik vind het ook te gek om op een natuurkampeerterrein te staan. Er zijn zoveel mooie plekjes in Nederland.

-> Mijn favoriete camping is Camping Strotzbücher Mühle een natuurcamping in de Eifel

Ben jij erbij?

Kom jij 21 april 2024 naar het Second Tent Event om jouw nieuwe tweedehands tent te kopen?

Goed voorbereid op reis? Onderhoud dat jouw tent met deze handige spray.

Foto’s door organisatie Second Tent Event.

Dit artikel bevat een samenwerking en / of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacy verklaring.

Foto van AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoeken
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten