OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neem jij ook een herbruikbare waterfles mee?

Tijdens het reizen en zelfs thuis neem ik altijd mijn eigen herbruikbare waterfles mee. Of het nu een middagje naar het strand is, een lange wandeling door de bergen of even trainen in de klimhal, je zult altijd een herbruikbare fles in mijn tas vinden.

Er zijn 3 herbruikbare waterflessen die ik het meest gebruik, niets bijzonders. Geen dure merken. Voor iedereen toereikend om een simpele overstap te maken.

Bidon

Een bidon, ooit in een ver verleden heb ik een bidon gekregen bij de sportschool waar ik toen zat. Deze gaat mee als ik meer dan één fles water nodig denk te hebben. Tijdens de Nijmeegse vierdaagse bijvoorbeeld, mijn back-up fles dus eigenlijk. Het beste van alles, de bidon was nog gratis ook, daar hou ik van! Ik vind het persoonlijk het belangrijkste dat ik eerst kijk wat ik in en rond het huis heb liggen voordat ik een nieuwe dure fancy fles ga kopen. Een bidon doet prima zijn werk.

Dopper

Als ik maar eventjes weg ga, is er een Dopper in mijn tas te vinden. De dopper is een leuke fles met een beker in een. Het mooie van Dopper is dat zij zich inzetten om de plastic soep te verkleinen. De flessen zijn op een duurzame manier geproduceerd en zijn volledig gerecycled. Daarbij komt ook nog eens dat een klein deel van de opbrengst word gebruikt voor goede doelen. Zo heeft Dopper bijvoorbeeld een project opgericht voor schoon drinkwater in Nepal. Iets wat niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is als voor ons. Neem een kijkje op de website van Dopper lees daar meer over waar ze voor staan en wat ze doen.

Decathlon fles

Een fles die ik al jaren intensief gebruik is een Decathlon fles van 1L. De fles is gemaakt van aluminium en is onverwoestbaar. Ik spreek uit ervaring, de fles zit altijd in mijn rugzak en krijgt heel wat te voortduren, hierdoor is hij zeker niet meer moeders mooiste, vol met deuken en een gebroken handvat, ondanks dit alles heeft de fles nog nooit gelekt. Mijn favoriet!

Water bijvullen in het buitenland

Maar hoe vul ik dan mijn fles in landen waar je helemaal niet uit de kraan kunt drinken? Dit is een beetje afhankelijk van het land waar ik ben. Toen in China woonde was het bijvoorbeeld voldoende om het water alleen te koken. In China vind je overal in openbare ruimtes, stations, scholen, vliegvelden machines waar je je fles met kokend water kunt vullen. Ook kocht ik daar 20 liter kannen gezuiverd water die op een waterdispenser staan. Had ik meteen warm water voor een lekker kopje thee. Zulke dispensers vind je op veel plaatsen in Azië waar je dan gratis je water kunt vullen. 

Water filter

Als ik naar een land ga waar het kraanwater niet te drinken is heb ik ook altijd mijn Sawyer mini waterfilter bij me. Deze verwijdert 99,9999% van alle bacteriën en 99,9999% van alle prozota uit het water. De Sawyer mini weegt slechts 65 gram en is klein in te pakken waardoor hij bijna geen ruimte in je rugzak in neemt. Bij de Sawyer mini zit een waterzak van 0,5 ml hier kun je de filter opschroeven, knijp in de waterzak en bewaar het schone water in een fles naar keuze, drink rechtstreeks uit de filter of gebruik de filter in combinatie met het bijgeleverde rietje en drink zo uit de waterbron. De filter past ook op de meeste PET flessen. Je betaalt een keer iets meer voor de waterfilter, maar het bespaart je daarna ook veel geld als je niet dagelijks meer waterflesjes hoeft te kopen.

Er zijn ook flessen met ingebouwde filter te verkrijgen. Zelf heb ik hier geen ervaring mee. Wat ik wel van gebruikers heb gehoord is dat je niet bij iedere fles lekker door kunt drinken, dat het soms best wat kracht kost om te drinken.

Natuurlijk ontkom je niet altijd aan het kopen van een flesje water. Probeer dan altijd een zo groot mogelijke fles te kopen, dit is dan nog altijd minder plastic dan 3 kleine flesjes.

Ga jij ervoor?

Ga eens bij jezelf na, hoeveel water drink je op een dag, hoeveel flesjes zouden dat zijn. Aan het eind van je vakantie kan dat zomaar oplopen tot een vuilniszak vol. Als je je eigen herbruikbare waterfles bij je hebt, verbruik je aanzienlijk minder plastic, maar je houdt ook geld over om leuke dingen van te doen. Heb ik jou kunnen overtuigen om voor een herbruikbare fles te gaan? Zo ja, wat is jou favoriete fles?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Mijn favorieten
vakantie huisjes
Ontdek
instagram