Eerlijk boekingsplatform Moonback

Moonback, de website om op een eerlijke manier jouw hotel te boeken

Ga jij ook zo graag op stedentrip? Ik wel! Ik ben tegenwoordig helemaal fan van het eerlijke boekingsplatform Moonback! Waarom? Lees snel verder.

Eerlijke boekingsplatform Moonback

Ik mocht samen met Moonback op reis naar Amsterdam en Haarlem. Een mooi moment om alles over dit platform te ontdekken. De gedachte achter de oprichting, hun werkwijze en het toffe team van Moonback.

9 van de 10 keer als ik op reis ga, zoek ik op Bookings.com of AirBnb een leuke overnachtingsplek uit om vervolgens via de lokale website te boeken. Waarom ik het op deze manier een hotel boek? Platformen als Bookings.com zijn totaal niet eerlijk tegen over de accommodaties die er te vinden zijn. Ze betalen toren hogen prijzen om op Bookings.com te komen. Hoe meer ze betalen, hoe hoger ze komen te staan. Niet eerlijk voor de kleinere hotels / guesthouses als je het mij vraagt. En niet alleen als je het mij vraagt. Ook als je het aan Niels Meijssens vraagt.

Hoe het allemaal begon

Het begon allemaal met één Linkedin post waarin Niels Meijssens, co-founder van Moonback zijn ongenoegen deelde over Booking.com die aan het begin van de Corona pandemie een staatssteun aan vroeg. De post ging viral en Niels voelde de urge om een oplossing te bedenken tegen de oneerlijke boekingsplatformen die er zijn.

Boeken via Moonback

Het grote voordeel van een hotel boeken via Moonback is dat er geen druk op je wordt gelegd. Geen berichten als ‘Nog maar 1 kamer over’, ‘Deze kamer is 3 keer bekeken in de afgelopen 15 minuten.’ Je krijgt alle tijd om jouw favoriete hotel uit te zoeken.

Dit doe je aan de hand van een kaart van de stad waar je graag naar toe wilt. Op de kaart zie je alle locaties van de verschillende hotels. Op de kaart van de stad naar keuze kun je heel makkelijk het centrum van de stad vinden. Deze is namelijk paars omlijnt. Daarnaast kun je heel makkelijk in de filters jouw voorkeuren aangeven. Zo vind je vrij snel het hotel dat het beste bij jou past.

Op diezelfde kaart waar je door middel van halve maantjes de hotels kunt vinden staan ook groene sterren. De groene sterren vertellen waar de leukste en grootste hotspots van een stad zijn. Zo kun je makkelijk de perfecte locatie voor jouw verblijf vinden.

Boekingsplatform Moonback

Welke steden zijn er te vinden?

De eerste steden waar je via Moonback een hotel kon boeken waren Amsterdam, Rotterdam, Delft, Antwerpen en Utrecht. De keuze voor deze steden dicht bij huis is vrij logisch, Moonback is natuurlijk opgericht tijdens de Corona pandemie. We bleven met zijn alle massaal dicht bij huis.

Nu enige tijd later en een Corona pandemie die eindelijk een stuk rustiger is geworden timmert Moonback hard aan de weg en hebben ze weer een aantal mooie steden aan de website toegevoegd. Je kan nu ook een hotel boeken in Berlijn, Groningen, Haarlem, Parijs en Valencia.

Achter de schermen zijn ze bij Moonback druk bezig om uit te bereiden en meer steden aan het platform toe te voegen. Ze zijn gaan samenwerken met een hotel data base waardoor ze op dit moment sneller nieuwe hotels kunnen toevoegen aan de website. Wil je op de hoogte blijven van de laatste reistips van Moonback en iedere maand weer kans maken op een gratis overnachting? Schrijf je dan nu in!

Moonback

In welke wijk ga jij slapen?

Een nieuwe en super waardevolle toevoeging aan Moonback zijn de populaire wijken van de stad. Op de kaart van een stad kun je nu ook zien welke wijken er populair zijn. Zo wordt het net een stukje makkelijker om een hotel in een leuke buurt te boeken. Naast het aangeven van deze populaire wijken hebben ze ook locals gevonden die hun ervaringen over de wijk in een korte blog hebben omschreven. Niets is leuker dan de tips van een local.

Hotels op Moonback

Hieronder een klein overzicht van de hotels die je op Moonback kunt vinden.

Ben jij klaar om op een eerlijke manier, via Moonback, een hotel te boeken?

Nu je weet wie Moonback is en wat ze doen hoop ik dat jij bookings.com links laat liggen en voortaan al jouw accommodaties via Moonback gaat boeken.

MEER DUURZAAM OVERNACHTEN TIPS VAN HOMEMADE ADVENTURES

Dit artikel bevat een samenwerking en / of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacy verklaring.

Amy - Homemade Adventures

Amy - Homemade Adventures

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Gratis groene paklijst

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.  

Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten