LEAVV Elektrische camper huren

Leavv elektrische camper huren? Dit is onze ervaring

Reizen in stijl én met een groen hart: precies dat is wat je doet met de elektrische camperbus van LEAVV. Ervaar de vrijheid van roadtrippen zonder schuldgevoelens over uitlaatgassen. Ontdek waarom een elektrische camper huren bij LEAVV de ultieme keuze is voor elke avonturier.

Dit is LEAVV

Opgericht in 2021 door Robbert van Goethem, met het doel om de reisbranche een stukje duurzamer te maken! En dat is gelukt. Met een vloot van groen gekleurde elektrische camperbusjes zorgt Robbert er met zijn team voor dat een roadtrip veel minder vervuilend is. Met deze handige huisjes op wielen verken jij jouw favoriete regio’s in Nederland en ver daarbuiten. Hoe je een roadtrip met een elektrische camper plant vertel ik je hieronder!

LEAVV elektrische camper huren

Wij zijn groot fan van elektrisch rijden, hoe vaak Jeroen tijdens onze roadtrip wel niet heeft gezegd dat hij nu echt verkocht is door elektrisch rijden, ik ben de tel kwijtgeraakt! En we zijn dus niet de enige; ondertussen rijden er al 17 LEAVV campers rond. De meeste kun je in Nederland huren, maar je vindt ondertussen ook een verhuur locatie in Frankrijk en een paar in Spanje. 

Ga jij een elektrische camper huren? Dat elektrisch rijden een stuk duurzamer is, weten we allemaal wel. Maar wist je ook dat je per gereden kilometer 0,3 kilogram CO₂ bespaard? Voor onze roadtrip door Midden-Nederland van 400 kilometer scheelt dat 120 kilo CO₂. Kun je nagaan hoeveel dat scheelt als je een roadtrip door Europa maakt!

Elektrische camperbusje huren? Hier huur jij jouw LEAVV camper!

Elektrische camper LEAVV

Rijden met een e-camper

Het rijden met de elektrische camperbus is ons prima bevallen. Door de compacte afmetingen kun je in alle straatjes komen. Een parkeerplek in de stad of een klein plekje op de camping? Dat is geen enkel probleem met een LEAVV camperbus. 

-> Lees ook: onze duurzame roadtrip door Nederland.

Actieradius

Hoeveel kilometer kun je eigenlijk rijden met een elektrische camper? Er wordt aangegeven dat je met een volle accu 330 kilometer kunt rijden. In de praktijk is de actieradius vaak een stuk lager en erg afhankelijk van verschillende factoren. Rijd je veel op de snelweg, rijd je alleen maar in de stad? Rijd je door de bergen? Is het lekker warm buiten of vriest het juist?

Naast alle bovenstaande factoren speelt ook jouw rijstijl mee. Rijd je in de eco-stand? Heb je de airco of verwarming aan staan? Tijdens onze roadtrip met een LEAVV camper was het erg fris. Toen we van eco-modes afgingen en de verwarming aanzetten omdat we helemaal nat geregend en koud waren, ging de actieradius van 220 kilometer meteen terug naar 200 kilometer. 

Op de website van LEAVV vind je een handige indicatie van de actieradius. Zo kun je in de zomer 330 kilometer door de stad rijden, 235 kilometer over de snelweg en 280 kilometer als je stad en snelweg combineert. Maak je vervolgens een roadtrip in de winter dan zie je dat de actieradius meteen een heel stuk afneemt. Je rijdt dan 285 kilometer in de stad, 190 kilometer op de snelweg en gecombineerd nog maar 235 kilometer. Het is dus belangrijk dat je voor vertrek je route alvast goed uitstippelt. 

-> Wil jij ook met een LEAVV camper op pad? Boek dan nu en gebruik de kortingscode HOMEMADE50 voor 50 euro korting op jouw boeking in 2024.

elektrische camper opladen

Hoe werkt het, elektrische camper opladen?

De elektrische camperbusjes van LEAVV kun je bij snellaadstations binnen een half uurtje opladen tot 80%, zo heb je precies genoeg tijd voor een plaspauze, even je benen te strekken of even te lunchen. 

De meeste snelladers vind je langs de snelweg. Je gebruikt hiervoor de laadkabel die op de laadpaal zelf zit. 

Naast snelladers kun je ook gebruikmaken van publieke laadpalen of via de stroomvoorziening van de camping. Wil je gebruikmaken van de stroomvoorziening op de camping vraag altijd eerst eventjes of dit mag. Niet iedere camping zit hier namelijk op te wachten.

Opladen bij publieke laadpalen vind ik zelf het leukste. Zo gaan we tijdens de route op zoek naar leuke activiteiten waar een laadpaal in de buurt is. Zo laadden wij de camper op toen we Arnhem bezochten en tijdens een wandeling rond kasteel Haren.

Afhankelijk van welke laadpaal je kiest, heb je een andere laadstekker nodig. Tijdens het huren van een e-camper krijg je verschillende laadstekkers mee, zodat je altijd de juiste bij je hebt. 

De laadpalen vind je heel makkelijk met de ChargeMap App en de New Motion App. 

elektrische camperbus
camper huren

Wat zijn de kosten van het opladen?

Het opladen bij een laadpaal betaal je achteraf. Als je je eigen laadpassen meeneemt, worden de kosten hiervoor van je eigen rekening afgeschreven. Als je geen eigen laadpas hebt, kun je voor € 9,50 de laadpassen van LEAVV gebruiken. Je krijgt dan drie laadpassen (ChargeMap, PlugSurfing en Shell Recharge). Met deze verschillende laadpassen kun je overal in Europa opladen. Je betaalt vervolgens 0,21 cent per kilometer voor het opladen van de camper. Dit is een mooie gemiddelde prijs voor het opladen in Europa. 

LEAVV camper

Handige compact camperbus in smalle straatjes

Wat wij erg fijn vonden aan de camperbus van LEAVV is dat hij lekker compact is. Zo konden we makkelijk door smalle straatjes in steden en over smalle dijken rijden zonder dat tegenliggers een probleem waren. Ook een parkeerplaats vinden was nooit een probleem. Helemaal handig was het bij de supermarkt. De boodschappen konden zo vanuit het winkelwagentje de koelkast in :-). De camper is zelfs zo compact dat we met het pondje bij Bergambacht de Lek zijn overgestoken, scheelde heel wat kilometers omrijden. 

campers huren Nederland
camperbusje LEAVV

Wat zijn de kosten voor huren van een LEAVV elektrische camper?

Een LEAVV camper huur je in het laagseizoen al vanaf 129 euro per dag tot 169 euro per dag in het hoogseizoen. Daar zit de standaard inboedel bij. Wil je extra spullen zoals een chemisch toilet, buiten tafel en stoelen of een fietsendrager mee, dan betaal je hier nog iets extra’s voor.

Daarnaast betaal je 800 euro borg die je aan het eind van de reis terugkrijgt als je de camper weer in goede staat inlevert. 

Kamperen met een LEAVV camper. 

Makkelijker dan kamperen met een elektrische camperbus kan eigenlijk niet. Vijf minuten na aankomst op de camping kun je al in het zonnetje aan een goed glas wijn zitten. Wat wil je nog meer? Binnen een paar minuten heb je het hefdak uitgeklapt voor extra staruimte, de bank omgetoverd tot bed, de luifel uitgerold en de tafel en stoelen voor buiten uitgeklapt. Precies hierom ben ik z’n grote fan van reizen met een camper. 

camperbusje huren

Het zonnepaneel op het dak

Op het dak van de camper ligt een zonnepaneel die de huishoudaccu oplaadt. De koelkast, verlichting in de camper en USB-poorten zijn aangesloten op het zonnepaneel. Je kunt in principe dus prima uit de voeten zonder stroomaansluiting. Wil je gebruik maken van de stopcontacten voor bijvoorbeeld de waterkoker of, zoals bij ons, het kacheltje, dan heb je wel een stroomaansluiting op de camping nodig. 

Slapen in het hefdak of op de bank?

In de camper vind je twee tweepersoonsbedden. Je hebt een bed in het hefdak en de achterbank is om te bouwen tot extra breed bed. Waar je slaapt, kun je helemaal zelf bepalen. In eerste instantie leek het mij erg handig om op het bed in het hefdak te slapen, dan hoef je niet iedere keer de bank om te bouwen tot bed. Omdat het tijdens onze roadtrip in de nacht vroor, kozen we er toch voor om op het onderste bed te slapen. Het bed op het hefdak is namelijk omgeven door tentdoek en daardoor een stuk frisser. 

Compacte LEAVV camper

Van alle gemakken voorzien

Onze camper is van alle gemakken voorzien. Er is van tevoren goed nagedacht over opbergmogelijkheden. Zo heb je een kastenwand waar voldoende ruimte is voor je persoonlijke spullen en waar alle keukenbenodigdheden zoals borden, glazen, snijplank, pannen etc. in opgeborgen zijn. In het keukenblokje vind je een tweepits gasfornuis, een klein spoelbakje met kraantje, een kleine besteklade en nog twee kastjes waar je je eigen spullen of een Porta Potti (chemische toilet) in kunt opbergen. Via de achterdeuren kun je in de ruimte onder het bed komen waar de oplaadkabels en de tafel en stoelen liggen. Daarnaast heb je onder de bank nog een lade waar je spulletjes in kunt opbergen. De deksel van deze lade is tevens je tafel.

LEAVV camper huren
koken in camper

Boven het koelkastje vind je nog een klein uitschuifbaar plankje, zo heb je net wat meer werkruimte tijdens het koken of kun je, zoals wij, net een kaartspelletje spelen. De stoel van de bijrijder kun je omdraaien om zo een volledige zithoek te creëren. 

reisspellen

Slapen in de camper als het vriest

Hoe zit het eigenlijk met kamperen in een LEAVV camper als het koud is? Onze roadtrip was in de lente, ik keer er al helemaal naar uit, lekker voor de camper in het zonnetje zitten en genieten van het mooie weer. Helaas was dit net even wat anders; het weer was erg wisselvallig, van fikse regen- en hagelbuien tot momenten van zon en vorst in de nacht. We hebben het allemaal gehad. Ik was dan ook blij verrast dat we het geen moment koud hebben gehad. Natuurlijk hadden we onze warme slaapzakken bij ons, maar ook in de avonden viel de kou in de camper erg mee. 

De voorruit, ramen van de bijrijder en bestuurder konden we afdekken met een isolerende folie. Bij alle andere ramen konden we de gordijnen dicht doen. Dit scheelt al enorm in temperatuur. In de camper zit een klein kacheltje die je in het stopcontact moet doen. Met dit kacheltje is de camper binnen no-time warm. Hoewel we eerst van plan waren in het bovenste bed te slapen kozen we toch voor het onderste bed. Dit bed is een stuk warmer dan het bed in het hefdak. Daarbij deden we zodra we gingen slapen, ook het bed in het hefdak naar beneden waardoor we de ruimte compacter maakten en waardoor de warmte beter bleef hangen. Dus ondanks de vorst hebben wij heerlijk comfortabel kunnen leven. 

Slapen in camper

Oeps, wij hadden schade

Het bekende gezegde: ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’ gold deze reis helaas ook voor ons. Tijdens het uitklappen van het bed zat de gordelhouder klem, waardoor deze is afgebroken. Geen grote schade en niets wat niet opgelost kan worden, maar wel erg vervelend, het zijn tenslotte niet onze eigen spullen. Bij het huren van een LEAVV camper betaal je altijd 800 euro borg voor het geval dat je schade hebt. De borg wordt, zolang er niets aan de hand is, weer netjes terug op je rekening gestort. In ons geval werd er dus een klein bedrag van de borg afgehouden voor de schade die we hadden. Ik moet zeggen dat ik het bedrag dat achter is gehouden erg realistisch vond. Ondanks dat, volgende keer toch nog beter opletten!

LEAVV elektrische camper huren? Ik ben fan!

Ik ben fan van de elektrische camper van LEAVV, heb ik jou al overtuigd? Reserveer dan snel jouw campervakantie bij LEAVV en gebruik de code HOMEMADE50 voor 50 euro korting op jouw boeking in 2024. De code is niet geldig in samenwerking met andere acties.

Goed voorbereid op reis? Vind jouw route in dit inspirerende roadtrip boek!

Dit artikel is geschreven op basis van een samenwerking met LEAVV, alle teksten zijn geschreven vanuit eigen ervaringen.

Foto van AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoeken
Koop jouw producten voor op reis
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten