Bamboo Basics

Review: Bamboo basics zijde zacht en duurzaam ondergoed

Al een langere tijd wilde ik ze al eens uitproberen, het ondergoed van Bamboo basics. Nu had ik een kast vol met prima ondergoed, dan ga ik natuurlijk niks nieuws kopen. Na lange tijd van geen nieuw ondergoed te hebben gekocht ging in een rap tempo mijn ene na andere BH kapot. Een mooi moment om een nieuwe BH van Bamboo basics te kopen en te testen. Ben ik tevreden met mijn aankoop?

Wat mij meteen opvalt, is hoe lekker zacht mijn BH van bamboe is. Dat kan alleen maar lekker zitten! En ja hoor het zit nog super lekker ook. Maar waarom is ondergoed en kleding dat gemaakt is van bamboe nou zo duurzaam? Is het überhaupt wel Waarom bamboe-ondergoed?

De productie van bamboe textiel is tot 80% minder belastend dan de productie van katoenen textiel. De voordelen van Bamboe zijn dat het veel sneller groeit dan katoen. Bamboe heeft 70% minder water nodig en heeft meestal al genoeg aan het regenwater dat er is gevallen. Bamboe produceert 35% meer zuurstof dan katoenplanten. Als laatst heeft bamboe van nature geen pesticide en insecticide nodig. Win, win, win als je het zo allemaal leest! Lees hier meer over het productie proces van bamboe kleding.

Bamboo Basics dames ondergoed

Bonus voordelen van Bamboo basics

  • Het ondergoed van Bamboo basics is zo goed als biodegradable, ze werken hard aan een oplossing om ervoor te zorgen dat het ondergoed van bamboo basics in de toekomst wel 100% biodegradable is.
  • De stof is kreukvrij en je hoeft hem dus niet te strijken.
  • De stof heeft een open structuur waardoor het in de zomer zweet goed afvoert en in de winter een isolerende warmte heeft.
  • Het bamboe wat voor kleding word gebruikt is een andere bamboo soort dan de Panda’s eten. Panda’s hoeven dus geen honger te leiden voor onze kleding.
  • Bamboe textiel is antibacterieel.

Een van mijn andere favoriete duurzame reisproducten –> duurzame zonnebrand

Nadelen bamboe-ondergoed

Die hele lijst aan positieve eigenschappen klinkt natuurlijk helemaal geweldig! Maar is er dan helemaal niks negatiefs over te zeggen? Helaas wel. Bamboe basics maakt gebruik van bamboe uit China. Naast de bamboe bossen vind je de lokale fabrieken. Omdat alles in China word geproduceerd houd dit in dat je nieuwe Bamboo basics T-shirt lang moet reizen voordat hij in je kledingkast ligt.

Omdat Bamboo basics in China word geproduceerd heb ik mezelf wel even in het productie proces verdiept. Ik wil er natuurlijk zeker van zijn dat de werknemers op een goede manier behandelt worden en dat ze in gezonde omstandigheden kunnen werken. Bamboo basics zegt zelf dat de werknemers eerlijk worden behandeld. Ze werken in een veilige werkomgeving, ontvangen een eerlijk loon, er vindt geen kinderarbeid plaats en er word streng toegezien op de hygiëne. Je kunt dit allemaal nalezen in de Code of Conduct van Bamboo basics.

–> Leestip: Vegan eten op reis.

Dames ondergoed Bamboo basics

Ben ik fan van Bamboo Basics als duurzaam ondergoed?

Ja en nee! Het materiaal vind ik super fijn, zoals ik eerder al zei zijn de BH’s van Bamboo Basics super zacht en ze zien er netjes uit. Ik merk alleen dat ik toch wel te weinig steun ervaar. Als ik actief bezig ben dan bungelt alles toch wel iets teveel naar mijn mening en dan heb ik niet eens een grote maat. De schouder bandjes zijn niet verstelbaar en zakken de hele dag van mijn schouders af.

En de pads die in de BH zitten, ik heb echt een hekel aan losse pads in een BH, na het wassen of als ik niet oplet tijdens het aantrekken zitten ze weer helemaal dubbel gevouwen.

Ben ik dan helemaal anti Bamboo Basics? Nee absoluut niet, ik kan me heel goed voorstellen dan de T-shirts en de onderbroeken heerlijk zitten. Die hoeven geen steun te geven en hebben ook geen loszittende pads. Zodra er iets ik mijn kledingkast weer aan vervanging toe is, ga ik zeker de Bamboo basic variant uitproberen.

Koop jouw duurzame Bamboo basics

Foto van AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoeken
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten