Stedentrip Moskou

Moskou, een city trip buiten de gebaande paden.

Moskou is het bruisende hart van Rusland. Het is de plek waar de Russische cultuur, geschiedenis en tradities samenkomen. Je hoeft je niet te vervelen als je in Moskou bent. Ga op avontuur door Moskou en erken de stad of geniet van het eten. Of je nu een city trip naar Moskou doet of het gebruikt als begin punt voor de trans Mongolië express voor iedereen is er wel wat te doen. Voor de meeste mensen die naar Rusland reizen is Moskou wel een vaste stop.

Stedentrip Moskou

Rode plein

Het rode plein word door veel Russen het centrum van Rusland genoemd, dit komt omdat het Kremlin zich hier bevind, hierdoor was het rode plein vroeger het machtscentrum van het land. Op het rode plein vind je veel toeristische trekpleisters zoals het Kremlin, Pokrovkathedraal, het nationaal historisch museum en de Basiliuskathedraal.

Arbat straat

Het Arbat is een van de bekendste straten van Moskou, dit is een autovrije winkelstraat waar je tal van souvenirwinkels en restaurants kunt vinden.

Krokante krab

Naast mijn hostel zat de krokante krab, ja die van Spongebob. Uitraard moest ik daar even gaan eten! Het was leuk, maar zeker niet de beste hamburger die ik ooit op heb ;-p Ik kan helaas nergens meer iets gevonden krijgen over de krokante krab, iemand die pas nog in Moskou is geweest en mij hier meer over kan vertellen?

Stedentrip Moskou

Bolsjojtheater

Het Bolsjojtheater is een van de mooiste theaters van Rusland. In 1821 zijn ze al begonnen met het bouwen van dit indrukwekkende theater. Het theater is ontworpen door architect Joseph Bové. Tijdens je verblijf is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan een ballet of opera voorstelling, op deze manier kun je ook het indrukwekkende interieur zien. Het zwanen meer is een voorstelling die al jaren lang in dit theater te zien is.

Stations

Onder Moskou bevind zich een heel netwerk van metro stations. Deze stations zijn zo mooi dat ze een zeker een bezoekje waard zijn zelfs als je niet van plan bent om met de metro te gaan moet je hier toch even langs. Kievskaja en Komsomolskaja station worden vaak gezien als het mooiste station van de stad.

Wat te doen in Moskou

Het monument voor de veroveraars van de ruimte

Dit monument bevind zicht in een park buiten het centrum van de stad en is gebouwd ter herinnering aan de Sovjet mensen die grote inspanningen geleverd hebben aan de ruimtevaart. In het monument bevind zich een kosmonautenmuseum.

Wat te doen in Moskou

Ik ben in november naar Moskou geweest. De eerste sneeuw was alweer gevallen en ze waren overal in de stad druk bezig met het opbouwen van kerstmarkten. Het zag er naar uit dat het een hele gezellige bedoeling zou worden. Mocht je in de winter naar Moskou gaan is dit zeker iets waar je rekening mee kunt houden.

Wat te doen in Moskou

Slapen

Ik sliep midden in de Arbat straat in het Vinegret hostel. Een heel fijn hostel. Het enige wat ik aan te merken heb, is dat je de metro die onder het hostel door loopt goed voelt. Ik heb dit echter nooit als storend ervaren en dit zul je op veel plaatsen in de stad horen. Je hebt hier al een bed in een dorm vanaf € 6,- per nacht.

Visa

Let op, voor een reis naar Moskou heb je een visum voor Rusland nodig. Deze kun je via een Nederlands visum bureau aanvragen of zelf het papierwerk in duiken. Dit lijkt heel ingewikkeld maar als je je even verdiept valt dat best wel mee. Tegenwoordig als je voor minder dan 8 dagen naar Rusland gaat, kun je een online E-visum aanvragen. Deze is goedkoper dan het toeristenvisum. Dat doe je via deze link.

–> Is Moskou het begin van je trans Mongolië express? Maak dan ook zeker een stop in Irkutsk om vanuit daar naar het Baikal meer te reizen.

AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.  

Download tijdelijk uitgeschakeld. Kom later terug.
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten