Rondreis Thailand 3 weken

De leukste rondreis Thailand in 3 weken zonder te vliegen

Thailand is één van de meest bekende vakantielanden in Azië. Een rondreis door Thailand is heel gevarieerd, je ontdekt totaal andere culturen, eeuwenoude tempels, imposante olifanten, je vindt de meest prachtige natuur en zal maaltijd na maaltijd heerlijk eten. Wist je ook dat Thailand één van de makkelijkste landen is om doorheen te backpacken? Ik vertel je hier de rondreis Thailand van 3 weken die wij hebben gedaan.

Rondreis Thailand in 3 weken

Omdat Thailand een onwijs groot land is wil je voor een rondreis door Thailand minimaal drie weken de tijd nemen. Meer is altijd beter. Je mag in totaal dertig dagen in Thailand verblijven zonder een visum aan te hoeven vragen. Voor onze rondreis door Thailand hebben we bewust gekozen om geen binnenlandse vluchten te nemen. Tijdens je vliegreis naar Thailand stoot je al enorm veel CO₂ uit. Precies om deze reden wilden we onze uitstoot tijdens onze rondreis in Thailand beperkt houden. Naast het vermijden van de binnenlandse vluchten hebben wij op iedere bestemming ruim de tijd genomen waardoor we minder onderweg waren en extra tijd hadden om leuke bestemmingen te ontdekken. Sterker nog, we zijn eigenlijk nooit langer dan vier uur onderweg geweest naar de volgende bestemming. Dat is toch heerlijk! 

Bangkok

Je begint jouw rondreis door Thailand in Bangkok, deze metropool heeft voor iedere backpacker wat wils, van luxe dure hotels tot goedkope feesthotels op Khao San Road. Er is in Bangkok zoveel te beleven dat je in drie weken tijd de stad eigenlijk niet eens hoeft te verlaten. Dat ga je natuurlijk wel doen, daarom kun je het beste drie dagen in Bangkok doorbrengen.  

Het leukste aan onze tijd in Bangkok vond ik eigenlijk dat we alles te voet hebben gedaan, we liepen gemiddeld twintig kilometer per dag waardoor we bij de leukste marktjes, de lekkerste Thaise streetfood en schattige steegjes uitkwamen. 

Rondreis Thailand
Bangkok

Naast alle wandelingen in de stad zijn er uiteraard een aantal highlights die je niet mag missen zoals een klim naar de top van de golden mount tempel en the Grand Palace. Maar bezoek juist ook de minder bekende plekjes van Bangkok. Zo kun je een leuke fietstocht op bamboe fietsen maken door de jungle van Bangkok, daarna dineer je aan het water met uitzicht op de skyline van Bangkok of Winkel tussen de locals bij de Bobae markt.

Wil je een dag tot dag planning voor jouw drie dagen in Bangkok? Lees dan snel: wat te doen in Bangkok?

Leuk overnachten in Bangkok doe je bij dit hippe hostel of bij dit fijne hostel met heerlijke binnentuin.  

Reistijd naar Bangkok: Om vanuit Nederland naar Bangkok te vliegen ben je met een rechtstreekse vlucht ongeveer twaalf uur onderweg.

Tip: Als je dan toch hebt besloten om een vliegreis te maken kun je altijd het beste voor die rechtstreekse vlucht kiezen. Tijdens het opstijgen en landen gebruikt een vliegtuig het meeste brandstof. Een rechtstreekse vlucht stoot daarom veel minder CO₂ uit dan een paar keer overstappen. 

Hintok River Camp

Hintok River Camp

Een groter contrast met Bangkok is er haast niet, ik moet toegeven dat de rust bij Hintok River Camp meer dan welkom was na een lange vlucht en drie volle dagen Bangkok ontdekken. Hintok River Camp is een luxe tentenkamp in de provincie Kanchanaburi gelegen aan river Khwae. De tenten op dit resort zijn luxer dan de meeste hotelkamers waar ik ooit heb geslapen. Op het resort kun je genieten van de beste massages terwijl je luistert naar de geluiden uit de jungle. Op het kamp vind je ook natuurbaden met uitzicht over de rivier. Iedere avond wordt er voor de tent een uitgebreid diner voor je bereid. Na een paar dagen bij Hintok River Camp heb je weer volle bak energie voor jouw rondreis Thailand van 3 weken.

River Khwae, rondreis Thailand 3 weken

Hellfire Pass

Naast al deze luxe op het resort zijn er ook nog interessante dingen in de omgeving te doen. De nadruk ligt hier voornamelijk op interessant omdat je terug gaat in de donkere geschiedenis van de omgeving. Vanaf Hintok River Camp loop je binnen een uur naar het begin van de Hellfire Pass. Als je jouw bezoek aan de Hellfire Pass op deze locatie begint wandel je door het volledige gebied. Begin je bij het bezoekerscentrum dan is de kans groot dat je alleen het deel tot aan het monument bezoekt, het deel waar de meeste toeristen dus naar toe gaan. Maar de Hellfire Pass is dus eigenlijk veel langer. 

De Hellfire Pass is een deel van de spoorweg op de voormalige Birmaspoorlijn in Thailand. Deze spoorlijn is tijdens de Tweede Wereldoorlog door dwangarbeiders aangelegd. Aan het eind van de Hellfire Pass vind je een museum waar je nog veel meer over de omgeving en de geschiedenis leert.

Op de fiets de jungle verkennen

Bij Hintok River Camp kun je fietsen lenen en daarmee de omgeving verkennen. Maak een avontuurlijke fietstocht over de Suspension brug en langs de gekleurde Boeda’s verder de jungle in. 

Kijk hier voor de actuele beschikbaarheid en prijzen bij Hintok River Camp.

Reisroute Thailand

Reistijd van Bangkok naar Hintok rivercamp:

Vanuit Bangkok reis je het beste met een taxi naar Hintok Rivercamp, deze rit duurt ongeveer drie en een half uur. Taxi’s in Thailand boek je heel makkelijk met de grab app

Kanchanaburi

Kanchanaburi is niet alleen een provincie maar ook de hoofdstad van de provincie. De stad Kanchanaburi kun je prima gebruiken als uitvalsbasis naar verschillende activiteiten in de omgeving. Verblijf vier nachten in Kanchanaburi om hier op je gemak de omgeving te verkennen. Gebruik de middag van aankomst om de stad te verkennen, Kanchanaburi is redelijk klein en kun je prima in een middagje en een paar avonden ontdekken. Je vindt er een paar kleurrijke tempels, een oorlogsbegraafplaats waar veel Nederlanders en Indische mensen begraven liggen, in de avond bezoek je de JJ night markt tegenover het station voor het lekkersteThaise streetfood. Ook de River Khwae bridge en het JEATH War Museum mogen niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Kanchanaburi. 

Tijdens onze tijd in Kanchanaburi sliepen wij in het fijne drijvende VN Guest House.

Reisroute door thailand

Klim naar de top van de Erawan watervallen

Vanuit Kanchanaburi maakten we een dagtocht naar de Erawan watervallen, dit schijnen de mooiste watervallen van Thailand te zijn. De wandeling is in totaal maar twee kilometer, via verschillende trappen klim je steeds hoger om iedere keer bij een nieuwe waterval uit te komen. In totaal zijn er zeven watervallen, de meeste toeristen haken al na de derde waterval af, zo zonde. Hoe hoger je komt hoe mooier de watervallen namelijk worden.

Erwavan watervallen

Treinrit over de Birma spoorlijn

Na een bezoek aan de Hellfire Pass eerder deze reis is het ook erg leerzaam om een ritje over de Birma spoorlijn te maken. Zo leer je nog meer over de geschiedenis van deze donkere periode die het land kent. Vanaf Kanchanaburi neem je de trein naar Tham Krasae Bridge Station, het treinkaartje hiervoor koop je gewoon op het station. Vanaf dit station kun je een wandeling maken over het spoor bij het Wampo Viaduct. Dit is het enige originele, houten stuk spoorlijn dat door krijgsgevangen is gebouwd en nog steeds in gebruik is. 

Je hoeft niet bang te zijn dat er een trein aankomt tijdens jouw wandeling over het spoor, de trein rijdt slechts een paar keer per dag en het wordt duidelijk aangegeven als er een trein aan komt. Vanaf het viaduct heb je een prachtig uitzicht over River Kwai Noi, naast het spoor vind je de Tham Krasae Grot met een groot gouden Boeddhabeeld. 

Birma spoortlijn

Een scooter huren

Na al deze geschiedenis lessen en leren over de donkere geschiedenis van Thailand is het tijd voor wat kleurrijkers. Huur een scooter en verken de overkant van de rivier. Rijd langs verschillende tempels zoals Wat Ban Tham, deze tempel ligt boven tegen de berg aan en deels in de grot, via gekleurde trappen wandel je naar de ingang van de tempel. 

Breng daarna ook een bezoek aan de Tiger Cave tempel, deze tempel ligt boven op een heuvel waar je een prachtig uitzicht hebt over de rijstvelden van het gebied. Een Tiger Cave tempel had je waarschijnlijk niet verwacht in een to-dolijstje op een duurzame reisblog die tegen dierenmishandeling is. Heel logisch, waar je bij veel Tiger Cave tempels in Thailand nog echte tijgers in gevangenschap ziet, en met deze tijgers op de foto kunt is dat hier niet meer het geval. De tempel is jarenlang gesloten geweest omdat er veel strijd was over de tijgers in gevangenschap. Tegenwoordig kun je de tempel dus met een gerust hart bezoeken en zal je geen tijger tegenkomen.

Dit wil je allemaal weten over wildlife toerisme.

Naast het bezoeken van deze twee tempels is het gewoon heel leuk om in dit deel van de regio lekker rond te rijden op je scooter, te stoppen bij een eetstalletje en maar te zien wat je onderweg allemaal tegenkomt. 

Reistijd van Hintok River Camp naar Kanchanaburi: Vanaf Hintok River Camp rijdt er geen openbaar vervoer, je kunt bij de receptie van het resort vragen of ze vervoer voor je kunnen regelen. Wij kozen voor een avontuurlijke rit achter in een pick-up truck. Je bent ongeveer een uur onderweg naar Kanchanaburi City.

Sam Roi Yot National Park

Een van mijn favoriete plekjes in Thailand is toch wel het Sam Roi Yot National Park. Een park dat erg vaak wordt overgeslagen door toeristen, wat echt eeuwig zonden is. Het National Park en de ondernemers in dit park zijn ook echt toe aan toerisme, ze hebben nog dagelijks last van de wegblijvende toeristen en dat terwijl er zoveel moois te zien en te doen is. 

In Sam Roi Yot verbleven wij in dit leuke guesthouse met knusse huisjes boven het water. Een heerlijke plek om helemaal een met de natuur te worden. Wij hadden vijf nachten in het nationaal park geboekt, dat vonden we toch net teveel en we zijn dan ook één dag eerder vertrokken.

Rondreis Thailand 3 weken

Op de scooter de omgeving verkennen

Bij het Guesthouse kun je een scooter huren, die heb je hier in de regio ook echt wel nodig omdat alle bezienswaardigheden relatief ver uit elkaar liggen. Op de scooter kun je makkelijk langs alle bezienswaardigheden in de regio rijden. Maak een wandeling naar Phraya Nakhon Cave en het Khao Daeng Viewpoint voor een schitterend uitzicht over het nationaale park. Benieuwd naar alle bezienswaardigheden in Sam Roi Yot National Park?

Sam Roi Yot

Ga op olifanten safari

Sam Roi Yot National Park is ook een goede uitvalsbasis om het Kui Buri National Park te bezoeken en daar op zoek te gaan naar olifanten in Thailand. In het Kui Buri National Park worden de olifanten echt in het wild gelaten en merk je dat je als toerist echt te gast bent. Ondanks alle regeltjes om alle wilde dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke habitat te laten lees ik overal op internet dat de kans om olifanten te zien wel 90% is. Is dat ook echt zo? Lees mijn ervaring met olifanten spotten in het Kui Buri National Park.

Kui Buri National Park, rondreis thailand 3 weken

Reistijd van Kanchanaburi naar Sam Roi Yot National Park:

Je bent ongeveer vijf uur onderweg om in Sam Roi Yot National Park te komen. Je kunt voor een taxi kiezen, maar je kan ook de trein of bus naar Hua Hin nemen, deze rit duurt ongeveer vier uur om dan vervolgens nog een taxi naar Sam Roi Yot National Park te nemen. Deze rit duurt nog ongeveer 45 minuten. 

Hua Hin

Wij wilden onze vakantie afsluiten met nog een paar dagen relaxen aan het strand. Voor deze paar dagen wilden we niet uren onderweg zijn of nog een binnenlandse vlucht nemen naar een leuk eiland. Daarom kozen we voor Hua Hin, deze stad ligt op slechts 45 minuten rijden van Sam Roi Yot en is, moet ik bekennen, erg toeristisch bij de pensionado’s. Maar dat mag de pret niet drukken.

We verbleven drie nachten in Hua Hin en hebben heerlijk relaxed aan het strand, we volgde hier een Thaise kookcursus, toch wel één van de leukste activiteiten die we in Thailand hebben gedaan, en nu eenmaal thuis kook ik bijna wekelijks wel een Thaise maaltijd. In Hua Hin vind je ook iedere avond een leuke night markt waar je de beste Thaise streetfood kun eten. Een prima bestemming om je reis door Thailand op een ontspannen manier af te sluiten dus. 

Wij sliepen nog drie nachten in Hua Hin, dat deden we in deze luxe studio vlak bij het strand.

Kookles Thailand

Terug naar Bangkok

Vanuit Hua Hin reisde we met de bus terug naar Bangkok. De kaartjes hiervoor kun je het beste op het busstation zelf kopen, dit is veel goedkoper dan de tickets online te kopen. De rit terug naar Bangkok duurt ongeveer vier uurtjes. 

Ontdek de Thaise cultuur door de lokale keuken

Een van de beste manieren om een cultuur te ontdekken is door middel van de lokale keuken. Je komt erachter wat de eetgewoontes zijn, wat voor gerechten mensen graag eten en wat voor ingrediënten ze gebruiken. Overal waar je tijdens jouw rondreis door Thailand komt wil je dat ook Thaise streetfood gerechten proberen. Papaya salade en fried rice zijn mijn favoriete!

Wat is de beste reistijd om naar Thailand te gaan?

In Thailand is het altijd warm, de temperaturen komen in Thailand zelden onder de 25 graden. Toch zijn er maanden waarbij je Thailand liever wilt vermijden. Het kan dan namelijk extreem warm worden en erg veel regenen. De beste reistijd om naar Thailand te gaan is dus tussen november en maart. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden en er valt over het algemeen weinig regen. 

Wat is het Tijdsverschil tussen Nederland en Thailand?

Thailand heeft geen zomer- of wintertijd. Het tijdsverschil tussen Nederland en Thailand is in de zomer dus vijf uur later en in de winter zes uur later. 

Rondreis in Thailand drie weken

Wat kost een rondreis door Thailand?

De kosten van een rondreis zijn erg afhankelijk van jouw manier van reizen. Zo kun je voor slechts een paar euro per nacht in een slaapzaal in een hostel slapen maar ook voor honderden euro’s in luxe hotels overnachten. Eet je veel streetfood dan zullen de kosten voor een reis naar Thailand veel lager liggen dan wanneer je alleen maar in dure restaurants eet. Lees hier wat een rondreis door Thailand kost

Rondreis Thailand 3 weken

Ga jij binnenkort een Rondreis Thailand drie weken maken? Heb ik jou geïnspireerd om deze rondreis te maken zonder te vliegen? Ik ben benieuwd welke bezienswaardigheden in Thailand jij allemaal gaat bezoeken. 

Goed voorbereid op reis? Vergeet dan deze handige reisgids niet!

Dit artikel bevat een samenwerking en / of affiliate links: Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de privacyverklaring.

Picture of AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten