Treinreizen

Dit is waarom treinreizen zo fijn is

Ik heb het al eerder gezegd, maar treinreizen is voor mij een van mijn favoriete manieren van reizen. Ik geniet van de uitzichten, zowel de weilanden in Nederland als de indrukwekkende bergen als ik in het buitenland bent. Nog fijner dan genieten van de geweldige uitzichten onderweg is dat ik uitgerust aankom op mijn vakantiebestemming. Ik vind dan ook dat iedereen een keertje met de trein op vakantie geweest moet zijn. Jeroen is afgelopen jaar voor het eerst met de nachttrein mee op vakantie gegaan en die is verkocht!

Treinreizen is ontspannen

Je komt uitgerust aan op de plaats van bestemming. Je hebt de tijd gehad om tot rust te komen, alle stres van het werk achter je te laten en heerlijk in slaap te vallen bij het gesjoemel van de trein. Lees je favoriete boek of speel een bordspellen.

Reizen met de trein is duurzaam

Met de trein op vakantie is veel duurzamer dan met het vliegtuig. Een trein stoot veel minder CO2 uit. In sommige landen rijd de trein zelfs volledig op groene stroom. Even een voorbeeld om te vergelijken. Als je met het vliegtuig naar Parijs reist stoot je 180 kilo CO2 voor dezelfde reis maar dan met de rein stoot je 30 kilo CO2 uit, een heel stuk minder dus!

Treinreizen is vaak goedkoper

Zeker met de benzine prijzen van tegenwoordig is reizen met de trein al snel goedkoper dan met de auto. Boek je treinkaarten drie tot zes maanden voor vertrek om de beste deal te krijgen. Vind hier meer tips voor het vinden van goedkope treinkaarten.

Treinreizen

Je komt aan in het centrum

Je komt aan in het centrum, geen gedoe meer met het zoeken van een taxi of bus naar het centrum. Je stapt het station uit en ervaart meteen de stad. Het scheelt je ook nog eens in taxi kosten.

Onbeperkt bagage meenemen

In de trein heb je geen limiet op je bagage. Super fijn maar zorg er natuurlijk wel voor dat je alles nog kunt dragen. Anders word je reis ineens een stuk minder comfortabel.

Met treinreizen ervaar je de omgeving

Tijdens het treinreizen heb je alle tijd om van de omgeving te genieten. Je leert het land waar je door reist al goed kennen. Mooie uitzichten die je vanuit het vliegtuig niet ziet.

Treinreizen

Je blijft verbonden

Anders dan in het vliegtuig ben je in de trein altijd verbonden met het internet en je telefoon provider. Ideaal als je nog even wilt werken of bent vergeten om die Netflixserie te downloaden. Ook leuk om tijdens je reis gewoon je opa en oma op de hoogte te kunnen houden van je avontuur.

Je komt makkelijker op onbekende bestemmingen

De internationale treinen stoppen meestal alleen op de grotere stations, vanuit daar reis je makkelijk door naar minder bekende bestemmingen. Wil je naar een klein dorpje, grote kans dat de stoptrein daar stopt.

Comfortabel

Reizen met de trein is super comfortabel. Je hebt meestal meer ruimte dan in het vliegtuig. Daarnaast heb je alle bewegingsvrijheid. Wil je even je benen strekken, dan loop je een stukje door de trein of ga je richting de restauratie wagon. Eten in de restauratie wagon kan vrij prijzig zijn, je kunt makkelijk genoeg eten en drinken meenemen voor jouw trip.

Nog een bonusvoordeel is dat je geen pauzes bij vieze snelweg parkeerplaatsen hoeft te houden.

Treinreizen

Geen lange wachtrijen

Een groot voordeel van reizen met de trein, en dan met name binnen Europa is dat je eigenlijk nooit door de douane hoeft en ook geen bagage controle hebt. Gewoon zorgen dat je tien minuten voor vertrek op het juiste perron staat. Beter kan het toch niet.

Een treinreis boek je gemakkelijk bij NSinternational en lees hier alles wat je moet weten over reizen met de nachttrein.

Ben je overtuigd dat treinreizen super leuk is? Of toch nog niet? Geef treinreizen minstens een kans. En laat me daarna zeker even weten wat je er van vond.

Dit artikel bevat een samenwerking en / of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacy verklaring.

Picture of AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten