Duurzame roadtrip Leavv camper

Duurzame roadtrip: met een LEAVV e-camper door Nederland

Als je aan een roadtrip denkt, zie je waarschijnlijk kronkelende wegen, pittoreske dorpjes en ruige bergen voor je. Maar wat als je dit avontuur dichter bij huis kunt beleven? Dat is precies wat wij hebben gedaan tijdens onze duurzame roadtrip met een elektrische camper van LEAVV door het hart van Nederland. In vier dagen verkenden we de verborgen juweeltjes van Midden-Nederland. Van charmante vestigingssteden tot uitgestrekte natuurvlaktes.

Duurzame roadtrip

We mochten een lang weekend met een elektrische camper van LEAVV op pad. Wij kozen voor een vierdaagse roadtrip door Nederland omdat ons eigen land nog zoveel mooie plekken heeft om te ontdekken. Daarnaast is het laadnetwerk in Nederland uitsteken en omdat het voor ons de eerste keer elektrisch rijden was, waren we erg benieuwd hoe dit te werk zou gaan. Nu we eenmaal elektrische hebben gereden, willen we niet meer anders. Nog even sparen dus!

Camper huren in Haarlem

Een LEAVV camper kun je op verschillende plaatsten in Nederland ophalen. Wij haalden onze camper op bij het hoofdkantoor in Haarlem. Een prima locatie op een bedrijven terrein waar je de ruimte hebt om je spullen van de auto in de camper te laden en je auto te parkeren. Omdat we slechts een weekendje weggingen, kozen we voor deze constructie. Voor een langere reis zouden we de camper ophalen en dan thuis laden. Het scheelt ook dat we redelijk dicht bij een ophaallocatie wonen. 

-> Lees hier alles over het huren van een LEAVV elektrische camper

Dag 1: Naarden-Vesting en de Bussumerheide

Al lekker vroeg in de ochtend konden we onze elektrische camper ophalen. Na het ophalen in Haarlem reden we meteen door naar het vestingstadje Naarden-Vesting. Ik had dit stadje al vaker op tv gezien en was nu wel erg benieuwd hoe het in het echt zou zijn. We parkeerden de camper net buiten de vesting op een parkeerplaats. We begonnen ons bezoek met een korte wandeling over de dubbele stadswallen om vervolgens langs de stadspoort, het oude stadhuis, het haventje en over de markt te wandelen. 

Na een wandeling door Naarden-Vesting hebben we op de lokale markt lunch gehaald om vervolgens door te rijden naar de Bussumerheide. Op de parkeerplaats genoten we van onze lunch, fijn om je huis op wielen bij je te hebben. Heerlijk z’n kop verse koffie bij de lunch. 

Naarden-Vesting
Roadtrip door Nederland

Tijd om de lunch er weer af te wandelen door het Gooise natuurreservaat Bussumerheide. We begonnen aan een flinke wandeling door dit glooiende gebied, maar helaas hadden de donkere wolken boven ons andere plannen. Omdat we geen zin hadden om nat te regenen kozen we toch voor een korte route. Al had die nog korter gemogen. Uiteindelijk kwamen we alsnog als verzopen katjes bij de camper aan. 

Maar geen probleem, droge kleren lagen gewoon in de kast. Even omkleden en opwarmen met nog een kop koffie en door naar de volgende stop. 

Wij reden door naar Leusden, daar wonen vrienden van ons waar we de avond doorbrachten met spelletjes en waar we de camper op de oprit hebben geparkeerd om daar te overnachten.

Nu zitten onze vrienden er natuurlijk niet op te wachten als iedereen de camper op hun oprit parkeert. Dus ik heb nog even onderzoek voor je gedaan. Natuurcamping Fazantenhof is een gezellige camping midden in het bos waar jij de e-camper voor de nacht kunt parkeren en onder het genot van een goed glas wijn bij het kampvuur de dag kunt afsluiten. 

-> Wil jij ook met een LEAVV camper op pad? Boek dan nu en gebruik de kortingscode HOMEMADE50 voor 50 euro korting op jouw boeking in 2024.

Wandelen op de Heide
Wandelen Bunsumheide

Dag 2: Tandem rijden op de Veluwe en Arnhem

We begonnen deze dag sportief met een rondje op de tandem door de Veluwezoom-postbank. Iedere keer weer als we een tandem huren heb ik het grootste plezier, de onhandigheid op de fiets en het feit dat ik het een stuk zwaarder vind dan een normale fietstocht maken het huren van een tandem iedere keer weer een groot avontuur. Tel daar ook de 35 gefietste kilometers bij en de tal van keren dat we heuvel op en af fietsten.

De postbank is een heuvelachtig gebied vol heidevlaktes en bossen. Ik sta er iedere keer weer van te kijken dat we zoveel mooie natuur in ons kikkerlandje hebben. De tandems hebben we voor 25 euro gehuurd bij Veluwe actief. 

Na de fietstocht reden we door naar Arnhem om hier nog een rondje door de stad te wandelen. Het fijne aan de elektrische campers van LEAVV is dat ze compact zijn en ideaal om mee door de stad te rijden en voornamelijk om te parkeren. Wij parkeerden de camper langs de Rijnkade, vanaf hier wandel je binnen vijf minuten de stad in. Vergeet niet om de parkeermeter aan te zetten. Naast een wandeling door het centrum van de stad kan een bezoek aan het Sonsbeekpark niet ontbreken. Waar tijdens de middeleeuwen Sonsbeek het eerste industriegebied van Arnhem was, behoort het ondertussen tot de oudste parken van ons land. 

Overnachten deden we in de boomgaard van Dick en Yvonne op een kwartiertje rijden van Arnhem. Een fijn plekje met uitzicht over de boomgaard, gezelligheid van de drie geiten en de ontspanning van een fijne hottub. Hier vind je deze fijne Campspace in boomgaard!

LEAVV camper huren

Dag 3: via Kinderdijk naar Woerden

Op de derde dag verlaten we het oosten van het land weer om richting het westen te rijden. Met een kleine omweg bezochten we de molens bij Kinderdijk. Ik ben altijd groot fan van audiotoers om iets over de omgeving te leren. Door de audiotour leer je van alles over de molens en de bewoners ervan. 

Om in vestigingsstad Woerden te komen kozen we voor een iets langere route binnendoor omdat we van het uitzicht wilden genieten en met het pondje bij Bergambacht de Lek over te steken. We overnachten op Stadscamping Woerden net buiten de grachten en slechts 10 minuten lopen naar het centrum. Op de camping zou je niet verwachten dat je zo dicht in het centrum zit. De camping is namelijk een groene oase van rust. 

Eind van de middag wandelden we een rondje door het centrum van Woerden, deden we boodschappen, aten we buiten aan het water voor de camper voordat we naar binnen gingen om de kachel aan te zetten. De temperatuur daalde deze avond tot onder het vriespunt, dat hadden we niet aan zien komen. 

Gelukkig is er een elektrisch kacheltje in de camper die er ’s avonds voor zorgde dat we het niet koud hadden. Snachts kropen we in onze slaapzakken en door het hefdak van het bovenste bed naar beneden te klappen zorgden we voor net wat extra warmte. 

Elektrische camper LEAVV, duurzame roadtrip

Dag 4: Via Kasteel de Haar terug naar Haarlem

De laatste dag alweer. De tijd vliegt als je het leuk hebt, en al helemaal als je met een elektrische camper van LEAVV op pad bent. Omdat de accu van de camper op minimaal 80% moet zitten als we hem inleveren en de binnenkant weer netjes moet zijn was het even plannen hoelang we nodig hadden om richting Haarlem te rijden en daar weer op te laden. 

We moesten de camper om drie uur inleveren wat inhield dat we ongeveer twee uurtjes hadden om nog even op pad te gaan. Vanuit Woerden richting Haarlem zouden we met een kleine omweg langs kasteel de Haar komen. Naar binnengaan en het kasteel bezoeken zat er net niet meer in. Maar een wandeling langs het kasteel ging nog prima lukken. 

We parkeerden de camper aan de Fabeldierenlaan in Utrecht. Dit een woonwijk op 10 minuten lopen van het kasteel. Maar zo konden we de camper alvast op een laadpaal leggen en hoefden we straks iets minder lang te laden. 

We wandelden een route met het knooppuntennetwerk. De knooppunten die we volgden waren 86, 83, 51, 53, 49, 69, 25, 87, 34, 82 terug naar 86. Een route van 7 kilometer met uitzicht op het kasteel en door het schattige Haarzuilens, een klein dorpje waar het lijkt alsof de tijd al honderden jaren stil staat. 

Kasteel de Haar

Tijd om de elektrische camper in te leveren

Na de wandeling is het echt tijd om de camper in te leveren. Vlak bij het ophaal en afleverpunt van LEAVV is een snellaadpaal. We rijden hier naar toe om nog even de laatste procenten bij de laden. In de tussentijd pakken we de laatste spullen weer in onze tassen en halen we nog even een doekje door de camper en een bezem over de vloer. En dan na een half uurtje laden is het echt tijd om de camper in te leveren. 

Ga jij op duurzame roadtrip door Nederland?

Ben jij klaar voor een duurzame roadtrip door Nederland? Huur dat een elektrische camper bij LEAVV. Tot eind 2024 krijg je met de code HOMEMADE50 voor 50 euro korting op jouw boeking.

Goed voorbereid op reis? Vind jouw route in dit inspirerende roadtrip boek!

Dit artikel is geschreven op basis van een samenwerking met LEAVV, alle teksten zijn geschreven vanuit eigen ervaringen.

Picture of AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten