Wat te doen in Bangkok

Wat te doen in Bangkok? De ultieme 3-daagse planning

Wat te doen in Bangkok? Met deze driedaagse planning haal jij alles uit jouw reis naar Bangkok. De kans is groot dat Bangkok het begin is van jouw reis door Thailand. Deze wereldstad is een mooi begin om kennis te maken met de Thaise culturen en te wennen aan het warme klimaat. Met deze driedaagse planning bezoek jij de leukste highlights van Bangkok.

Hoeveel dagen in Bangkok?

Ik verklapte het net al. De planning die ik heb gemaakt is voor drie volle dagen in Bangkok. Afhankelijk van het tijdstip dat je aankomt in Bangkok kun je de omgeving van je hotel of guesthouse al verkennen. De planning starten we op je eerste volle dag in Bangkok. 

Je kunt ook prima langer verblijven in Bangkok. De stad is zo groot dat er geen einde lijkt te komen aan de bezienswaardigheden in Bangkok dat je hier zelfs makkelijk één week kunt verblijven. Na een bezoek aan Bangkok is de kans groot dat je de rest van Thailand gaat ontdekken. Dit vind ik de leukste reisroute door Thailand.

Tip: trek goede wandelschoenen aan en verken de stad te voet. Op deze manier kom je op leuke, gekke en unieke plekken. 

Dag 1 in Bangkok: reis over Chao Phraya rivier, bezoek de tempels en sluit af in Chinatown

Maak je borst maar nat voor een overvolle eerste dag in Bangkok. Begin de eerste dag met een boottocht over de Chao Phraya rivier, dit is de grootste en belangrijkste rivier van Thailand. Op een snelle en goedkope manier reis je door een groot deel van de stad. Voor een enkele reis van ongeveer een half uur betaalden wij slechts 16 baht, € 0,43 per persoon. Om bij een boothalte te komen maakten wij een kleine omweg zodat we een groot deel van de stad vanaf het water konden zien. We namen de metro naar Bang Pho om daar vervolgens op een houten boot vol Thaise inwoners te stappen. Het opstappen gaat in een razendsnel tempo, zorg er dus voor dat je klaar staat zodra de boot aankomt varen. De boot wacht echt niet. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om in de buurt van je hotel op de boot te stappen. Op Google Maps kun je heel makkelijk zien waar de boot allemaal stopt. 

Tijdens onze reis waren ze een aantal boothaltes aan het verbouwen, hierdoor konden we bij Wat Arun uitstappen, normaal gesproken zul je bij Tah Tian uitstappen en daar het pondje naar Wat Arun nemen. 

Chao Phraya rivier

De minder bekende Wat Arun

Wat Arun is een boeddhistisch tempelcomplex die is vernoemd naar de god Aruna. Vanaf de boot heb je al een mooi uitzicht over de tempel. Deze tempel is iets minder bekend en dus ook minder druk bezocht dan andere tempels in Bangkok. Maar hij is zeker niet minder mooi en absoluut een bezoekje waard. Helemaal bijzonder is het beklimmen van de toren. Je kunt ongeveer tot halverwege komen. Vanaf de toren heb je een mooi uitzicht over de oever van de rivier, de boten en de stad. 

Wat Arun is dagelijks tussen 8.00 en 18.00 uur open, een entreeticket kost 100 baht ongeveer € 3,-.

Tip: Bij iedere tempel in Thailand moet je je knieën en schouders bedekken. Vaak kun je een sarong huren, maar er eentje kopen op de lokale markt is net zo leuk.

Wat Arun

The Grand Palace & Wat Phra Kaeo

Aan de overkant van Chao Praya rivier vind je The Grand Palace. Om hier te komen kun je bij Wat Arun weer op het pondje stappen. Dit kost 3 baht of je kunt een stuk van de woonwijk verkennen door naar de dichtstbijzijnde brug te wandelen. En wandeling van Wat Arun naar The Grand Palace Bangkok duurt ongeveer vijftig minuten. Wij hebben in Bangkok weinig gebruik gemaakt van het openbaar vervoer en vooral heel veel gelopen. Voor ons was dit een leuke manier om de stad te verkennen. 

Als je het tempelcomplex binnenkomt, zal je meteen versteld staan van de kleuren, edelstenen en mozaïektegels die zijn gebruikt. Het paleis van de koning is een van de populairste bezienswaardigheden van Bangkok. Het paleis is niet bewoond en wordt eigenlijk alleen maar gebruikt tijdens plechtigheden.

The Grand Palace en Wat Phra Kaeo zijn dagelijks tussen 8.30 en 15.30 geopend. De entree is 500 baht (€ 13,75). Ook hier is het verplicht om je schouders en knieën te bedekken. 

Bruisend Chinatown

Sluit je dag af in het bruisende Chinatown. Er wordt gezegd dat het Chinatown van Bangkok tot de grootste en oudste Chinatowns ter wereld behoort. Vanuit The Grand Palace kun je op verschillende manieren in Chinatown komen. De ritje van The Grand Palace naar Chinatown zal altijd ongeveer een half uur duren. 

Je kunt weer verder varen over de Chao Praya rivier. Vervolgens stap je dan op bij de halte Tah Tian en stapt af bij Rachawong. Je kunt er ook voor kiezen om weer te wandelen, een wandeling van The Grand Palace naar Chinatown duurt ongeveer een half uurtje. Als laatste optie kun je ook nog voor de bus kiezen. Door de drukte in het verkeer zal deze manier van reizen wel veel langzamer zijn.

Eenmaal in Chinatown aangekomen kun je genieten van de vele streetfood kraampjes, plof neer bij een van de vele Chinese restaurantjes en breng een bezoek aan de Oldtown markt en de Sampheng markt. 

Dag 2 in Bangkok: fiets door de groene long van Bangkok en doe boodschappen op de lokale markt

De tweede dag van je bezoek aan Bangkok zul je in de middag naar de rand van de stad reizen voor een leuke middag en een magische avond. In de ochtend kun je daarom het beste op zoek gaan naar een leuke activiteit in de buurt van je hotel. Zo is het een echte aanrader om naar een typisch Thaise massage te gaan. In iedere straat vind je wel een massage salon. Het is wel belangrijk om van tevoren even de reviews te lezen. Er zit nogal wat verschil tussen de kwaliteit en de prijzen van de massages. Wij waren 200 baht per persoon kwijt voor een massage van één uur. Wij hadden onze massage bij Choon Seng Massage en kwamen erg ontspannen weer buiten.

Streetfood en Lumphini park

Zorg voor een vroege lunch bij een van de vele streetfood stalletjes. Voor 50 tot 100 baht kun jij je helemaal vol eten aan een typisch Thaise maaltijd. Na de lunch reis je naar het Lumphini park. Hier kun je met de metro naartoe komen. Je stapt uit bij Silom Mrt station. Wandel door het park, ga op zoek naar varanen en geniet van het lekkere weer.

Khlong Toei markt

De Khlong Toei markt is een van de grootste versmarkten van Bangkok. Dit is de plek waar de Thaise bevolking boodschappen doet. Op deze markt maak je kennis met de Thaise keuken. Waar we bij binnenkomst veel kraampjes met groenten en fruit tegenkwamen en ik de sfeer zonder al te veel toeristen erg gezellig vond, draaide mijn maag toch drie keer in het rond bij het inlopen van het volgende pad. 

Dit pad maakt ook deel uit van de typisch Thaise boodschappen, rauwe vlees en vis met vliegen erop, varkenskoppen en geroosterde kippen. Mijn eetlust was meteen verdwenen. Ik vond het wel interessant om een keer gezien te hebben. 

De Khlong Toei markt is dagelijks tot 15:30 open. Vanuit het Lumphini park kun je hier binnen een half uur naar toe lopen, sla wel af en toe af van de grote weg af voor wat afwisseling in de omgeving. Geen zin om te lopen? Neem dan de metro naar Khlong Toei station. 

Markt in Bangkok

Bamboe fietstoer en zoektocht naar vuurvliegjes

Een van mijn favoriete activiteiten als je het mij vraagt. Een fietstocht op bamboefietsen. In het zuiden van Bangkok vind je Bang Kachao ook wel de groene long van Bangkok genoemd. Met Bamboo bicycle tours fiets je op een fiets gemaakt van bamboe door de groene long van Bangkok. Naast deze avontuurlijke fietstocht waarbij de gids je meeneemt naar bijzondere plekjes op het eiland, eet je langs het water met een uitzicht over de skyline van Bangkok. Na het eten stap je op een klein bootje en ga je op zoek naar vuurvliegjes. Magischer dan dat wordt het haast niet.

Fietstocht door Bangkok Thailand

Ritje met een tuktuk

Sluit deze dag af met een ritje op een tuktuk. Na de fietstour stap je op het pontje terug naar het vaste land van Bangkok. De boot legt aan op een minder bekend stuk van Bangkok waardoor de tuktuks hier een stuk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld op Khao san Road.

Dag 3 in Bangkok, Bobae markt, Siam mall en Khao san Road.

Vandaag staat in het teken van lokaal transport en winkelen. Winkelen of windowshopping, dat is up to you. Ik ben groot voorstander van windowshoppen, leuk om al die gekkigheid te zien maar het past totaal niet in mijn minimalistische levensstijl.

SIAM mall

Begin de dag bij de SIAM mall, dit is het grootste winkelcentrum van de stad. Van dure winkels tot goedkope kraampjes, je vindt het er allemaal. Ik was heel erg blij met de airco’s in dit winkelcentrum om aan de warmte van de stad te ontsnappen. Op onze laatste dag was het 35 graden in Bangkok de verkoeling van een groot winkelcentrum was meer dan welkom. Kom je met de metro, dan stap je uit bij SIAM station. 

Winkel tussen de locals bij de Bobae markt

Heb je nog nieuwe kleding nodig? Dan is de Bobae markt de plek waar je naartoe moet gaan. Je zal hier winkelen tussen de Thaise inwoners, wij hebben hier geen andere toeristen gezien. Dit betekent dat de prijzen voor de producten erg laag liggen, laat het afdingen daarom zitten. De mensen op lokale markten moeten al hard genoeg werken om een beetje rond te komen. Dan is het niet echt netjes als wij nog eens vijftig cent korting gaan vragen. 

Het is het leukste om vanaf de SIAM mall naar de Bobae markt te lopen, het eerste deel loop je over een smal paadje tussen het water en een aantal huizen, een bijzonder stukje Bangkok wat je zeker niet mag missen. Ondanks dat de Bobae markt langs hetzelfde water als de SIAM mall ligt, zul je toch een stuk door de woonwijk moeten wandelen. Zorg dat je langs de Railroad Crossing navigeert voor een bijzonder stukje Bangkok. De wandeling tussen de SIAM mall en de Bobea markt is al een ervaring op zich. 

Tip: Download de offline plattegronden in GoogleMaps of Maps.me om een navigatie bij de hand te hebben.

Bangkok bezienswaardigheden

Klim naar de top van Wat Saket

Bij de Bobae markt stap je op de boot richting Panfa Leelard pier. Weer een nieuwe manier van reizen. Op deze boot zal je ervaren waarom Bangkok ook wel het Venetië van Azië wordt genoemd. Dit ritje kost 16 baht en duurt ongeveer twintig minuten. Bij de laatste halte stap je uit. 

Tips Bangkok

Wat Saket die ook wel de Golden Mount tempel wordt genoemd, doet zijn naam eer aan. De gouden tempel staat op de top van de berg. Vanaf de tempel heb je een prachtig uitzicht over Bangkok. 

Reizen Bangkok

Wandel over Khao san Road & Rambuttri Alley

Sluit de dag af op Khao san Road en Rambuttri Alley. Al sinds jaar en dag zijn dit de bekendste backpackers straten van Bangkok en is dit waar je de drukte en gezelligheid vindt. Op Khao san Road vind je alles, van een McDonald’s tot streetfood kraampjes, van massagesalons tot kledingkraampjes met de wereldberoemde olifantenbroeken. Toch hebben wij het gevoel dat Corona een flinke impact heeft gehad op Khao san Road. Het is er nog steeds erg gezellig, maar de drukte is niet meer wat het was. Wellicht gaat dit over een tijdje weer komen. 

Drie dagen bezienswaardigheden in Bangkok

Met de planning en tips voor Bangkok die ik je hierboven heb gegeven krijg je een mooi beeld van alles wat je in de stad kunt doen. Je bezoekt zowel bekende als minder bekende bezienswaardigheden in Bangkok. Mocht je langer in Bangkok blijven, dan heb ik hieronder nog een lijst aan leuke highlights. 

Bezoek Chatuchak weekend markt

Een van de grootste weekendmarkten ter wereld vind je in Bangkok. Ben jij aan het eind van je reis nog een dag in Bangkok, dan is dit de plek waar je op zoek wilt gaan naar souvenirs. Zelf heb ik deze markt helaas niet gezien. Wij waren niet in het weekend in Bangkok, maar ik ben wel heel erg benieuwd en ik heb veel goede verhalen gehoord. 

Eet bij een Michelin-sterren streetfood restaurant

Heb je altijd al bij een Michelin-sterren restaurant willen eten? In Bangkok vind je een Michelin-sterren streetfood restaurant. Het restaurant heet Jay Fai. Je zult er wel de nodige tijd en het geduld voor moeten hebben. Het is hier namelijk altijd megadruk en reserveren is niet mogelijk. 

In plaats van reserveren worden er in de ochtend om acht uur nummertjes uitgedeeld. Krijg jij nummer vijfentwintig, dan weet je dat je de vijfentwintigste klant van die dag bent. Of dit ideaal is? Dat denk ik niet. Ten eerste moet je in de ochtend als wachten op een nummertje. Ik heb gehoord dat mensen soms al om half zeven een rij vormen. Heb je eindelijk je nummer, dan is het nog maar gokken wanneer je aan de beurt bent. Ben je te laat? Dan slaan ze je nummer over en heb je voor niks in de rij gestaan. 

Ons is het helaas niet gelukt om een nummertje te bemachtigen, volgende keer beter. Laat jij even weten als je bij Jay Fai hebt gegeten? Ik ben heel benieuwd hoe het was.

Jay Fai ligt vlak bij de Golden Mount tempel, leuk om deze twee te combineren. 

Eet streetfood

Naast streetfood bij een Michelin-sterren restaurant kun je overal in Bangkok en Thailand streetfood eten. Dit is dan ook iets dat je dagelijks hoort te doen bij een reis door Thailand. 

Streetfood in Bangkok

Bekijk de liggende Boeddha Wat Pho

Op tien minuten wandelen van het Grand Palace vind je de 46 meter lange liggende Boeddha. Wat Pho behoort tot de oudste tempels van Bangkok en is zeker een bezoekje waard als je nog tijd over hebt.  

Drink een drankje op een rooftop bar

Ben je op zoek naar een tof uitzicht over Bangkok? Ga dan rond zonsondergang naar een van de vele rooftop barren in de stad. De skybar en Octave rooftop lounge zijn leuke plekken om Bangkok vanaf boven te zien. 

Volg een Thaise kookworkshop

Al dat lekkere eten wat je in Thailand tegenkomt wil je thuis toch ook kunnen eten. Volg een Thaise kookworkshop zodat je thuis ook weet hoe je die sticky mango rice en papaya salade moet maken. De meeste kookcursussen duren ongeveer een halve dag. Sommige nemen je mee naar de markt waar je zelf de ingrediënten haalt om vervolgens te leren hoe je die Thaise gerechten nu precies maakt. Bij de meeste kookcursussen leer je om vier gerechten te bereiden. Zit je planning in Bangkok helemaal vol? Overal in Thailand kun je een kookworkshop volgen. 

Wat te doen in de omgeving van Bangkok?

Naast de vele highlights in Bangkok kun je ook in de omgeving van de stad veel leuke activiteiten doen. De leukste activiteiten in de omgeving van Bangkok heb ik voor je op een rijtje gezet. 

Bangkok

Dagtrip naar Ayutthaya

Een kleine honderd kilometer van Bangkok vandaan vind je de oude Thaise hoofdstad Ayutthaya. Tegenwoordig is deze stad bekend om zijn vele tempel ruïnes. Een dagtocht naar deze historische stad mag dan ook niet ontbreken. Mocht je eenmaal in Ayutthaya zijn dan kun je het beste een fiets huren, de afstanden tussen de tempels kunnen soms best groot zijn.

Je kunt kiezen voor een tour met gids naar Ayutthaya of je kunt zelf met de trein of bus reizen, beide doen er ongeveer een uur over. 

Lekker eten in Bangkok?

Lekker eten in Bangkok, ik weet niet of het überhaupt nodig is om leuke restaurants op te schrijven. In iedere straat en op ieder hoekje vind je wel een streetfood restaurant of een leuk restaurantje. Is het druk? Dan kun je er goed eten. 

Waar overnachten in Bangkok?

In Bangkok is er voor iedere reiziger wel een leuke plek te vinden, of dit nou een goedkoop hostel, leuk guesthouse of luxe hotel is. Zo is het Lobsuek hostel een strak design hostel waar je voor een paar euro per nacht kunt slapen. Kijk hier voor de beschikbaarheid. Slaap je liever iets luxer in een leuk guesthouse? Dan is the Yard Bangkok the place to be. Kijk hier voor de beschikbaarheid.

Hoe kom je in Bangkok?

Bangkok heeft twee vliegvelden: Suvarnabhumi International Airport en Don Muang Airport Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer twaalf uur rechtstreeks naar Suvarnabhumi International Airport. Don Muang Airport is het oude vliegveld en wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten.

Affiliate: vliegticket

Zo reis je vanaf het vliegveld naar Bangkok

Vanaf Suvarnabhumi International Airport rijdt de Airport link, deze skytrain brengt je binnen een half uur naar het centrum van de stad. Een kaartje voor de skytrain kost ongeveer 35 baht per persoon. Je kunt op verschillende plaatsten in de stad uitstappen, vanuit de metrohalte kun je verder lopen, een andere metro nemen of een taxi nemen. Weet wel dat het verkeer in Bangkok vaak helemaal vast staat. Ik ben daarom geen fan van alle vervoersopties op de weg. 

Wandelen in Bangkok

Hoe werkt het openbaar vervoer in Bangkok?

In Bangkok heb je veel verschillende opties om je te verplaatsen. Als je het mij vraagt, is de leukste manier van verplaatsen in Bangkok te voet. Je komt dan op de leukste plekjes waar je anders niet komt. Daarnaast is het gratis en super duurzaam. Win-win!

Het busnetwerk is het grootste OV netwerk van Bangkok. Er rijden honderden verschillende bussen die jou van A naar B brengen. Of het de snelste manier van reizen is, dat betwijfel ik. Het kan erg druk zijn op de wegen in Bangkok, de bus sluit dan gewoon aan in de file. Er zijn verschillende soorten bussen, de meeste die je tegen zult komen zijn de gele bussen, die hebben geen airco en kosten 6 baht per rit. De blauwe bussen hebben airco en kosten 20 baht per rit. 


Naast de Airportlink waar ik het net al even over had, rijden er meer metro’s in Bangkok. Het metronetwerk is niet heel uitgebreid maar is wel een snelle manier van verplaatsen. Gelukkig liggen er behoorlijk wat highlights in Bangkok in de buurt van een metrostation. Voor een ritje met de metro zul je tussen de 15 en 45 Baht kwijt zijn.

De boot over Chao Phraya rivier, daar moet iedereen een keertje in hebben gezeten. Naast dat deze boot over de grootste rivier van Thailand vaart en dus een snelle manier van verplaatsen is, is deze boottocht ook een activiteit op zich. Een ritje op deze boot kost je 16 Baht. 

Naast de boot over de Chao Phraya rivier gaat er ook een veerboot over de binnenwateren van Bangkok, om deze reden heeft de stad de bijnaam het Venetië van Azië gekregen. Een ritje op deze boot kost tussen de 12 en 16 baht. 

Een bezoek aan Bangkok mag niet voorbijgaan zonder een ritje met een tuktuk te maken. De tuktuks rijden voornamelijk voor toeristen door de stad. Je zal er niet snel een inwoner van Bangkok in zien rijden. Tuktuks zijn vrij prijzig, zeker als je in de buurt van een toeristische attractie opstapt. 

Als laatste kun je nog met de taxi door de stad reizen. Ga op zoek naar een geel met groene taxi die op meter rijdt. Zo kan er nooit een discussie over de prijs ontstaan. Voor een ritje van tien minuten waren wij 45 baht kwijt.

Wat te doen in Bangkok?

Met deze driedaagse planning voor Bangkok weet je precies hoe jij je dagen kunt vullen en zoveel mogelijk bezienswaardigheden in Bangkok kunt zien. Ga jij binnenkort naar Bangkok of ontbreken er nog leuke tips voor Bangkok op dit lijstje? Laat het me dan even weten.

Dit artikel bevat een samenwerking en / of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacy verklaring.

Picture of AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten