chinese muur beijing

Wat te doen in Beijing? 11 tips voor een leuke tijd in Beijing.

Beijing is een stad waar ik ondertussen al een aantal keer ben geweest. Het was een terug kerend uitje in de tijd dat in China woonde en natuurlijk het eindpunt van de Trans Mongolië expres. Niet iedere keer dat ik in Beijing kwam heb ik de toerist uitgehangen. Ik kwam daar ook om vrienden op te zoeken, dan bestonden onze dagen grotendeels uit streetfood eten en naar de KTV (karaoke) gaan.

De verboden stad

De verboden stad is eeuwen lang de plaats geweest van waaruit de Chinese keizers regeerde. Tegenwoordig is het een van de bekendste toeristische trekpleisters van de stad. De verbodenstad is zo groot dat je hier makkelijk een hele middag kunt rond dwalen. Tickets kosten van april t/m oktober RMB60 en van november t/m maart RMB40

verboden stad Beijing

Hutongs

Dwaal rond door een van de vele Hutongs in de stad. Een Hutong is een traditionele Chinese woonwijk waar de lokale bevolking in hechte gemeenschappen bij elkaar leven. De meer toeristische Hutongs hebben vaak kleine restaurantjes en leuke winkeltjes. In Beijing vind je veel Hutongs je kan hier dan ook gerust een middagje in verdwalen. Guozijian street en Liulichang Cultural street zijn twee bekende Hutongs.

Het zomerpaleis

Het zomerpaleis is van oudsher het zomerverblijf van verschillende keizers. Het hele gebied is 70.000m2 groot en ligt rond een groot meer. Op het terrein vind je verschillende paviljoenen, woningen en tempels. Je kan zelfs gaan waterfietsen op het meer. Wil je hier op je gemak rond wandelen en alles bekijken dan ben je zeker wel een middagje zoet. Het basis ticket voor het zomerpaleis kost RMB 30 daarbij moet je voor Suzhoustreet, tower of buddhist incense, wenchanghall en Dehe garden nog bijbetalen. Weet je van te voren zeker dat je deze allemaal wilt bekijken, dan kun je het beste een all-in ticket voor RMB 60 kopen. Om hier te komen neem je metro lijn 4 en stap je uit bij Beigongmen.

Olympisch stadion

Het is alweer even geleden, de zomerspelen van 2008, een uniek gebouwd olympisch dorp. Dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ik als groot fan van architectuur was hier net een kind in een snoepjes winkel, wat een gebouw ????. Kosten voor het Birdnest RMB 50 en voor de watercube RMB 30. Om hier te komen neem je metro lijn 8 en stap je uit bij olympic sport center of olympic park.

Birdnest Beijing

Temple of heaven

De temple of heaven ligt in een groot park in het zuiden van de stad. In de Ming-dynasty werd deze plek gebruikt voor plechtigheden en rituele ceremonies. Tegenwoordig trekt de temple of heaven veel bezoekers, je ziet de lokale bevolking verschillende sporten beoefenen en er staan overal kleine plastic tafeltjes met krukjes waar vaak mannen Mahjong aan het spelen zijn. De entree kost RMB 35. Om er te komen neem je lijn 5 van de metro en stap je uit op tiantan east gate station.

beijing

Panjiayuan antiek markt

Panjiayuan antiek markt is een gezellig druk bezochte markt. Ze verkopen hier veel verschillende spullen, veel daarvan zijn zeker oud maar lang niet altijd antiek. Het is een leuke markt om opzoek te gaan naar originele souvenirs

CCTV toren

De CCTV toren is een wolkenkrabber die onder andere door de Nederlandse architect Rem Koolhaas is ontworpen. In de toren is de Chinese staats televisie gevestigd. De toren is een bezoekje waard vanwege de unieke vorm. Je kunt de toren alleen van de buitenkant bekijken, deze is niet opengesteld voor publiek.

KTV

China staat bekent om hun karaoke. Dit is niet zoals wij het kennen in een karaoke bar. Maar in kamers die je met vrienden kun afhuren. Je kan hier helemaal los gaan. Grappig is als je over de gang loopt. Dan hoor je uit al die verschillende kamers niet altijd even goede gezang komen. ;-p

Drum en Bell tower

In het hart van Beijing vind je de drum en bell tower deze werden in yuan-, ming- en qing dynasty gebruikt om de zonsopkomst en zonsondergang aan te geven. In de drum tower worden nog steeds optredens gegeven. Entree voor de bell tower RMB 15 en voor de drum tower RMB 20, een combo ticket kost RMB 30. De drum en bell tower liggen in het hart van de stad, waarschijnlijk ben je dus wel een keertje in de buurt om hier langs te gaan.

drum tower beijing

Streetfood

Overal in de stad zul je kraampjes met streetfood tegen komen. Ik vind dat ze hier vaak het lekkerste eten verkopen. En in tegenstelling tot wat je altijd online leest ben ik hier nog nooit ziek van geworden. Gebruik uiteraard wel je gezonde verstand als je iets besteld.

–> Lees ook: Eten in China.

Chinese muur

De Chinese muur is misschien wel het bekendste bouwwerk van China. Hij is gebouwd door verschillende tijdperiodes, dit kun je goed terug zien als je verschillende delen van de muur bezoekt. De Chinese muur is één van de 7 wereld wonderen van de antieke wereld.

Vanuit Beijing kun je naar verschillende delen van de muur reizen. Het meest bezochte deel is Badaling. Dit deel van de muur is het makkelijkst bereikbaar wat ervoor zorgt dat het ook een van de drukste delen is om te bezoeken. Ik raad het dan ook af om dit deel te bezoeken.

Mutianyu daarin tegen is iets lastiger om te bereiken en daarom ook een stuk rustiger. Houd er rekening mee dat rustiger in China betekend dat het er nog steeds druk is maar niet over vol. Je kunt met de taxi of bus naar Mutianyu reizen, je bent ongeveer 1,5 tot 2 uur onderweg. In Mutianyu kun je met de kabelbaan naar boven en met de rodelbaan naar beneden. Ik adviseer je om dit deel van de muur te bezoeken. Entree tickets zonder extra opties kosten ongeveer CNY40.

Wil je een goed beeld van de stad krijgen en niet al te gehaast moeten reizen dan raad je aan om zeker 5 dagen in de stad te verblijven.

Picture of AMY VAN LOON

AMY VAN LOON

Oprichter van Homemade Adventures, het platform voor groener, bewuster en duurzamer reizen. Samen met mijn vriend proberen we onze reizen steeds duurzamer te maken. Onze groene zoektocht kun je ook volgen op Instagram @homemadeadventures.nl
Inspirerend artikel? Deel het dan met je vrienden!
Gratis groene paklijst
Deze artikelen vind je misschien ook wel leuk
Een groene mindset, ook op reis
Een groene mindset ook op reis

Een groene mindset, ook op reis

Vind jij het lastig om duurzame keuzes te maken zonder in te leveren op je reisplezier? Heb jij altijd stress als je een duurzame keuze maakt? Of ervaar je nog steeds vliegschaamte, maar houdt de langere reistijd je tegen om te kiezen voor de trein? 

Ik ook! En heel veel andere groene reizigers ook! Daarom heb ik niet alleen mijn kennis en ervaringen in dit boek gedeeld maar ook die van andere fanatieke reizigers. Lees tegen welke struggles wij aanlopen en hoe we hiermee omgaan.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Home Made Adventures

Hey jij! Ik ben Amy een grote reisverslaafde, als ik een keertje niet aan het reizen ben, dan praat of lees ik het liefst heel de dag over de leukste bestemmingen. Door iedere keer weer een kleine aanpassing te maken reis ik steeds een stukje duurzamer.

Vind jouw inspiratie
Zoek
Boek hier je reis
Dit wil je!

DIT WIL JE!

In mijn gratis groene paklijst boordevol handige duurzame inpaktips, leer je hoe je op een duurzame manier jouw backpack inpakt.

Download tijdelijk uitgeschakeld.
Kom later terug.

 

Vind jouw treinticket
Mijn favorieten
Dit wil je lezen
vakantie huisjes
Ontdek
Reisproducten