Eerlijk boekingsplatform Moonback

Time to Momo, de website om op een eerlijke manier jouw hotel te boeken

Ga jij ook zo graag op stedentrip? Ik wel! Ik ben tegenwoordig helemaal fan van het eerlijke boekingsplatform Time to Momo! Waarom? Lees snel verder.

Eerlijke boekingsplatform Time to Momo

Ik mocht samen met Time to Momo, voorheen Moonback (later hier meer over) op reis naar Amsterdam en Haarlem. Een mooi moment om alles over dit platform te ontdekken. De gedachte achter de oprichting, hun werkwijze en het toffe team leren kennen.

9 van de 10 keer als ik op reis ga, zoek ik op Bookings.com of AirBnb een leuke overnachtingsplek uit om vervolgens via de lokale website te boeken. Waarom ik het op deze manier een hotel boek? Platformen als Bookings.com zijn totaal niet eerlijk tegen over de accommodaties die er te vinden zijn. Ze betalen toren hogen prijzen om op Bookings.com te komen. Hoe meer ze betalen, hoe hoger ze komen te staan. Niet eerlijk voor de kleinere hotels / guesthouses als je het mij vraagt. En niet alleen als je het mij vraagt. Ook als je het aan Niels Meijssens vraagt.

Hoe het allemaal begon

Het begon allemaal met één Linkedin post waarin Niels Meijssens, co-founder van Moonback zijn ongenoegen deelde over Booking.com die aan het begin van de Corona pandemie een staatssteun aan vroeg. De post ging viral en Niels voelde de noodzaak om een oplossing te bedenken tegen de oneerlijke boekingsplatformen die er zijn.

Is het nu Moonback of Time to Momo?

In de foto’s en in dit artikel hoor je me praten over Time to Momo en over Moonback? Hoe zit dat nu precies? Niels Meijssens is het boekingsplatform begonnen onder de naam Beter boeken, al snel zijn zijn ze overgestapt op de naam Moonback, deze naam ken je wellicht al omdat je deze op verschillende plekken op mijn website tegenkomt. Nu een paar jaar later zijn ze samen gegaan met het reisplatform Time to Momo en gaan ze onder deze naam verder. Deze keuze is gemaakt omdat Time to Momo al een grote groep reizigers bereikt waardoor ze ervan uit gaan dat ze nog sneller kunnen groeien met dit eerlijke boekingsplatform.

Time to Momo

Boeken via Time to Momo

Het grote voordeel van een hotel boeken via Time to Momo is dat er geen druk op je wordt gelegd. Geen berichten als ‘Nog maar 1 kamer over’, ‘Deze kamer is 3 keer bekeken in de afgelopen 15 minuten.’ Je krijgt alle tijd om jouw favoriete hotel uit te zoeken.

Dit doe je aan de hand van een kaart van de stad waar je graag naar toe wilt. Op de kaart zie je alle locaties van de verschillende hotels. Op de kaart van de stad naar keuze kun je heel makkelijk het de leukste wijken in de stad vinden. Deze zijn namelijk paars omlijnt. Daarnaast kun je heel makkelijk in de filters jouw voorkeuren aangeven. Zo vind je vrij snel het hotel dat het beste bij jou past.

Op diezelfde kaart waar je door middel van icoontjes van een bed de hotels kunt vinden staan ook groene sterren, en andere iconen. Deze vertellen je, waar je lekker kunt eten, leuke bezienswaardigheden vind en fijn kunt winkelen. Zo kun je makkelijk de perfecte locatie voor jouw verblijf vinden.

Boekingsplatform Moonback

Welke steden zijn er te vinden?

De eerste steden waar je via Moonback een hotel kon boeken waren Amsterdam, Rotterdam, Delft, Antwerpen en Utrecht. De keuze voor deze steden dicht bij huis is vrij logisch, Moonback is natuurlijk opgericht tijdens de Corona pandemie. We bleven met zijn allen massaal dicht bij huis.

Nu enige tijd later en een Corona pandemie die eindelijk ver verdwenen is, is Time to Momo hard aan de weg aan het timmeren en hebben ze weer een aantal mooie steden aan de website toegevoegd. Je kan nu ook een hotel boeken in Berlijn, Groningen, Haarlem, Parijs, Valencia en in 42 andere Europese steden. Dat is niet alles, zelfs buiten Europa kun je tegenwoordig al een hotel in New York en Marrakesh boeken. Ik word hier oprecht vrolijk van.

Achter de schermen zijn ze druk bezig om uit te bereiden en meer steden aan het platform toe te voegen. Ze zijn gaan samenwerken met een hotel data base waardoor ze op dit moment sneller nieuwe hotels kunnen toevoegen aan de website. Wil je op de hoogte blijven van de laatste reistips van Time to Momo en iedere maand weer kans maken op een gratis overnachting? Schrijf je dan nu in!

Boek jouw stedentrip bij Time to Momo

In welke wijk ga jij slapen?

Een nieuwe en superwaardevolle toevoeging aan de website zijn de populaire wijken van de stad. Op de kaart van een stad kun je nu ook zien welke wijken er populair zijn. Zo wordt het net een stukje makkelijker om een hotel in een leuke buurt te boeken. Naast het aangeven van deze populaire wijken hebben ze ook locals gevonden die hun ervaringen over de wijk in een korte blog hebben omschreven. Niets is leuker dan de tips van een local.

Hotels op Time to Momo

Hieronder een klein overzicht van de hotels die je op Time to Momo kunt vinden.

Ben jij klaar om op een eerlijke manier, via Time to Momo, een hotel te boeken?

Nu je weet wie Time to Momo is en wat ze doen hoop ik dat jij bookings.com links laat liggen en voortaan al jouw accommodaties via Time to Momo gaat boeken.

MEER DUURZAAM OVERNACHTEN TIPS VAN HOMEMADE ADVENTURES

Goed voorbereid op reis? Doe dat met een van deze handige reisgidsen

Dit artikel bevat een samenwerking en / of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacy verklaring.

Picture of AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten