Duurzaam reizen

Duurzaam reizen

Onze aarde raakt overvol en uitgeput! Bevolkingsgroepen worden oneerlijk behandeld en dieren worden in gevangenschap gehouden. Met z’n allen kunnen wij een bijdrage leveren om dit te doen veranderen. Duurzaam reizen is makkelijker dan je denkt!

Ik hoor je al denken, duurzaam reizen kan dat überhaupt wel? De kans is inderdaad klein dat jouw volgende vakantie volledig duurzaam zal zijn. Tenzij je op wandelvakantie gaat, niet doucht, geen verpakt eten mee neemt en op een duurzame locatie slaapt. Dit is niet voor iedereen weg gelegd en dat is helemaal geen probleem.

Met de duurzame reis tips die je bij Homemade Adventures krijgt kun je wel een heel stuk duurzamer op reis.

Wat is duurzaam reizen?

Duurzaam reizen is veel meer dan alleen denken aan de natuur. Met duurzaam reizen heb je respect voor de lokale bevolking en de dieren die je onderweg tegenkomt. Je houdt rekening met het milieu en de natuur. Je word jezelf bewust van de impact die jij hebt. Zo verklein je de plastic soep door je eigen herbruikbare waterfles mee te nemen, dat scheelt toch gemiddeld weer 116 plastic flesjes per jaar die in de oceaan belanden. Duurzaam reizen is makkelijker dan je denkt!

Jij bent zelf degene die de keuzes maakt tijdens je reis. Word het een grote hotelketen waarvoor de lokale bevolking plaats heeft moeten maken of wordt het een leuke homestay waar de lokale bevolking ook daadwerkelijk een eerlijk loon aan overhoud? Ga je de stad verkennen per fiets of per scooter? Ga je nu wel of niet met die tijger in gevangenschap op de foto? 

Compenseer jij bijvoorbeeld al je CO2-uitstoot van jouw vakantie? Vaak kun je dit doen tijdens het boeken van een vlucht of hotel. Kan dat niet of heb je al geboekt, compenseer dan zelf jouw CO2-uitstoot een van de vele organisaties.

Met deze kleine aanpassingen veranderen we zeker de wereld niet. Maar jij bent wel degene die bijdraagt aan een betere omgeving voor mens, dier en milieu. Veel tips voor een groenere vakantie pas je ook makkelijk toe in je dagelijkse duurzaam leven.  Als we met z’n alle kleine stapjes zetten wordt die mooie aarde van ons een nog fijnere plek voor iedereen.

Als we met zijn alle samen werken, zullen dieren minder in gevangenschap leven, krijgt de lokale bevolking een eerlijke kans, en verkleinen we onze ecologische voetafdruk waardoor de aarde weer een stukje groener wordt.

Duurzaam reizen, ben jij er al van overtuigd? Zijn er al dingen waar jij op let? Ik ben groot fan van kleine lokale restaurants en het bezoeken van markten.

Duurzaam reizen

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Mijn favorieten
Nieuwsbrief
Ontdek
instagram