Reizen naar Langkawi

6 reistips voor het tropische Langkawi

Langkawi was mijn favoriete plek om mijn weekenden door te brengen in de tijd dat ik op Penang woonde. Bijna iedere vrijdag ochtend stond ik om half 9 s’morgens in de haven van Georgetown om daar vervolgens met de ferry naar Langkawi te gaan. Hier verdeelde ik mijn tijd tussen relaxen, avontuur en werken aan mijn afstudeer project. Iets wat ook zeker geen straf was op een tropisch eiland als Langkawi.

Hoe kom je in Langkawi?

Vanuit Georgetown is het ongeveer 3 uur varen naar Langkawi. Eenmaal aangekomen op Langkawi staan er overal taxi busjes die je naar je plaats van bestemming kunnen brengen. Aangezien de meeste backpackers rond Pantai Cenang verblijven kun je altijd proberen de taxi met andere backpackers te delen. Deze zijn altijd wel te vinden op de ferry of in de haven. Scheelt weer een beetje in je portemonnee.

Je kunt Langkawi ook bereiken met het vliegtuig vanaf verschillende plaatsen in Maleisië. Ik vond meestal de goedkoopste tickets bij Air Asia.

1. Verblijf in het Gecko guesthouse

Ik verbleef altijd in Gecko Guesthouse, een heerlijke plek om te chillen en mede backpackers te ontmoeten. Je kunt Gecko guesthouse boeken via Bookings.com maar je kan ze ook altijd een bericht sturen naar de facebookpagina. De kans is groot dat ze via deze weg nog wel kamers vrij hebben als het volgens Bookings.com vol geboekt zit. Gecko guesthouse heeft een dorm maar ook privé kamers, een heerlijke buitenplek om te chillen en te genieten van de lekkerste cocktails tijdens een heerlijke lange happy hour.

Omdat de kamers meteen aan de gemeenschappelijke ruimte grenzen kan het soms wat luidruchtig zijn. Zelf ben ik een lichte slaper maar heb dit nooit als storend ervaren. Een bed in de dorm kost je RM20 een privé kamer heb je al vanaf RM50. Ondertussen hebben ook een aantal vrienden van mij al in het Gecko guesthouse geslapen en hebben het hier erg naar hun zin gehad.

Reizen naar Langkawi

2. Ga eilandhoppen per jetski.

Ga eilandhoppen met Megawatersports. Kies voor de Dayang Bunting Island Tour hier ga je een ochtend of middag eiland hoppen met de jetski, je komt op de mooiste plekjes waar je alleen met jou kleine groepje komt. Dayang Bunting staat ook wel voor het eilland van de zwangere vrouw. Het eiland heeft de vorm van een zwangere dame. Maar het eiland dankt zijn naam aan een legende; De legende beweert dat het meer onvruchtbare vrouwen vruchtbaarheid schenkt.

Ook is dit het enige toeristische eiland waar je zult komen. Op dit eiland maak je een korte stop en heb je tijd om op jungle trektocht te gaan of om in het meer te zwemmen. Je stopt ook op andere eilandjes, let er goed op dat als je hier de zee in duikt de apen niet het strand op komen om er met jou spullen van door te gaan. Ik kan uit ervaring spreken, dit gebeurde bij mensen uit onze groep ;-p. Het is een wat duurdere activiteit maar ik vond het hem zeker waard. Ga je alleen op een jetski betaal je RM850 ga je met zijn 2e dan ben je RM1000 kwijt.

–> Tip! Vergeet je koraalvriendelijke zonnebrand niet.

3. Huur een scooter en verken het eiland.

Overal in Langkawi zijn scooters te huur. Neem een fles water, je zonnebrand en zwemkleding mee en ga op expeditie. Verdwaal tussen de weilanden, neem een duik in de seven wells waterfall en eet je vol bij een van de eettentjes die je onderweg tegen komt. Voor een dagje met de scooter zou ik zeggen plan niks, en kijk maar waar je uitkomt. Door op deze manier te reizen kom je soms op verrassende plekken uit

Langkawi Maleisië

4. Overwin je hoogtevrees op Langkawi’s skybridge.

Wandel over de 125 meter lange skybridge van Langkawi. Geniet van de uitzichten over het eiland en het water. Ik geef eerlijk toe, ik heb de overkant van de brug niet gehaald. Na een lange rit met de kabelbaan een stop op het platform om te genieten van het uitzicht en het kijken van een informatieve film kom ik eindelijk op de top en slaat het weer compleet om. Ze sluiten de brug en de kabelbaan omdat het te gevaarlijk is die te betreden. Na een tijdje wachten trekt de tropische storm weer weg en gaat de brug weer open.  De wind daarin tegen bleef aanhouden en de brug slingert alle kanten in. Ik heb een poging gewaagd, maar de hoogtevrees overwon. Zoek je nog meer avontuur, sla de kabelbaan over en wandel naar boven. De kabelbaan kost ongeveer RM60-80 en een bezoekje aan de skybridge kost je RM6

Langkawi Maleisië

5. Doe eens lekker gek in het 3D museum.

Omdat het een middagje regende tijdens mijn verblijf heb ik het 3D museum bezocht, leuk om te doen. Het was wel fijner geweest als ik niet alleen was geweest. Dan kon ik helemaal los gaan in het maken van foto’s. Ik ben niet de persoon die constant iemand anders vraagt om foto’s te maken. Entree RM38

Langkawi Maleisië

6. Drink een cocktail en geniet van de zonsondergang.

Iets wat ik regelmatig deed in mijn weekenden op Langkawi. Neerploffen op een van de zitzakken op Pantai Cenang. Een cocktail bestellen, genieten van de ondergaande zon. Een mooie manier om de dag af te sluiten. Of juist een mooie manier om een wilde nacht tegemoet te gaan ;-p

Als je een rondreis door Maleisië maakt, raad ik je aan om een dag of 4 in Langkawi te verblijven.

Bonus tip

Cactus een van mijn favoriete locaties om te eten zit een stuk verder van het guesthouse, maar zeker de moeite waard om naar toe te gaan. Cactus zit aan de doorgaande weg bij Pantai Tengah. Er hangt hier een fijne backpackers sfeer en er is regelmatig live muziek. Hier raad ik de saté en loempia’s aan. Ook hier heb je voor een paar euro’s heerlijk gegeten. Het adres is: Cactus, Spa Lot 1698 Pantai Tengah, Holiday Villa Beach Resort.

Gratis groene paklijst

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.  

Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten