Duurzame documentaire, gletsjer in IJsland

6 duurzame documentaires vol inspiratie

Buiten is het nog koud, de dagen zijn nog kort en de lockdown is verlengd. Niks is dan lekkerder dan op de bank met een glas wijn onder een dekentje een hele avond te netflixen. Ik heb daarom mijn favoriete duurzame documentaires en series op een rijtje gezet. Ik denk zelf dat het belangrijk is om je te verdiepen in onze aardbol, dit maakt die switch naar een duurzame levensstijl een stuk makkelijker. Deze documentaires en series geven je zeker een goed beeld van wat er allemaal gaande is.

The Game Changers

In the Game Changers word de gedachten dat we vlees nodig hebben om te kunnen presteren onderuit gehaald. Er zijn hier verschillende onderzoeken naar gedaan. Hierbij komen verschillende topsporters aan bod die zijn overgestapt op een volledig plantaardig, eiwitrijk dieet. Wat doet dit met hun lichaam, wat gebeurt er met hun prestatie vermogen? Zijn deze topsporters in staat hun spiermassa te behouden door het volgen van een plantaardig dieet? Deze docu is te zien op Netflix.

The story of stuff

The story of stuff is een film van ongeveer 20 minuten op Youtube die een duidelijk beeld geeft van welke weg een product aflegt, van productie tot en met afvalberg en alles daartussen in. Ze laten je cijfers zien waarvan ik best wel onder de indruk ben. Deze mini film is gemaakt door de organisatie The story of stuff, kijk ook eens op hun website voor nog veel meer van dit soort filmpjes en blogs over het gebruik van producten en water.

–> Meer een spellen fan: De leukste reisspellen.

Down to earth

In de docu serie Down to earth reist Zac Efron samen met wellnessdeskundige Darin Olien de wereld over om duurzame manieren van leven te ontdekken. Daarbij ontdekken ze onder andere wat Frankrijk eraan doet om plastic flesjes te verminderen, waarom de bewoners van Sardinië allemaal zo gezond oud worden en bezoeken ze een eco dorp in Costa Rica. Deze serie is te bekijken op Netflix.

Kiss the ground

In deze documentaire kijkt men dieper naar het werk van gepassioneerde boeren, milieu activisten en chefs die helpen de grond schoon te houden en graag duurzame landbouw willen doorvoeren. Je komt erachter waardoor woestijngrond ontstaat en wat we hiertegen kunnen doen. In deze documentaire kom je er ook achter dat met de juiste manier van werken de grond juist kan meehelpen tegen de strijd van de opwarming van de aarde. Ze nemen de kijker mee naar projecten waarbij ze woestijngrond naar groene gebieden hebben veranderd. Het kan dus wel! Deze docu is te zien op Netflix.

Before the flood

Before the flood is een documentaire met Leonardo di Caprio waarin klimaatverandering aan bod komt. Leonardo spreekt hierin met verschillende bekende leiders over hun visie en gedachtes met betrekking tot klimaat verandering. Before the flood is te zien op Disneyplus.

Hopelijk heb je na het zien van deze duurzame documentaires en series meer inzicht in wat er gaande is en ben jij ervan overtuigd dat jij je steentje wil bijdragen aan een beter milieu.

–> Meer een podcast fan: de leukste reispodcasts.

Foto van AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoeken
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten